Prosti čas pred in v vezi
V bistvu sem se že odločila, samo še ne čisto 100%, da ga bom odselila iz mojega stanovanja. Od kar skupaj živiva se počutim kot dekla. Že dalj časa razmišljam o tem, da ga bom deložirala. Samo težko je to potem ureničit.
Res je, če se primerjam s kolegicami, da je pri njih enako. Da pač one kuhajo, likajo in vse to pa tudi hobije so opustile.
Samo meni pač to ne gre. Veliko bolj sproščeno je bilo, ko sva živela vsak zase in ne skupaj. Ja, tudi več seksa je bilo.
Zdaj pa se počutim kot dekla. Če grem po službi kam po svoje in ne domov kuhat, pride on domov tečen, ker ni jesti, se pritožuje, da on mora biti v službi, jaz mu pa še skuham ne, da se raje okrog šetam in gre k mami na večerjo.
Hahaha raje k materi domov namesto da bi fantu skuhala večerjo. ALi vsaj z njim večerjala. In potem ti njega napadaš? sory sam nisi zrela za zvezo, kdo te bo pa maral.
Ko si bila sama, si nisi kuhala?[/quote]
Marko, nekaterim ljudem hrana pač ni tako pomembna – oziroma ne živijo za njo. In se da preživet brez kuhanja, sploh med poletjem. Pa lahko narediš lonec enoločnice in jo daš v zmrzovalnik za dvakrat ali trikrat. V sezoni jaz enkrat na dan jem različne surove solate in se štedilnika ne pritaknem. Tam avgusta dobesedno živim od lubenice, junija pa skuham bučke “na zalogo” in to v različnih kombinacijah jem par dni.
Marko, nekaterim ljudem hrana pač ni tako pomembna – oziroma ne živijo za njo. In se da preživet brez kuhanja, sploh med poletjem. Pa lahko narediš lonec enoločnice in jo daš v zmrzovalnik za dvakrat ali trikrat. V sezoni jaz enkrat na dan jem različne surove solate in se štedilnika ne pritaknem. Tam avgusta dobesedno živim od lubenice, junija pa skuham bučke “na zalogo” in to v različnih kombinacijah jem par dni.[/quote]
Verjamem. Zato po potem nastane problem, ko so v vezi, ker v sebi nosijo prepričanja, da bi bilo prav in normalno, če bi partnerju kuhale. Posledično se zato pojavi občutek prisile ter ujetosti.
Marko, nekaterim ljudem hrana pač ni tako pomembna – oziroma ne živijo za njo. In se da preživet brez kuhanja, sploh med poletjem. Pa lahko narediš lonec enoločnice in jo daš v zmrzovalnik za dvakrat ali trikrat. V sezoni jaz enkrat na dan jem različne surove solate in se štedilnika ne pritaknem. Tam avgusta dobesedno živim od lubenice, junija pa skuham bučke “na zalogo” in to v različnih kombinacijah jem par dni.[/quote]
Razumem, razumem, samo vprašal sem, kako je bilo prej. Ker sem dobil občutek, da ji je težko karkoli naredit zanj, pa me je zanimalo, če ji je bilo kuhanje problem že prej. Ker kuhat za enega ali za dva pač ni neka razlika. Očitno se ne znata pogovorit in uredit stvari tako, da bo obema prav. Težava torej slpoh ni v kuhanje, temveč v tem, da sta se našla skupaj dva, ki se sploh ne marata.
Da nadaljujem. Če bi se marala, on ne bi “zahteval”, da je kuhano vedno, ko pride iz službe, ker bi ji s tem pokazal, da spoštuje tudi njen prosti čas. Spoštovanje si je pa včasih treba zaslužit, ne kar pričakovat, da bo padel z neba.
Bojim se, da so včasih problem navade in pričakovanja…. in da ljudje ne vidijo posledic svojih navad in pričakovanj za “druge”, ki so vpeti v njihovo življenje.[/quote]
Problem nastane zaradi razhajanj med enimi in drugimi navadami.
Lažje je pričakovati, da se bo drugi spremenil, ko prihajamo v konflikt, kot pa, da se ukvarjamo s sabo in na nek način delamo proti sebi, ko želimo vplivati na navade in prepričanja.
To, da “vidiš” posledice svojih dejanj in razumeš povezavo med sabo in svetom v katerem živiš, je potrebno poglabljanje in sposobnost sočutja in zavedanja, da smo eno z okoljem.
Razočaranca, a kake druge poti pa ni bilo? Zakaj pa si mu kuhala če ti do tega ni bilo? Je bil jezen, užaljen, če ni bilo skuhano, ti je rekel, da MORAŠ skuhat?
Tebi so gospodinjska opravila ena sama tlaka, zato se jih težko lotiš, zato si počasna in ti potem ti tudi veliko časa ne ostane. Jaz zelo rada kuham, rada perem, izjemno rada likam, čistim in vse kar spada zraven in mi še vedno ostane toliko časa, da se lahko ukvarjam z vsemi svojimi hobiji ali pa ob kakšni kavi mlatim prazno slamo v nedogled s svojimi prijateljicami.
Na vprašanje pa ne boš odgovorila? Sklepam torej, da te je zaklepal v stanovanje, ko je šel zdoma.
Marko, bom upoštevala nasvet Sadnega. Z nekom, ki je cele dneve na netu, ki verjetno že leta in leta ni bil v razmerju, res ne bi polemizirala.
Ja, Margot, meni je muka biti nekomu služkinja. Meni osebno se zdi prav, da se taka dela delijo. Ne pa, da je vse na enem.
Zdaj bom spet uživala, svoboda na polno.
Glej, iz tvojega pisanja je čutiti, da se ti je lažje z njim raziti, kot pa pomiti posodo. Ne vzemi tega za slabo, ampak, če imaš nekoga rad bi morala biti zadeva nekoliko obrnjena. Tako da… mislim, da nimaš kaj razmišljati. Če to ni to, je bolje da sploh ni. Ne uniči si življenja zaradi ene napačne odločitve.
Forum je zaprt za komentiranje.