Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prossim vs za nasvet/glede mame

Prossim vs za nasvet/glede mame

Saj ni nujno, da vse sam pohodiš, se sam odrečeš, lahko (se) ti drugi odrečejo (drugi pohodijo), nič ni trajno (razen nas samih dokler smo) 🙂
Če že moraš graditi znova, na novih temeljih, verjetno ne gradiš na tistih, kjer se ne občuti zadovoljstva.[/quote]

So po tvoje lahko drugi krivi, da si na dnu? Moje mnenje je, da je krivda vedno v nas samih. Če ne gre ravno za komet, ki ti je padel na glavo in je to naravni pojav:)). No, si pa toliko kriv, da si se znašel na napačnem mestu ob napačnem času:).[/quote]

Veš, kako se tvoj post bere? Kot da privoščiš komurkoli biti na slabšem od tebe….ženska, koliko zlobe ti premoreš – ne zanima me od kje, ne bi rada fasala podobnih izkušenj 🙂
Ne govorim, da sem na dnu (kje si to gor pobrala?), postavljam hipoteze, kako in kaj ljudje reagirajo, kako razmišljajo, kaj jih žene, kaj je prava pot in kaj ni, ti pa iz posta v post preobračaš besede kakor da si del slovenske politike…kaj imaš od tega?

So po tvoje lahko drugi krivi, da si na dnu? Moje mnenje je, da je krivda vedno v nas samih. Če ne gre ravno za komet, ki ti je padel na glavo in je to naravni pojav:)). No, si pa toliko kriv, da si se znašel na napačnem mestu ob napačnem času:).[/quote]

Veš, kako se tvoj post bere? Kot da privoščiš komurkoli biti na slabšem od tebe….ženska, koliko zlobe ti premoreš – ne zanima me od kje, ne bi rada fasala podobnih izkušenj 🙂
Ne govorim, da sem na dnu (kje si to gor pobrala?), postavljam hipoteze, kako in kaj ljudje reagirajo, kako razmišljajo, kaj jih žene, kaj je prava pot in kaj ni, ti pa iz posta v post preobračaš besede kakor da si del slovenske politike…kaj imaš od tega?[/quote]

What? Ko prvo, ne vem kje vidiš, da bi komurkoli privoščila slabo. In kot drugo, kje pišem, da si ti na dnu? Pišem na splošno in svoje mnenje. “Ti” ni mišlejno konkretno zate, ampak za kogarkoli.

Mogoče jih samo ne vidiš. Pridejo zadaj. :)[/quote]

Marko, bilo je v točno določenem kontekstu.[/quote]
Povedala si nam, da imaš meso na jedilniku in da se rada izzivalno oblačiš. A jedla bi surovo meso, ker se ti ne da zakurit? :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Marko, bilo je v točno določenem kontekstu.[/quote]
Povedala si nam, da imaš meso na jedilniku in da se rada izzivalno oblačiš. A jedla bi surovo meso, ker se ti ne da zakurit? :)))[/quote]

On_…zakaj imam občutek kot da imaš vročino?:)))

Povedala si nam, da imaš meso na jedilniku in da se rada izzivalno oblačiš. A jedla bi surovo meso, ker se ti ne da zakurit? :)))[/quote]

On_…zakaj imam občutek kot da imaš vročino?:)))[/quote]Ker si preveč zakurila ali ker še nimaš krilca gor pa me vročina obliva? :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ne govorim, da sem na dnu (kje si to gor pobrala?), postavljam hipoteze, kako in kaj ljudje reagirajo, kako razmišljajo, kaj jih žene, kaj je prava pot in kaj ni, ti pa iz posta v post preobračaš besede kakor da si del slovenske politike…kaj imaš od tega?[/quote]

What? Ko prvo, ne vem kje vidiš, da bi komurkoli privoščila slabo. In kot drugo, kje pišem, da si ti na dnu? Pišem na splošno in svoje mnenje. “Ti” ni mišlejno konkretno zate, ampak za kogarkoli.[/quote]

Napisala si stavek: “so po tvoje lahko drugi krivi, da si na dnu”, ne prepoznam v tem stavku, da govoriš o tretji osebi. Spet se izmotavaš, prepričaj me, da nisi privoščljiva :)))

What? Ko prvo, ne vem kje vidiš, da bi komurkoli privoščila slabo. In kot drugo, kje pišem, da si ti na dnu? Pišem na splošno in svoje mnenje. “Ti” ni mišlejno konkretno zate, ampak za kogarkoli.[/quote]

Napisala si stavek: “so po tvoje lahko drugi krivi, da si na dnu”, ne prepoznam v tem stavku, da govoriš o tretji osebi. Spet se izmotavaš, prepričaj me, da nisi privoščljiva :)))[/quote]

Če je nekdo na dnu, so po tvoje drugi krivi? Tako bi morala napisati ja:). Mislila sem, če je nekdo osebno na dnu, ali si je sam kriv ali so drugi ali kdo hudiča je:)). Ne razumem pa, zakaj bi bila privoščljiva, da je nekdo na dnu? Pa nisem neka psihopatka nooooo:).

A lahko vidve to citiranje malo skrajašata? Saj ne bo noben zameril. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne razmišljam o krivdi drugih, to si ti prinesla naprej, vem da sem omenjala druge, kontekst pa ni bil mišljen v krivdi ali v čem podobnem. Če si psihopatka mi ni znano (ne posedujem tvoje diagnoze), človek mora biti previden tudi na forumu; pri tebi imam večkrat filing, da je nekaj zlobe v tebi, si privošljiva. Z zanikanjem me boš težko prepričala, da ni temu tako, mnogo prepozna si za to 🙂

Ne razmišljam o krivdi drugih, to si ti prinesla naprej, vem da sem omenjala druge, kontekst pa ni bil mišljen v krivdi ali v čem podobnem. Če si psihopatka mi ni znano (ne posedujem tvoje diagnoze), človek mora biti previden tudi na forumu; pri tebi imam večkrat filing, da je nekaj zlobe v tebi, si privošljiva. Z zanikanjem me boš težko prepričala, da ni temu tako, mnogo prepozna si za to :)[/quote]

Meni je vseeno, v kakšni luči me vidiš, torej ti dajem prosto pot v domišljiji:).
Pisala si, da mora človek izkusiti dno, da se začne “pravilno” in v pravo smer dvigati. Pa sem se navezala na to, da najbrž ni padel zaradi drugih na dno. Torej, če je pravilno ocenil stanje, zakaj je na dnu, sploh ni tako globoko padel. Če je pa iskal krivdo izven sebe in hkrati še čakal na odrešujočo roko (spet od drugih), potem je to nekaj drugega, a ne:).

Ne razmišljam o krivdi drugih, to si ti prinesla naprej, vem da sem omenjala druge, kontekst pa ni bil mišljen v krivdi ali v čem podobnem. Če si psihopatka mi ni znano (ne posedujem tvoje diagnoze), človek mora biti previden tudi na forumu; pri tebi imam večkrat filing, da je nekaj zlobe v tebi, si privošljiva. Z zanikanjem me boš težko prepričala, da ni temu tako, mnogo prepozna si za to :)[/quote]

Meni je vseeno, v kakšni luči me vidiš, torej ti dajem prosto pot v domišljiji:).
Pisala si, da mora človek izkusiti dno, da se začne “pravilno” in v pravo smer dvigati. Pa sem se navezala na to, da najbrž ni padel zaradi drugih na dno. Torej, če je pravilno ocenil stanje, zakaj je na dnu, sploh ni tako globoko padel. Če je pa iskal krivdo izven sebe in hkrati še čakal na odrešujočo roko (spet od drugih), potem je to nekaj drugega, a ne:).[/quote]

Dno sem omenila zaradi tvojih dveh stavkov: “Vsak ima nekaj ali nekoga, kar ugodno vpliva na njegovo psiho:). S tem sami sebe motiviramo“. Konkretno razmišljam o tem, ali je možno, da se to kar ugodno vpliva na našo psiho “izpoje”, ali potem za nas sledi propad, se zatem soočimo z dnom ali v kakšnem stanju smo takrat, kaj nam je storiti.

Nihče ne sprašuje po tvoji roki, če se tega bojiš :)))

Pisala si, da mora človek izkusiti dno, da se začne “pravilno” in v pravo smer dvigati. Pa sem se navezala na to, da najbrž ni padel zaradi drugih na dno. Torej, če je pravilno ocenil stanje, zakaj je na dnu, sploh ni tako globoko padel. Če je pa iskal krivdo izven sebe in hkrati še čakal na odrešujočo roko (spet od drugih), potem je to nekaj drugega, a ne:).[/quote]

Dno sem omenila zaradi tvojih dveh stavkov: “Vsak ima nekaj ali nekoga, kar ugodno vpliva na njegovo psiho:). S tem sami sebe motiviramo“. Konkretno razmišljam o tem, ali je možno, da se to kar ugodno vpliva na našo psiho “izpoje”, ali potem za nas sledi propad, se zatem soočimo z dnom ali v kakšnem stanju smo takrat, kaj nam je storiti.

Nihče ne sprašuje po tvoji roki, če se tega bojiš :)))[/quote]

Saj lahko izhajaš iz sebe, a ne. Najbrž imaš že kaj izkušenj, takšnih in drugačnih:). Če se kaj izpoje, se najde nova melodija:).

Glede na to, kako me vidiš…si mar res pomislila, da bi sploh komu dala roko?:))) Po tvoje bi ga še dol potisnila:)))). Ne vem kdo je bolj zloben:))).

Gospa C in gospa GF a se vidve še držita teme?
Al se gresta mamo in hči? :)))V našem primeru bi mama propadla, če jo hči zavrne, ker edino ona ji je objekt, ki ugodno vpliva na njeno psiho.
Kdo naj njen propad prepreči? Zgolj sama?

Nihče ne sprašuje po tvoji roki, če se tega bojiš :)))[/quote]

Saj lahko izhajaš iz sebe, a ne. Najbrž imaš že kaj izkušenj, takšnih in drugačnih:). Če se kaj izpoje, se najde nova melodija:).

Glede na to, kako me vidiš…si mar res pomislila, da bi sploh komu dala roko?:))) Po tvoje bi ga še dol potisnila:)))). Ne vem kdo je bolj zloben:))).[/quote]

To je nadaljevanje tvojega scenarija (ne mojega), človeka ki je že na dnu, nimaš več kam nižje potiskat, lahko pa mu onemogočaš, da bi se pobral – se najdeš morda v tem ? :))
Najdeš si novo melodijo – diši po oportunizmu :)))

V našem primeru bi mama propadla, če jo hči zavrne, ker edino ona ji je objekt, ki ugodno vpliva na njeno psiho.
Kdo naj njen propad prepreči? Zgolj sama?[/quote]

Nič ne bo propadla, mami naj previdno razloži, da naj ji dovoli živeti, da ji naj da več svobode, prostora, samostojnosti, kljub vsemu bo še vedno njena hči (nekaterim niti to ni dano).

Glede na to, kako me vidiš…si mar res pomislila, da bi sploh komu dala roko?:))) Po tvoje bi ga še dol potisnila:)))). Ne vem kdo je bolj zloben:))).[/quote]

To je nadaljevanje tvojega scenarija (ne mojega), človeka ki je že na dnu, nimaš več kam nižje potiskat, lahko pa mu onemogočaš, da bi se pobral – se najdeš morda v tem ? :))
Najdeš si novo melodijo – diši po oportunizmu :)))[/quote]

Nauk zgodbe: če bruham ogenj (sem ter tja), še nisem zmajevka:).

…ampak trajnožareča peč z zaštopanim dimnikom? :)))

…ampak trajnožareča peč z zaštopanim dimnikom? :)))[/quote]

Kje si našel to arhaično izpeljanko:).

…ampak trajnožareča peč z zaštopanim dimnikom? :)))[/quote]

Kje si našel to arhaično izpeljanko:).[/quote]
A je to kak problem? 😀
Če nočeš bit zmaj (tako kot it 😉 potem si lahko edino še pečka… 😉
V bistvu je toplo ob tebi samo včasih se malo preveč kadi in človeku zmanjkuje zraka zaradi nepopolnega izgorevanja….. 😀
Nekdo bo moral dimnik očistit….kar pa pri razgreti peči ni tako enostavno 😉 :)))

Najdeš si novo melodijo – diši po oportunizmu :)))[/quote]

Nauk zgodbe: če bruham ogenj (sem ter tja), še nisem zmajevka:).[/quote]

Potem pa je čas, da se tudi naučiš gasiti požar(e) :))

Kje si našel to arhaično izpeljanko:).[/quote]
A je to kak problem? 😀
V bistvu je toplo ob tebi samo včasih se malo preveč kadi in človeku zmanjkuje zraka zaradi nepopolnega izgorevanja….. 😀
Nekdo bo moral dimnik očistit….kar pa pri razgreti peči ni tako enostavno 😉 :)))[/quote]

Bluziš:). Zaneslo te je v neko čudno, neimenovano, goreče stanje:). Saj ti pravim, da imaš vročino. In jst sem mrtvo hladna:).

Nauk zgodbe: če bruham ogenj (sem ter tja), še nisem zmajevka:).[/quote]

Potem pa je čas, da se tudi naučiš gasiti požar(e) :))[/quote]

Potem ne bi bilo smiselno:). Zakaj bi gasila, kar sem prižgala?:)) A zaradi drugih?:))

Potem pa je čas, da se tudi naučiš gasiti požar(e) :))[/quote]

Potem ne bi bilo smiselno:). Zakaj bi gasila, kar sem prižgala?:)) A zaradi drugih?:))[/quote]

Ne govorim le za te, ki si jih ti prižgala :)))

Potem ne bi bilo smiselno:). Zakaj bi gasila, kar sem prižgala?:)) A zaradi drugih?:))[/quote]

Ne govorim le za te, ki si jih ti prižgala :)))[/quote]

:))) Včasih je pri drugih težko ločiti med dejanskimi samovžigi ali zgolj karakternimi lastnostmi:). Pa nočem se opeči:)). Tukaj altruizem odpade:).

A je to kak problem? 😀
Nekdo bo moral dimnik očistit….kar pa pri razgreti peči ni tako enostavno 😉 :)))[/quote]

Bluziš:). Zaneslo te je v neko čudno, neimenovano, goreče stanje:). Saj ti pravim, da imaš vročino. In jst sem mrtvo hladna:).[/quote]Mrtvo hladna bruhaš ogenj… kdaj pa kdaj? :)))
Bluziš? 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close