Prva registracij
Torej,
kot novopečena lastnica prvega avtomobila (no, čez nekaj dni, dobim ključe) nimam pojma o sploh kakršnem koli zavarovanju, niti obveznem niti o kasku (nižje sem prebirala + in – mnenja o kasku in prosim, da vaša mnenja ne vplivajo na odgovor).
Nimam še nobenih bonitet. Toliko vem. Zanima pa me, ali so cene obveznega zavarovanja povsod enake ali se lahko razlikujejo med seboj? Kolikšne pa so razlike pri kasku zavarovanju med različnimi zavarovalnicami? Vem, da obstajajo različni paketi in da zavarovanje v primeru kraje pride le skupaj s polnim kasko zavarovanjem in bla bla bla…
Me pa zanima, katero zavarovalnico mi lahko priporočite in zakaj.
Hvala za pomoč…
Pa še to: nisem mlada voznica (ali kako se temu reče), avto je nov z motorjem 1,2.
Poglej Mayčula, na grobo, obstaja dve vrsti avtomobilskih zavarovanj, obvezno in kasko. Obvezno zavar. je zavarovanje za škodo, ki jo povzročiš drugim, zato je čisto vseeno h kateri zavarovalnici greš (najcenejša), kasko zavarovanje pa je zavarovanje za škodo, ki jo povzročiš sebi, zato izberi “dobro” zavarovalnico v kateri boš hitreje dobila denar. Kljub vsemu pa se pozanimaj za ceno paketnih zavarovanj. Veliko ne boš zgrešila, saj kot povsod samo hvalijo, ko to plačuješ, v obratni smeri je povsod problem.