Prvič bom letela, informacije!?!
POzdravljeni,
počasi se bliža moj odhod na Irsko. Zanimam me kako si naj rezerviram letalsko karto preko intrneta, letela bi z Ryanairom. In sicer šla bi iz Graza ali iz Celovca v London in nato iz Londona v Dublin. Do Londona si jaz plačam karto iz Londona v Dublin pa družina. Ali so tile odhodi napisani po srednjeevropskem času? Ker moram rezervirati tako, da se mi bo ujemalo z odhodom v Dublin. Slišala sem da lahko vzemeš zraven samo 20 kg, jaz bom tam eno leto in mislim da bo več prtljage, kaj potem? Ali je potrebno doplačati kaj ali kako je to? Je letališče v Londonu full veliko, skrbi me da ne bom še kje zamudila let v Dublin.
Prosim za čim več informacij. Hvala lepa.
Živjo!
En prijateljski nasvet…..mislm, da Adrija trenutno nudi let za Dublin za borih 36000SIT. Boš z njimi verjetno bolj prijetno in umirjeno potovala kot pa z Ryanairom, pa še iz ljubljane in brez prestopanja, z veliko več prtljage! :))Nisem pa siguren ce lahko ostaneš pol gor za eno leto, ker velja največ za 7 dni se mi zdi. Lahko pa probaš še na STA zna tud bit poceni. Poglej na: http://www.adria.si al pa na: http://www.sta-lj.com, še boljše pa če se kar pri njih zgasiš znajo dobr zrihtat karte in ni treba z njih vn vlečt informacij, kot se to dogaja po drugih agencijah.
lp, fh
Torej rezervacija letalske karte za Ryanairom, poteka samo preko interneta, varianta rezervacije oz. bolje rečeno plačila je sigurna, plačaš karto z eno od plačilnih kartic, tako sem napravila tudi jaz letos januarja, sprintala sem si in s sprintanim listom odšla na letališče v Trst, letela do Londona, letu ni nič manjkalo, postrežen si na letalu a vse z doplačilom. Jaz sem za svojo povratno karto plčala takrat komplet 7.500 SIT, ujela sem namreč neko njihovo akcijo.Letališče v Londodu (Stansted) ni veliko, tako da se ne rabiš bat.Odhodi iz Trsta ali Gradca,Celovca so napisani po našem času, vse kar je iz U.K. pa mislim, da po njihovem času.Glede prtljage, ne bi mogla nič reči, saj je jaz nisem imela več kot za teden dni, drži pa , koliko sem slišala, da le toliko kot je predpisano.
Lep let in bivanje,
Lilijana
Ja odhodi in prihodi v Londonu so napisani v njihovem casu.Ta sistem se uporablja tudi ce letis tudi bolj dalec-recimo v Juzno Ameriko (uprablja se njihov cas recimo – 6h).Ko sem jaz letel z Ryanair je bila omejitev 15kg.Ponavadi ti oprostijo se 5kg vec.Ce ne pa moras za vsak kg placati 5 funtov .Ce imas 10kg prevec placas 50 funtov=75 eur,kar je zelo drago.Previdna moras bit da ne zamudis letala,ker ni fleksibilno-denarja nazaj ne bos dobila.To je najbolj vazno za letalo v Londonu.Rezerviraj si letalo za v Dublin tako da bo vsaj dve uri vmes prosto(med prihodom iz Graza in odhodom v Dublin).To ti pravim ker je na racunalniku mozno rezervirati tako da ko prides v London ,bi naslednje letalo slo ze cez 20min.In ce ima letalo zamudo potem 100% zamudis letalo za Dublin.Zato bodi pozorana kdaj rezerviras letalo za Dublin!!!
Hvala lepa za informacije. Npr. letlo leti tukaj iz Gradca ob 15.10 in je v Londonu ob 16.15 nekaj takega, ena ura. Ko pridem tja koliko je ura? Če je 15.10 te lahko letalo rezerviram tiso ki gre ob 17.00 uri po njihovem času, tako sem gledala na Ryanair. Karto si bom kupila samo v eno smero in sicer nekje 9.000 ali manj naj bi me prišla karta do Londona. Kaj pa družina, ki mi bo plačala let od Londona do Dublina tudi preko Ryanaira a jaz te dvignem tam karto na letališču ali kako si naj to zrihtam? Pa ali naj karto rezervirajo na moje ime ali na svoje?
Lep pozdrav!
Od 15:10 v Gradcu do 16:15 v Londonu je dve uri… Vsi časi na letalskih voznih redih so vedno lokalni. Torej greš iz Gradca ob 15:10 po naši uri in si v Londonu ob 16:15 po njihovi.
Če imaš naslednji polet že od 17:00, je to pri Ryanairu preveč tvegano, ker v primeru zamude ostaneš v Londonu.
Karta, ki jo boš dvignila v Londonu, naj bo obvezno napisana na tvoje ime, ne glede, kdo jo plača.
So že vse drugi povedal, samo kar se tiče prtljage. Pri Ryan air se obeta sprememba v roku parih mesecev – vsa prtljaga, ki bo šla v cargo prostor bo postala plačljiva. Torej samo 5 kg na krovu bo zastonj; vse ostalo se plača – dosti funtov za 1kg. Tko, če boš tam 1 leto premisli kako boš spravla tolk prtljage nazaj.
LP
Hvala zelen in ostali.
Zanima me še samo preko katere kartice lahko plačaš oz. rezerviraš let. jaz imam samo te navadne bankomat kartice, nimam Vise, Mastercard ali Dinerrs ali kaj podobnega. Ali se da preko teh tudi rezervirati in če se da, kdaj ti potegnejo dol denar ali kako se to naredi? Res nimam pojma.
Kaj pa prtljaga ali moraš imeti kovčke ki imajo ključavnico ali lahko navadne potovalke, ti kdo pove kam dati prtljago ali kako veš kje pustiš prtljago? Kaj pa imaš lahko zraven na avion?
Forum je zaprt za komentiranje.