Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Prvi razred počečkani zvezki

Prvi razred počečkani zvezki

Danes so interaktivne table….mimogrede.

A se danes ne da več preskočit razreda, kot se je včasih?

Odgovor na objavo uporabnika
bi vas rada vidla ja, 05.01.2022 ob 12:36

Učenje, 05.01.2022 ob 11:16

moj je povprečen, 05.01.2022 ob 10:18

jebovasčuk, 05.01.2022 ob 10:12

Če se stranka dolgočasi, kaj zamenjaš? Nesposobnega animatorja ali stranko?

Učitelj menda ni animator.:) Kolikor vem imajo interaktivne table v razredih, ful je nekih filmčkov ampak čim je stvar o šolski snovi, mojega (pa najbrž še kakšnega) ne zanima. Tu gre za obvezno šolo, kjer je treba otroke, ki jih nič šolskega ne zanima nečesa naučiti. Drugo je skupina odraslih, ki se je sama odločila, da bo za potrebe službe obnovila svoje kaj pa vem, znanje tujega jezika. Animiraj ti 25 mulcev, ki jih to, kar imaš povedat ne zanima na noben način. Tudi če si ne vem kako inovativen pri pouku, bo to zanimalo 5 učencev, ostali se bodo dolgočasili.

Dobri učitelji učencem ne pišejo opozoril, kot so so “čečka po zvezku”, “klepeta med poukom”, “ne zna računati z minus” itd., ker vedo, da s tem ničesar ne rešijo, ampak težave raje rešujejo pri pouku. Če vidijo, da otrok čečka po zvezku, mu dajo dodatne obveznosti – da pobriše tablo, gre kaj kam iskat, reši dodatno nalogo, morda v nižjih razredih tudi pobarvanko ali se lahko igra, kar motivira druge učence, da tudi oni naloge opravijo hitreje. Enako je tudi v vseh drugih primerih težave, ki nastanejo pri pouku – rešuje se jih tam!

Pa saj to ve vsaka učiteljica, da se hiperaktivneže zaposli z brisanjem table itd., ampak danes imaš v razredu 4 hiperaktivne, 3 nadarjene, 3 s posebnimi potrebami… tabla je pa samo ena in ostale zadolžitve tudi. Pomoli kdaj nos v eno tako učilnico z kakšnim takim oddelkom, pa da te vidim, kako bi ti na licu mesta reševala. Rešiš enega, pet drugih dela bedarije…

Ona bi polovico razreda ves čas nekam pošiljala.:)) Otrok ne more samo čakat, da ga učiteljica animira, ko konča delo, če ga ne, bo pa bedarije delal. Haloooo! A doma ga tudi ves čas animirate, ker če ga ne, bo začel čečkat na stene, se igrat z vžigalnikom in delat druge bedarije?? Noben izgovor ni, da je nekomu pač “dolgčas”.

Danes na splošno ne sme biti nikomur dolgčas…vedno se mora kaj dogajat.Ampak dolgčas mora tudi biti in treba ga je primerno izkoristiti.In se med drugim naučiti tidi počakati v miru in tišini.

Enamamama, 02.01.2022 ob 23:11

Otrok, prvi razred, ima v dz in z vse rešeno, zraven pa en kup “dodatkov” –  slikc, besed, računov, načrtov,  (tekoče bere in piše, računa že nekaj časa)… pravi, da mu je dolgčas, ko čaka, da vsi končajo. Velikokrat je zraven od učiteljice vprašaj ali opozorilo “ne riši”. Ima me, da učiteljici rečem, naj otroka drugače zaposli, če jo moti, da čečka po zvezkih. Ne more od 6-letnika pričakovati, da bo skoraj vsako uro 10-20min mirno sedel in gledal v zrak. Še odrasli začnemo čečkati po prtičku, ko nam je dolgčas (no, zdaj imamo namesto tega telefone). Ali naj bom tiho in pustim, da učiteljica rešuje po svoje?

Predlagam ti, da greš do pedopsihiatra, da čimprej urediš odločbo za otroka. Drugače ne bo šlo, je prevelik pritisk na otroke.

Ena babi štirih vnukov, 05.01.2022 ob 13:36

Danes na splošno ne sme biti nikomur dolgčas…vedno se mora kaj dogajat.Ampak dolgčas mora tudi biti in treba ga je primerno izkoristiti.In se med drugim naučiti tidi počakati v miru in tišini.

SAj avtorico ravno to zanima, kako ga izkoristiti. Tvoja rešitev je torej, da naj gleda v zrak in se dolgočasi še naprej.

Nosej, 05.01.2022 ob 14:05

SAj avtorico ravno to zanima, kako ga izkoristiti. Tvoja rešitev je torej, da naj gleda v zrak in se dolgočasi še naprej.

Ni mu treba gledati v zrak.Lahko premišljuje, kaj bo delal popoldne doma.

Lahko opazuje sošolce in sošolke in učiteljico pri pouku.

Prav nič mu ne bo škodovalo!

In kaj bo delal čez leta , ko bo čakal v vrsti na pošti, na banki ali na kakšnem uradu?

Pa ko bo rdeč semafor? Bo moral tisti dve minuti brati časopis?

Joj avtorica no. Še ena, ki bo na vsakem voglu delala red, kjer ji ni mesto. Obstaja akceleracija. Predlagaj raje to, kot da greš komandirat tršico. Če je pač naprednejši. Mu sigurno e bo več dolgcajt.

Predvsem se tu vidi, kako nastajajo današnji otroci brez potrpljenja. Takoj in vsako minuto vse animirano, bognedaj, da bi znal 10 minut gledat v strop ali skozi okno, mogoče ob tem clo kaj razmislit…. Tudi 6 letniki so sposobni tega ja.

Ena babi štirih vnukov, 05.01.2022 ob 19:41

Ni mu treba gledati v zrak.Lahko premišljuje, kaj bo delal popoldne doma.

Lahko opazuje sošolce in sošolke in učiteljico pri pouku.

Prav nič mu ne bo škodovalo!

In kaj bo delal čez leta , ko bo čakal v vrsti na pošti, na banki ali na kakšnem uradu?

Pa ko bo rdeč semafor? Bo moral tisti dve minuti brati časopis?

Odrasli ne gledajo v zrak, ko čakajo v vrsti, ampak bulijo v telefone. Tudi pri rdeči luči to počnejo. Tko da niso ravno za zgled.

Zakaj pa moj 6 letnik normalno sedj pri pouku in nima počečkanih zvezkov pa se ne dolgočasi? Zato ker ga nismo forsirali da mora pred šolo vse znati da bo kao frajer

Upam, da niste tiste vrste “tabrihtnih” staršev, ki ste otroka pred šolo forsirali, česa vse se mora naučiti. Pol je pa jasno, da mu je dolgčas. Šola je za učenje…

Otroka lahko testirajo, pridobi status nadarjenega in posledično mentorja,kateri mu po dogovoru z vami dodeljuje dodatne naloge oz gradivo…

Zvezek si kupila TI, ne učiteljica, na njem pa je OTROKOVO, ne njeno ime.

Kaj se ima ta vešča za vtikovat v to kaj otrok počne s svojim zvezkom???

Če so odgovori jasni, da jih lahko učiteljica razbere, je to dovolj zanjo, vse več je dlakocepljenje in zatiranje otroka.

Otrok je svojo težavo z dolgočasenjem rešil tako, da čečka v zvezek. Se je pač znašel po svoje. Učiteljici se to ne zdi sprejemljivo, čeprav otrok s tem ne moti pouka. Ga pa verjetno marsikateri njegov sošolec – medtem ko avtoričin otrok reši vse naloge in čaka, da te rešijo še drugi, se učiteljica ukvarja s tistimi, ki klepetajo, ne rešujejo nič, se igrajo, smejejo, zvirajo na stolih, hodijo po razredu, zaradi česar mora avtoričin otrok čakati še dalj časa, da se pouk končno nadaljuje.

Žal se v šoli ogromno časa porabi za ukvarjanje s tem, da pouk lahko sploh normalno teče. Meni moji otroci povedo, kaj vse se dogaja med poukom, in moram reči, da v tem smislu res ne razumem, da učiteljica dela problem iz počečkanega zvezka, če pa je v razredu gotovo kup drugih, veliko bolj problematičnih in motečih težav.

Vesel oče, 05.01.2022 ob 13:02

Danes so interaktivne table….mimogrede.

A se danes ne da več preskočit razreda, kot se je včasih?

Pri nas imajo v nižjih razredih čisto navadno tablo, na katero se piše s kredo.

Pozdravljeni, mi smo to rešili z brezčrtnim zvezkom, v katerem so prave umetnine. Vsako leto napolni 2. Glede babice pa imam občutek, da je bivša učiteljica. Pa ne prav dobra.

Kot bi brala o sebi. V šolo sem šla s 6,5 leti, a sem vse brala eno leto prej in v šoli mi je bilo strašno dolgčas. Vse je šlo prepočasi. Rešilo me je to, da sem bila bolna in sem bila 6 tednov odsotna. 

Otroku kupi poljudno znanstveno knjigo za njegov nivo, enciklopedijo, atlas,  knjigo, kako narisati živali, knjigo o vlakih, letalih, avtomobilih, kar ga pač zanima in naj nese v šolo skupaj z dodatnim zvezkom za njegovo ustvarjane. Še prej se o tem pogovori z učiteljico. Mogoče ima ona kakšne dodatne predloge, da se fanta zaposli, ko konča naloge. Da bi samo sedel in čakal, da tudi drugi končajo, je, milo rečeno, neumno. Otroka je treba vzpodbujati, ne držati nazaj.Če ne bo imel izzivov, se bo prekmalu naveličal šole in potem boste imeli resen problem.

Naj ustvarja, dajte mu beležko drugače pa tudi v dz naj riše če mu to paše.

Učiteljico pa probajte kontaktirati in se pogovoriti da je ustvarjalen in tega ne želite zatreti in da bi prosili tudi njo da ga ne zatre. Naj mu da dodatno delo ali pa mu pusti da ustvarja poleg (seveda da sladi pouku)

Kaj pa, če otrok čečka, namesto, da bi računal? In vse napiše šele potem, ko pregledujejo?

Namesto, da sprašuješ neznance, se dogovori za govorilno uro.

Jaz sem mojemu otroku kupila mali zvezek in sva se zmenila da lahko noter čečka, riše, piše po želji. In se je krasno obneslo. Tudi učiteljica je to podpirala. Včasih je dobil dodatne naloge, kadar pa ne, pa je imel nekaj za zamotit se.

Kar se pa tiče animacije, to pametujete na pamet, nimate pojma kako je to v šoli.

Dostikrat se učiteljica več kot pol pouka ukvarja z 1-2  neprilagojencema. Ki hodita pi razredu, nagajata drugim, uničujeta stvari. Po tem so na vrsti otroci, ki ne znajo slovensko in jim proba razložit kaj hoče od njih. In potem 15 minut ostane za “normalne” otroke.  Ti so v današnjem šolskem sistemu diskriminirani. Pravice drugih so nad njihovimi pravicami. Ves pouk je prilagojen tistim z določenim manjkom.

Jaz pa vas ne razumem … Med naučiti se potrpeti in počakati ter dnevnim mučenjem otroka, ki bi brez ostalih, ki se jim mora ves čas prilagajati in tako izgublja dragocen čas, je velika razlika. Ali se zavedate, koliko časa gre v nič? Zato, ker moramo vsakega, ki pogleda iz množice nujno lopniti po glavi, da se bo zlil nazaj s čredo? Imam več otrok, enega takega so mi precej zmrcvarili v OŠ, pa otroka nismo forsirali, ampak je bil kot predšolski precej vedoželen. No, to mu je nesposobna učiteljica hitro izbila iz glave. Zanj bi bila rešitev preskok razreda, ampak je bila tudi psihologinja za en dr…, Pa so se brez da bi staršem povedali odločili, da zaradi socializacije tega ne bodo predlagali. No ja, govorimo o otroku, ki se je vedno bolje razumel s starejsimi od sebe in si vsa leta OŠ ni našel primerne družbe med sovrstniki. Ja, čakanje ni isto kot dolgočasenje na dnevni ravni.

Pusti učiteljici, da v soli ona vodi kot vodi, ti pa vodi otroka doma.

Ce bi bilo kaj hujsega ji pa osebno omeni (nobenih pisem ali emailov).

Ne spodkopavaj ji avtoritete, ker potem bo slabse za tvojga otroka.

Kolikor vem so “doodles” koristni za otroka. Čudno, da učiteljica tega ne ve.

Ena babi štirih vnukov, 03.01.2022 ob 00:04

Eni končajo prej, eni kasneje.

Tako je vedno bilo in vedno bo.

In prav je, da ga učiteljica opozori, naj ne čečka po zvezku.Ker ni primerno.

Ti se v to ne vmešavaj.

To je med njima.

Ona je njegova avtoriteta v šoli .

Ti pa doma.Zato mu  doma povejte, kakšen red je v šoli.

Tega naj se drži.

Ja, tudi šestletni otrok.

Se bo že naučil.

Se bo kar treba.

Red je red.Prej se tega nauči, bolje bo.Že tako so dandanes otroci preveč razpuščeni in preveč si dovolijo.

Točno tako! Bravo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close