prve zelenjavne kašice
Držim se nasveta naše pediatrinje in bom z uvajanjem goste hrane pri naši malčici začela čez nekaj dni, ko bo stara 6 mesecev.
Najprej ji nameravam dati korenčkovo kašo, zanima pa me, kako gosto (oz. redko) naj pripravim, da prvič ne bo težav. kako ste ve spasirale korenček, da je bila zmes čim bolj gladka? Meni pri mojem mikserju ostanejo drobni koščki. Ali je šestmesečnica sposobna pojest in prebavit te drobne koščke že pri prvem obroku goste hrane? Ali naj prilijem malo vode, v katerem se je korenček kuhal, ali naj raje dodam malo svojega mleka? Prosim za pomoč.
Juna
Juna, tole vprašanje bi bilo morda bolje postaviti na forumu Starši-staršem, sicer pa je tako, da je otročkom najbolje čimmanj miksati hrano, saj se bodo le tako hitreje naučili jesti “pravo” hrano. Najbolje je prve kašice dobro skuhati in jih pretlačiti z vilicami. Če pa po nekaj dneh poskusov (prve dni se bo šele navajal na novo hrano) otročku še vedno ne bo šlo po grlu in bo kljub vsemu “zahteval” popolnoma gladko kašico, boste to najbolj enostavno naredili, če boste prepasirali preko cedila.
Lep dan in veliko užitkov ob prvih žličkah!
Vladka
tako,kot pravi vladka. vse naj bi se raje pretlacilo z vilicami. korencek skuhaj in ga pretlaci z vilicami-tako tudi ostalo zelenjavo,pa banane npr.! spomnim se,da so nam miksanje odsvetovali-pred malo vec kot 20 leti ! ce bo korencek kuhan in pretlacen,bo puncka to zelo lahko pojedla. veliko uzitkov pri kuhanju kasic in juhic ! lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.