Najdi forum

Pršut

Drage kuharice, s čim je najbolje postrči narezan pršut? Melona, orehi…??
Imate kakšen predlog?

Z melono in grisini…super je…Pa še olive zraven

Živjo,
zelo pašejo tudi olive in pa kakšni dobri sirčki. Meni je zraven zelo všeč tudi skuta, nekateri pa jo pokapljajo še z bučnim oljem. lp, zala

ja, točno…sir namočen v olivnem olju…božansko…

Hej,jaz najraje- s posebnim nozem nalistan parmezan,pokapljan z olivnim oljem in se rukolo si dodam.Olive so obvezne.Zelo dobro je tudi s fetko,ki se nekaj casa namaka v olivnem olju z raznimi disavnicami.Lp Babi

Ma neeee, sej ni za verjet…tudi jaz sem hotela predlagat parmezan. Seveda pa paše nekaj kislega…pa naj bodo kumarice ali paprika. Ma kar najbolj paše je pa kozarec domačega refoška. :)) Pa na zdravje! :)) Pa pa

Teja

Hej,Teja! Refosk je zakon,no tudi kapljica terana ne skodi!
Vidis,jaz pa pri prsutu nimam rada kisle vlozene zelenjave;olive zelo ali articoke izpod olja. Spostujem pa okuse drugih in me ne moti,ce kdo zeli tudi kaj kislega!!
Si ti tudi s primorskega konca?
Lepo se imej Babi

Babi hojla,

si že probala fetko z bučnim oljem in poprom? Super stvar 🙂

LP, Staša

P.S. sem pa pred nekaj dnevi jedla parmezan (nakosan), popran in z olivnim oljem, zraven pa suhe slive, hruške, grozdje in orehi. Fenomenalno.

vcasih so rekli…prsut pa kisle gob’ce!!! zelo pase!! s parmezanom,ali articokami v olju…uh!! vceraj sva bila z mozem na krasu / tomaj, stomaz/…teran je !!!ma,kej bi govorli!!:)) lp petra

Hej!
V Tomaju sem bila v internatu na vrhu gricka dve leti -prav ob cerkvici,ki ima nekoliko neugleden zvonik. Bila sem prestrasena deklica,ko je neke nevihtne noci pocilo in zrusilo prvotni zvonik. Nato je veliko let
bila cerkev brez in koncno so zgradili tekega kot je zdaj.Jaz se vedno pogresam starega.
Z ocetom smo leta hodili v Tomaj in Dutovlje k njegovemu vojnemu kamaradu na obisk in na prsut in teran.
Jaz se pa iz mojega bivanja tam naraje spomnem krasnih hrusk,ki so jih domacini prinasali jeseni za malico in Kosovela in njegovih pesmi in sprehodov v borovih gozdickih. Prelepo ! Lep pozdrav Babi

Če se k pršutu postreže melona ali se jo da na isti pladenj kot pršut ali v drugo posodo, da sok ne teče po pršutu, ali je ravno v tem fora.

Hvala za odgovor.

Hej,Stasa!
Sem ze vlozila fetko v bucno olje ;zdaj malo cakam,da se prepoji. V olje sem dala tudi poper in v moznarju malo potolcena popecena bucna semena.Disi zelooo lepo!!

Ker je na mizi veliko oresckov in sadja,kar kombiniramo prsut,kot komu prija. Lepo se imej Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close