PRVE NALOGE ZA SREČANJE
Tako je prav, pa drugič toliko bolj slastno.
primož
p.s.
saj ni potrebno da na prvem srečanju pokažemo vse kar znamo
No, zdaj smo pa tam! Marcipanova rulada… hm! Kako že gre? A glih nanjo si morala, draga Babi, pokazati? Kaj pa češplje? Te ne bi te zamikale?
Z mano je tako, da vas prav rada preberem in dobim nove ideje za stare lonce, pišem pa bolj malo … ker je z vsaj enim dojenčkom v naročju to bolj naporna reč. Sploh pa, kako naj pišem svoje recepte, ko so pa daleč od eksaktnih ved, bolj stvar navdiha … če rata, rata… in ponavadi rata!
Mogoče zato ne maram peči “suhega drobnega peciva”, ker je tam pesniške svobode bore malo (ni res, lahko si izmišljujem, ali bodo srčki ali zvezdice, ane?).
In danes mi je postalo ob “suhem drobnem pecivu” nekam vroče, pa sem začela v stilu žabe z velikimi usti dokazovati Primožu, da bo marsikaj zamudil, če bo res zaukazano “suho drobno pecivo”. (Mimogrede, poznaš ta vic o žabi?)
Priznam, da sem si seveda v dokazovanju, kako nepremišljen, omejujoč in škodljiv za uspeh srečanja je ta njegov predlog, izmišljevala čim bolj zveneče umotvore – je pa res, da sem vse tudi kdaj zagrešila! Marcipanova rulada pa je pri meni dosežek izpred nekaj let: biskvitno testo s kakavom in odišavljeno z amarettom (ti boš že vedela, kaj je to), krema iz kuhane smetane in čokolade, vse pa okrašeno z zvezdicami iz surovega marcipana. Je bila stvar zelo stajliš… in čisto užitna, ne pa ravno za v kulinarična nebesa.
(Prav mi je, kaj pa stegujem jezik, zdaj sem pa potunkana, se bojim, da bo MiJa smela v Trzinu naprej samo z marcipanovo rulado ali pa bo zunaj ostala.)
Sicer pa obstajajo rezervne možnosti, hehe… tudi škatla domaćice je “suho drobno pecivo”.
Hej,Mija,to sem uzivala ob branju.
Seveda so se mi sline pocedile ob marcipanu,ki imata pri meni z ingverjem vred poseben status.Imam celo en prastar piranski recept iz 19.stoletja,kot nekak marcipan.Ni ne kolicin,ne postopka,le mandeljni in beljak in…Vsako leto mislim pred zimskimi prazniki to udejaniti,pa odpovem.
Glej,ce me je Primoz ze dolocil za sefa(Prvic v zivljenju bom to-seveda v razredu ze!Toda tam je bilo zelo fletno biti vodja klape.),ti jaz dovolim,da prineses, kar ti srce pozeli od tistega nastetega.Prav,bo presenecenje popolno!!
Vica o zabi pa ne poznam.Ga cakam.
Domacica,ha ha!!
Ko mora vnuk v Angliji nesti v solo kaksno pecivo za prodajo (razne zabave in akcije),se hcerki oddahne,ko sem jaz pri njih.
Drugace mora sama kaj pogruntati(Saj rada pece,ampak ima tako malo casa in vikendov si ne pusti vzeti).Ponavadi zaide v trgovino in tam kupi kaj najbolj eksoticnega in se potem trese,ce bo Miha sploh prodal.
Pa proda tudi to.Anglezi pojejo vse! Za njih so skutne palacinke nekaj
super dobrega.Sploh ne morejo razumeti,da v Sloveniji to naredimo ob minestri kar sredi tedna za normalno kosilo.
Ob vasih postih se kar malo sproscam.
Torej,Mija,kar ti srce pozeli!
Vidimo se cez teden dni ! Pa se rima se. Lp Babi
Pozdravček, Zala
tukaj se začne prepiska izmed Barb in Staše:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=8967&t=8967#reply_8967
Preberi celo temo, v enem postu je veliko Stašinih receptov.
Našla sem še en Stašin fajn recept za muffine:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=9988&t=9973#reply_9988
Želim ti dober tek, Nančika
P.S. se opravičujem, na svom PC-u doma ne morem narediti link, ostane ti “cut” pa “paste”. LP
Ojla!
Saj vem da Primož dovoli priti praznih rok, ampak meni je vseeno tko NERODNO! Edina sladica, ki sem jo do sedaj delala je tiramisu, kar se tiče peke pa nič. Pa mam zdaj problem, kaj narediti za srečanje. 🙁
Sem mislila, da bi kaj enostavnega, pa še recepta nimam nobenga pametnega. In se bojim, da bom v petek stisnila rep med noge! “A boste fejst hudi če nam nč prnesla ??!?” Oblubm, da se bom z vašo pomočjo kej naučila, pa bom pol drugič prnesla za probat! Sam mi je pa vseen tko nerodn!!!!
Lep pozdrav z deževne Gorenjske
Petra
Hej,Petra z Gorenjske!
Prinesi s sabo Kekcev kos dobre volje,pa bo dovolj!Cebulo bos pomagala lupiti in sekljati.
Mogoce pa,ali poznas koga,ki bi gojil vodno kreso? Ali pa katera od drugih bralk?Nekaj bi rada pokazala,pa rabim tudi to. En lep sopek ali dva.Pri nas je branjevke ne poznajo.
Ce ni vodna,vsaj vrtna! Prosim!! Mogoce jo bo Primoz nasel na najlepsi trznici v Sloveniji!
Lep pozdrav Babi
Tudi sama sem do zadnjega upala, da bom uspela priti, pa žal ne bo mogoče. Sem pa vesela Primoževega obvestila, da bodo v prihodnosti organizirana podobna srečanja.
Kot vidim, se boste imeli fino – sladice so moja dobra stran. Želim vam, da se imate kar se da fino in en velik DOBER TEK vam želim,
Ines
reportaža bo objavljena, brez skrbi v besedi in sliki, pa kolikor vidim, tudi v kakšni reviji 🙂
primož
:))))))))
Saj sem vedla, da mora biti nekje fora! Pa mi nekako ni šlo!
Saj jaz bi ga pripeljala, če bi imel čas! Ker on pa zna, še posebej kake ribe! Mjami! Je tudi en mal starejši od mene (14 let) in ima že veliko prakse za seboj!
Drugače pa MUFINČEK (kako srčkan nick, skoraj tako kot moj :)) ), sem se na podlagi tvojega maila odločila, da nekaj spečem. Sem že nekaj dni premišljevala (ni ravno krhko pecivo – kaj bo ratalo se še ne ve) in se danes odločila. Hvala!
Upam, da bo uspelo, ker bom prvič to delala!
Petra
Forum je zaprt za komentiranje.