Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prvi rezultati raziskave – Toše

Prvi rezultati raziskave – Toše

Jaz obtožujem norenje nasploh. Če je tisti voznik norel je počel nekaj, kar jaz obtožujem. Nič nimam osebno proti Đorđetu, ampak obsojam pa norenje po cesti. Če bi norel Toše, bi pač obtoževala njega. Če ga ne obtožujejo njegovi starši, to ni moj problem, mimam nič s tem, moje mnenje je tako, neglede na to, kdo vozi.
Nič nimam proti, če se ubije tisti ki nori. Zelo pa bi imela proti, če bi na ta račun nekdo ubil mene, pa če sem v avtu kot sovoznica od norca, ali pa nekdo, ki je pripeljal takemu norcu nasproti. Redko sem v vlogi sovoznika, ker imam svoj avto, ko pa sem, pa zahtevam, da se vozi varno. Če ne, me ni zraven. In to, da se nekomu mudi, ali pa da je zaspan, me prav malo briga. Če bi nameravala umreti v prometni nesreči, bi se sama zaletela v zid. Ne maram pa, da mi nekdo streže po življenju. Ravno tako bi znorela, če bi se v moji prisotnosti nekdo igral s pištolo.

“200 na sat a ne brže od života”

zame 171km/h v takem avtu ni norenje…vsak po svoje…eni mamo radi to drugi ono…nihče pa ni popoln…

Ti pa res nisi merodajna kaj je norenje. Zakon jasno predpisuje največjo dovoljeno hitrost. To je merodajno in nič drugega. Če bi se zaletel pri 130, potem nebi imela pripomb. Ampak če bi vozil 130 in zbrano, potem bi bila to prometna nesreča. Ampak ni bila nesreča temveč izzivanje. To, ali mu je bilo namenjeno umreti pa tukaj nima pomena. Zaradi mene bi lahko tudi v banji stopil na milo in si zlomil tilnik. Dejstvo je, da je umrl zaradi prevelike hitrosti. Žal je pa veliko takih kot ti, za katere 170 ni norenje. Kdaj pa se zate začne norenje? Pri 190? 200?

odvisno od avta, odvisno kje, odvisno od okoliščin…vrjetno bi v njihovih razmerah vozila še hitreje…ampak, če bi bila zbrana in ne zaspana…ker raje ustavim in odspim par urc in potem dalje…

žal tudi mene je hitrost preveč stala in vem, da me zdej nesreča pri 30 ali samo napačen prehiter premik, udarec… lahko stane življenje ampak me še ni izučilo…pa nikogar ne obtužujem…

Ja, ko tole berem mi je jasno zakaj imamo toliko prometnih nesreč!! Dokler bo takšno mišljenje ne bo kaj boljše. Naše ceste so postale dirkališča- če se z nekoliko slabšim avtom spraviš prehitevat pri npr.120/h si že v nevarnosti! Ker v povprečju vsi letite 170/h mimo! Prehitro!Na cesti so tudi manj spretni vozniki – potem pa ustavi pri tej hitrosti na hitro. Ni šans.

Samo od tega je odvisno. KJE. Nekje, kjer je cesta zaprta za ves promet, torej, če imaš svojo privatno cesto, ali pa na poligonu, dirkališču.

Glede na to, da te ni izučilo, tudi ne moreš nikogar obtoževati. Dokler ne pometeš pred svojim pragom…

asya, a potem pa ne bi imela pripomb, če bi se zgodila ista nesreča v nemčiji, tam, kjer ni omejitve?

tu ni bil vzrok hitrost, vzrok za nesrečo je bil neprespan voznik. bi se isto zgodilo lahko pri 110 km/h

ne obtožujem niti ne mislim….

Po pameti je treba voziti. Če ni omejitve, moraš imeti toliko v glavi, da voziš tako, da ne ogoržaš sebe in drugih. Če bi se to zgodilo nekje kjer nebi bilo omejitve, seveda bi imela pripombe, ker je zaspal za volanom, če drugega ne. In če ni sposoben obvladovati vozila pri hitrosti 170km/h (ker očitno ni bil tega sposoben), potem nima kaj toliko vozit, tudi če ni omejitve. Tam nekje pri Volčjem potoku je omejitev 60 ali celo 70 (se mi zdi), ampak če boš tam v tiste ovinke prigonil toliko, imaš ogromno šanso, da boš letel v jarek. Res ni vse v omejitvah, ampak v tem, da znaš oceniti sebe kot voznika. Velika večina tega ni sposobna. Zato pa je tako.

narobe ti je jasno…nismo krivi samo hitri vozniki….

če boš pa ti men ko bom jaz letela 170 zadnje sekunde zapeljala ven z 120 ali manj brez, da daš smernik…potem pa ja je mogoče malo manj šans da se ustavim…kot če bi ti pogledala v ogledalo in vidla enga “norca(po vaše)” in dala smernik…bi pa jaz dala nogo dol iz gasa in te spustila ali pa bi ti spustila mene naprej kakorkoli, a ne…vse se da če se hoče…

Veliko jih niti ne da noge z gasa. Kljub temu pa, da se v veliki večini držim omejitev, nisem ena tistih, ki bi mečkala po cesti in ovirala promet. Tudi mečkači so nevarni.

Hm…kar se voznika tourega tiče, lahko, da je najprej za sekundo zaspal in je noga postala težka in obležala na gasu…in…bidseusmili…smo že v kamijonu. Je pa res, mot je že bilo rečeno, če je cetsa prazna, kar sredi noči (opa, to je bilo že bolj jutro) ponavadi je in ni toliko riskantno, ker ni toliko prometa.

Kar se pa hitre vožnje tiče…sama sem zelo strpen in, bi rekla, dober voznik. Trkam na les sicer…Pa se mi je v zadnem kratkem času kar nekajkrat zgodilo, da sem morala na cesti na vso moč zatrobit, in verjamem, s tem sem preprečila kakšno hudo bedarijo s posledicami, kajti šoferji znajo biti res kreteni! Npr. zadnjič me je na lj obvoznici izsilil tovornjak s prikolico, ki je , meni nič tebi nič, zapeljal na ptehitevalni pas, ker je prehiteval kamion pred sabo, jaz pa sem po preh. pasu pripeljala zelo zmerno (gre za del, kjer je odcep za Rudnik, smer Vič). Itak je ovinek, itak se vključujejo še iz V obvoznice, skratka štala od gužve, a on gre izsilit. Lahko bi se nas tam namečkalo 20 njemu v rit v momentu. Mislim, lapsusi se dogajajo, ampak eni so lahko zelo dragi.

Zato se dajte zamislit in dajte svojemu egu duška kje drugje, ne pa na cestah, ker še, če je vse po pravilih, se lahko kaj zakomplicira, kaj šele, če je brzina ogromna in sploh nimaš šans, da kaj rešiš. Pa le po eno življenje imamo…

Preberi si tole, pa boš videla, da se je bal letenja:

http://www.pozareport.si/%5B/quote%5D

To žal ni noben dokaz. Roko na srce, je ob 22.00 uri imel avion iz Skopja v Zagreb? Ni ga imel, gotovo. Če je odpovedal let, ga je zato, ker mu je gospa menedžerka dogovorila obveznosti zvečer in ne bi prišel na letalo. Zato se je odločil, da opravi dogovorjene obveznosti in gre z avtom.

Mesec dni pred smrtjo je imel koncerte v Avstraliji. Verjetno je do tja letel. Imel je učitelja petja v New Yorku. Gotovo ni plaval čez lužo. Snemal je album v Londonu. Gotovo se ni vozil tja z avtom in trajektom.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

@Žogca, ja, res je, to isto sem že sama zgoraj napisala. V končni fazi je res ‘zamočila’ menedžerka….

Iz njegovih ust v Božja ušesa…!!! :((

http://nl.youtube.com/watch?v=upCsx-A4Gtg

Kratek filmček o življenju in delu Tošeta.

kaj pomeni “čelik”

čelik = jeklo

Meni pa pri vsem tem samo še nekaj ni jasno: torej zabili so se v tovornjak s hitrostjo 171 km/h, a mrtev je le Toše???? Za moje pojme je to smrtonosna hitrost za vse, ki so v avtomobilu… Ali???

Mene je pa zdej prijela ena taka grozna žalost in praznina……ahhhh….

a hvala…vidla sem da nekje nosi majico z napisom ja sam čelik…pa le i bil…

@Edita, več kot očitno, da so bili privezani, sicer adijo šofer, pa tudi menedžerka. Sunek je bil itak hud, zato ima šofer hud pretres možganov. Nesrečni Toše pa se je zaril direktno pod tovornjak, v železo (na povezavi zgoraj imaš slikco kamiona) in to ga je stalo življenja. Direkten udarec, ne zgolj sunek.

Ne vem, meni je že ves ta čas tako hudo, prebolevam svojega mucka, ki je nesrečno končal ravno tiste dni in premišljujem Tošeta, za katerim je ostala ena velika in globoka praznina. In koliko bi še imel ta res božanski glas svetu za povedat… 🙁 Kar žalostno.

Šmrc….

http://24ur.com/naslovnica/novice/crnakronika/20071023_3108376.php

Ohhh, hudo kt pajk…
:(((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close