Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prostovoljno delo v Afriki

Prostovoljno delo v Afriki

Živjo

Že nekaj časa se odločam, da naredim en korak naprej v življenju in sicer tako, da pomagam tistim, ki ne živijo brezskrbno in srečno življenje. Želim si na prostovoljno delo v Afriko, kajti vem, da so tam razmere najbolj na robu. Bolj kot kjerkoli drugje po svetu.

Prosila bi kogarkoli, ki je že bil oz., ki namerava prostovoljno pomagat v Afriko, da se mi javi, da skupaj poskusimo vsaj malo ”poboljšati” svet. V mislih imam kakršnokoli delo. Od pomoči otrokom, sirotam, ženskam, živalim… Lahko tudi skupaj ustvarimo kakšen projekt v SLO in ga potem prenesemo v realnost. (Zbiranje zdravil, oblek, šolskih potrebščin, …)

Če se najde kakšna dobra duša, pripravljena pomagati, ki ima še upanje v lepši svet, naj mi piše!

Lepo pozdravljeni …

Bi pustila kakšen kontakt? O tem že dolgo razmišljam..

Živjo,

Lahko mi pišeš na pikhica@gmail.com

LP

lEPO POZDRAVLJENA!JA TUDI SAM SEM ŽE VELIK RAZMIŠLJAL O TEM DA SE ODPRAVIM NA PROSTOVOLJNO DELO V ARIKO.ENKRAT SEM ŽE POTOVAL PO KENIJI,UGANDI,TANZANIJI…EN MESEC. LEPI SPOMINI.SI KAJ PIŠEMO!LP M.M.

Tudi jaz že nekaj let razmišljam o tem, le da ne najdem nobenega kontakta.

Oj!Za eno šolo v indijski himalayi v spitiju sem zvedel, sem imel namen jit delat pa se nekak ni izslo.za kok časa pa bi sla delat dol?ja z opeko na madagaskarju bi se blo treba povezat, pa mislim da bi se kaj naslo lp m.m.

Mislim,d a je moderatorka na radiocity iz MB šla za en mesec v Afriko na tako dobrodelno zadevo,… napišite jim vprašanje pa mogoče kaj zveste…

evo tukaj:
http://www.radiocity.si/index.php?menu_item=domace&menu_level=3&news=2964

Eva je razkrila, da že prihodnji teden za mesec dni odpotuje na dobrodelno pot v Angolo!Na sliki: V Studiu 1 sestra Metka iz reda Salezijank, ki je razkrila podrobnosti o tem kaj čaka Evo na njenem dobrodelnem potovanju, Eva in Dejan.
Eva namerava pomagati sestram, ki že leta lajšajo bedo in revščino otrok in odraslih v tej ekvatorialni afriški državi.

Nekaj povezav, ki jih je pripravila Metka:

http://vides.zavod-dominika.si/?id_site=1622&id_site_group_m=38

http://vides.zavod-dominika.si/?id_site=1621&id_site_group_m=38

http://vides.zavod-dominika.si/?id_site=1623&id_site_group_m=38

Najbolje bo, da se vsi nekako povežemo, strnemo skupaj svoje želje in misli ter se nekako odpravimo na pot 😉
Vem, sliši se enostavno, a je dovolj že en sam korak na poti do spremembe 😉

Lep pozdravček vsem,
N.

Tudi mene mika prostovoljno delo v afriki…pri vsakdanjih opravilih…kaj koli. In šel bi korak dalje. Rad bi posnemal dogajanje in vsakdanjik afrike ter ga pokazal sloveniji, svetu…naj vidijo kako na lahek način se da pomagati.

Živjo

Sicer vem da sem stara samo osemnajst let, vendar imam zelo veliko željo, da bi odšla v Afriko pomagati nemočnim in opravljat delo prostovoljke. Ko opravim z gimnazijo in sicer naslednje leto septembra sem pripravljena eno leto pavzirati in se odpraviti tja. Pa me zanima na koga se naj obrnem in če je sploh možno, da grem, glede na to, da zaenkrat še nimam nobenih izkušenj na tem področju?

LP

Pred leti, ko sem končala šolo za turizem, sem prosila enega Slovenskega misionarja, če mi lahko kako zrihta, da grem med misionarje. V mislih sem imela resnično delati. Se pravi, tudi če so umirajoči vsak dan, tudi če otroke ali odrasle učim en izmed 6tih jezikov, ali kakšno osnovno kemijo, matematiko. Delala bi z vnemo, a je gospod povedal, da ne gre. Morala bi biti vernica, še zlasti aktivna v cerkvi. Potem pa vidim, http://vides.zavod-dominika.si/?id_site_group=63 grejo tja “misionarke”, ki jejo ribo, ki jo zelo ukusno skuhajo nune, umre pa ta dan 5 ljudi iz vasi od lakote. Komentarji kot od najstnice željne žurk na tem (recimo resnem) mestu osveščanja. Zaradi takšnih je meni tisti misionar povedal, da ne sprejmejo več nepreverjenih – oz. nepraktičnih kristijanov, da se nebi dogajalo nosečnosti in spolna občevanja z domačini (itak sem bila šokirana, ko sem to slišala, še zlasti ker ta pop ve, da je moj partner moj edini partner že (takrat) 10 let. Ampak ne, to ni zadosti, ker nisem iz samostana. In te punčke, ki so bile učiteljice, one pa so iz samostana in so verodostojne? Preberite si le, kaj pišejo tam.

Učijo jih bolj kot ne le moliti, otroke 4-6 let učijo delati z škarjicami izrezovati kroge in kvadrate in jih obarvati.
V času, ko je zadnji trenutek, da otrok dela čim več telesne aktivnosti, da razvije matematično stran možganov, v času, ko je sposoben naučiti se tudi 12 jezikov (kar bo kasneje težko, ker možgani niso več dojemljivi), v najbolj produktivnem času jih učijo neuporabne stvari. Misionarka se celo pohvali, kako uporabna znanja, ki se jih Evropejci naučimo od Angolčanov in neuporabna znanja, ki se jih oni naučijo od nas, naredijo krasno sodelovanje!

Kdo bo potem verjel crkveni oblasti, če se tako trudi, posredovati neuporabna znanja, ko pa se kdo z uporabnim znanjem ponudi, se otepajo, da se tam ljudi ne bi slučajno preveč naučili in postali malce bolj neodvisni od katoliške vere oz od njihovih vodij. Hvala Bogu, da vsaj zdravniki lahko zdravijo.

Upam, da tisti, ki greste tja, veste da ne greste na izlet in da ne greste poučevat z linijo manjšega odpora in po nekaj ur na dan, ostalo pa peti cerkvene pesmice, plesti kitke in se oblačiti v pisano. Ker to ni bistvo misije. Bistvo je da jih naučite, da se lahko sami pripravijo na prihodnost, da ne rabijo nonstop prositi za vašo miloščino za finance in kruh, ribo, ki jih boste nune itak same pojedle (sploh pa se ne morem načuditi debelosti teh nun, na jih ni sram iti v Afriko tako debele, da se vidi, da so dolgo časa imele viška hrane, da se je ustvarilo toliko rezerv. Nesramno, do tistih, katerih otroci umrejo od lakote takrat ko se vi prenajedate.

Vsaka čast tistim redkim posameznikom/cam, katere/i grejo tja res na žrtev, naučiti nekaj otroke in ljudi željne znanja, ki nimajo prihodnosti. Tisti, ki ne greste opravit le nekaj ur, da se lahko poslikate z črnci (ta bolj zdravimi in lepimi), tisti, ki res greste pomagati, kapo dol in srečno.

Tudi jaz že več let razmišljam o prostovoljni pomoči, nakjarje v Afriki ali podobno, pa ne najdem poti- pravih kontaktov.

vem da je že stara tema, pa vseeno, je kdo izmed vas potem v teh treh letih že odšel al ne? izkušnje?

http://www.edirisa.org/?language=2

lep pozdrav

tudi jaz sem že razmišljala o tem, ampak tudi jaz ne najdem pravega kontakta

razmišljajte še o tem, da bi pomagali revežem v sloveniji. na safarije pa pojdite sami in v lastni režiji, sicer pa se lahko z levi slikate tudi tukaj. v živalskem vrtu namreč. pozdrav, ss

ss

Živjo !

Tudi mene zanima prostovolno delo v Afriki in pomoč ljudem v stiski. O tem že dlje časa razmišljam. Aktivirala se je že pot preko Karitasa. Prišli so ljudje , ki so seznanjali prostovoljce z delom v Afriki in na kakšen način poteka. Bilo je ravno v času tik pred tem ko je izbruhnila ebola. Sedaj mislim , da se je zadeva malo polegla in da se še vedno lahko gre dol pomagati, sploh če je želja resnično velika. Mogoče bi bilo dobro , da se za informacije obrnete na katero od organizacij. karitas je organiziral in zbiral prostovoljce. ZA sebe vem , da bom sgurno šla in da bom en del časa preživela v Afriki. Mogoče kakšnih 6 mesecev ali več …. Seveda je dobro , da se pozanimate o cepljenju in o vseh drugih zaščitah. kako se je potrebno obnašati , da ste na varnem ….pred možnimi vdori drugih ver…. želim vam veliko sreče in pa predvsem poguma in aleluja za DOBRE LJUDI 🙂 !!!

Moja prijateljica je bila na misiji v Boliviji tja pa mislim , da je prišla preko evangelistične cerkve 🙂

Pozdravček 🙂 SREČNO !!!

V Sloveniji je kar dobro poskrbljeno za ljudi, na razpolago imajo dosti možnosti. Brez vsega ( hrane, prenočišča, osnovnih potrebščin) lahko ostanejo, le v primeru če so resnično leni, ali se neznajo organizirat ali pa so v določenih odvosnostih, bolezni …itd… To je bolj stvar psihoterapevtov, kot pa prostovoljcev ….Tako da Slovenija je preverjena in dobro organizirana. Zanima me le kako stavri potekajo v Afriki in če zadeve tam delujejo … kot bi naj bilo namenjeno …

Pozdrav !!!

Problem so odvisnosti od droge, alkohola in ostalega, drugače bi se dalo več narediti …So ap tudi za to delavnice 🙂 v Sloveniji …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close