Prvi avto :)
Keš ne odpira vrat do najpomembnejših stvari v življenju, celo zapira jih…recimo iskreni prijatelji, razumevanje med družinskimi člani, miren spanec brez strahu pred tatovi, pogosto tudi čisto vest…
Res ne vem, kaj ste ji lahko fouš…
Fashionable čisto verjamem, da se res trudi doseči kar se da po svojih močeh in da ona ni čisto nič kriva, če ima bogate starše…že zato je narobe, da pljuvate po njej…in že zaradi tega, ker je rojena v bogato družino ne more začeti iz nič…razen če pobegne od doma….samo kateri človek pri zdravi pameti bi to naredil, razen, če bi bile življenske razmere nevzdržne?
Če gre njenim odgovorom verjeti, ima mnogo bolj razvite življenjske kvalitete, kot velika večina njenih vrstnikov v tem ekonomskem razredu…
In še en dokaz, da iščete negativo povsod, tudi kjer jo ni, je razglasitev mene in fashionable za isto osebo…Ni moglo biti bolj daleč od resnice…
Fashionable oz. M* kakorkoli že, tej popolnoma slovenski debati s priokusom moraliziranja bi se dalo mimogrede izogniti, če bi zamolčala, da gre za prvi avto in da bi ti starši želeli kupit novega. To dvoje je avtomatsko sprožilo vse predsodke. Posledica so predavanja s katerimi se do neke mere tudi sam strinjam, vendar zaradi pomanjkanja “dokazov” niso ravno najbolj na mestu.
Mogoče je to bilo celo namerno in pravzaprav delaš seminarsko nalogo pri psihologiji, kaj vem… 🙂
Kar se pa avta tiče: za 4-5 mio SIT ima že vsak vso možno opremo. Vse znamke imajo na internetu interaktivne kataloge vozil in njihovih oprem, tako da si lahko po svojih željah odkljukaš željene stvari in preverič ceno na dnu. Vendar naj bo to tvoje delo. Od take vsote denarja naprej je (zame, naprimer) bolj pomembno, koliko okvar se zgodi na vozilu in kakšni so vzroki zanje. Statistično gledano se najboljše obnesejo japonski avtomobili, ki so zaradi EU carin dražji od bolj pokvarljivih starocelinskih. Seveda se finančni izračun lahko kmalu obrne v prid kupca, ko mu po dveh letih ni treba zamenjat pol avtomobila.
Lep pozdrav in prijetne pogovore vam želim še naprej 🙂
Jernej
Cashy—> popolnoma se strinjam s tabo, kot vedno 😉 In prav nasmejala sem se temu, da sva ista oseba 😉 No le to si spregledal, da nisem bila rojena v bogato družino.. Pravzaprav sta starša včasih komaj shajala (ker sem se jima rodila kot študentoma)… Tako da dobro pozanm tudi take razmere, zato zdajšnje še toliko bolj cenim…
Kaj sem do zdaj dosegle?meni že veliko pomenijo takšni doežki:končana nižja glasbena šola,učiteljica bordanja..stvari ki kažejo na mojo vztrajnost… Pa tudi rezlutati tekmovanj iz znanja.. Mislim da je to več, kot pa doseže katerikoli vrstnik, sploh v takem okolju, ki ga imam jaz… Večina si misli, da bodo celo življene živeli od podpore stavršev in tako dosegajo slabe rezultate v šoli, ne ukvarjajo se z nobenim delom, pri ničemer ne vztrajajo, nimajo delovnih navad….
In tudi to je res… več imaš denarja, več imaš težav… Zato ga je najbolje “skrivat”…. Pred prijatelji nikoli ne razglabljam o finančnem stanju naše družine, samo tukaj pa sem povedala, kot je zaradi ljudi ki so me tako daleč sprovocirali.. Začelo pa se je z bogim odgovorm na Cashyevo vprašanje.. Hja tema je pa še vedno prvi avto 😉 Lep večer še naprej 😉
torej si tudi glasbenica…:)
ker tale najina debata ne spada več na ta forum, bi bil precej vesel, če bi mi malo več o tvojem življenju, življenju staršev, sploh pa o vaši mentaliteti, kako se vam je uspelo ekonomsko tako dvignit…napisala na moj emai : ales.pogacnik@email.si
in nadaljujeva debato sama…
upam, da ti s tem ne težim preveč 🙂
fashionable… čestitam ti za učne uspehe in tudi iznajdljivost v življenju….le avto bi jaz drugi zbral, čeprav imam tudi jaz renaulta, ki je bil svoj čas tudi vreden 4 m in čeprav do danes nisem imel nobenih težav z njim…
Razni pepčki in krote mislijo, da jim bo nekdo vse na pladnju prinesel, sami pa ne storijo nič, da bi si uresničili kakšen svoj življenski cilj in tko bodo jamrali vse svoje življenje kakšni ubožščki so in bodo še foušijo zganjal :)))
fashionable… čestitam ti za učne uspehe in tudi iznajdljivost v življenju….le avto bi jaz drugi zbral, čeprav imam tudi jaz renaulta, ki je bil svoj čas tudi vreden 4 m in čeprav do danes nisem imel nobenih težav z njim…
Razni pepčki in krote mislijo, da jim bo nekdo vse na pladnju prinesel, sami pa ne storijo nič, da bi si uresničili kakšen svoj življenski cilj in tko bodo jamrali vse svoje življenje kakšni ubožščki so in bodo še foušijo zganjal :)))