Prossim vs za nasvet/glede mame
Meni se tudi ne dopade, sicer bi ga imela. Ampak če je drugim to všečno, naj imajo. Jih razumem in ne obsojam. V tem je keč:). Robi in On_ bi pa vse na križ prbila:))).[/quote]
Nekaj se ti dopade, imela pa ne bi? Razmišljanje po “ribje”? 🙂
Kadar koga spoznam (prebodenega in/ali porisanega) ga gnjavim zakaj se je “iznakazil”, folk ima ful za lase privlečene odgovore, največ je tistih: vse kolegice imajo, pa moj bivši fant ima,….
Nisem še slišale neke pametne razlage :)[/quote]
Meni se NE dopade in zato nimam:). Slabo me bereš:). Moja sorodnica si je dala recimo tatoo, ker ima tisti znak za njo simbolni pomen in se čuti “močnejša”:).
Kadar koga spoznam (prebodenega in/ali porisanega) ga gnjavim zakaj se je “iznakazil”, folk ima ful za lase privlečene odgovore, največ je tistih: vse kolegice imajo, pa moj bivši fant ima,….
Seveda ne, ker se gre za nezavedni odziv, ne pa za razumsko odločitev.[/quote]
Se pravi, da bo nekaj na razumskosti; prebadajo/porišejo se baje največ zaljubljenci 🙂
Meni se NE dopade in zato nimam:). Slabo me bereš:). Moja sorodnica si je dala recimo tatoo, ker ima tisti znak za njo simbolni pomen in se čuti “močnejša”:).[/quote]
Oprosti…ne vem, kam se mi je izmuznil “ne”? 🙂
Močnejša? Neverjetno, kako malo rabijo človeški možgani, da se jih prelisiči :)))
Meni se NE dopade in zato nimam:). Slabo me bereš:). Moja sorodnica si je dala recimo tatoo, ker ima tisti znak za njo simbolni pomen in se čuti “močnejša”:).[/quote]
Močnejša? Neverjetno, kako malo rabijo človeški možgani, da se jih prelisiči :)))[/quote]
Po drugi strani je logično. Vsak ima nekaj ali nekoga, kar ugodno vpliva na njegovo psiho:). S tem sami sebe motiviramo:)). Ne gre za prelisičenje, ampak kvalitetno preživetje:).
Meni se tudi ne dopade, sicer bi ga imela. Ampak če je drugim to všečno, naj imajo. Jih razumem in ne obsojam. V tem je keč:). Robi in On_ bi pa vse na križ prbila:))).[/quote]
Razlaga je čist pametna, pripadnost neki skupini. 🙂 Meni zadostuje.
Razlaga je čist pametna, pripadnost neki skupini. 🙂 Meni zadostuje.[/quote]
Tebi že, meni ne poteši radovednosti 🙂
Hipotetično: grem se porisat zato, ker bom s tem dejanjem končno pripadala neki skupini? Ne vem, če bi to pri meni šlo, težko si sebe predstavljam, da bi nekoga sprejela izključno zaradi tega ker ima narisan nek simbol…sprejmem ga lahko, a nikakor ne zaradi simbola.
Močnejša? Neverjetno, kako malo rabijo človeški možgani, da se jih prelisiči :)))[/quote]
Po drugi strani je logično. Vsak ima nekaj ali nekoga, kar ugodno vpliva na njegovo psiho:). S tem sami sebe motiviramo:)). Ne gre za prelisičenje, ampak kvalitetno preživetje:).[/quote]
Hm, kaj pa ti narediš za svoje “kvalitetno preživetje”? Kdo te prenaša? 🙂
Če hodiš v koraku z naravo si ne prebadaš kože in ne farbaš las (za)ostali v nekem času pa počnejo marsikaj na osnovi čustev (ne razuma)…. 😉 :)))[/quote]
Potem si nadeni figov list in pojdi v jamo:).[/quote]
Saj bom, samo malo še čakam, da listje poraste, ti tačas zakuri, bom gredoč še zajca prinesel. Ga bova odrla in bo glih za tvojo kiklco, model: dominđoš…… :))))
Po drugi strani je logično. Vsak ima nekaj ali nekoga, kar ugodno vpliva na njegovo psiho:). S tem sami sebe motiviramo:)). Ne gre za prelisičenje, ampak kvalitetno preživetje:).[/quote]
Hm, kaj pa ti narediš za svoje “kvalitetno preživetje”? Kdo te prenaša? :)[/quote]
Marsikdo:). Ampak saj to ni toliko pomembno kot dejstvo, koga jst prenašam:))).
Hm, kaj pa ti narediš za svoje “kvalitetno preživetje”? Kdo te prenaša? :)[/quote]
Marsikdo:). Ampak saj to ni toliko pomembno kot dejstvo, koga jst prenašam:))).[/quote]
Če povzamem – tebe motivira to, da moraš (ne)koga prenašati? Se temu pojavu res lahko reče prenašanje? 🙂 Koga pa, če ni skrivnost ? 🙂
Marsikdo:). Ampak saj to ni toliko pomembno kot dejstvo, koga jst prenašam:))).[/quote]
Če povzamem – tebe motivira to, da moraš (ne)koga prenašati? Se temu pojavu res lahko reče prenašanje? 🙂 Koga pa, če ni skrivnost ? :)[/quote]
Ma neeeee, to si ti zdaj nekaj zakamuflirala in obrnila proti meni:). Napisala sem, da ima vsak nekaj ali nekoga, ki ugodno vpliva na njegovo psiho. Ničesar pa nisem govorila o sebi, kaj pri meni deluje:).
Razlaga je čist pametna, pripadnost neki skupini. 🙂 Meni zadostuje.[/quote]
Hipotetično: grem se porisat zato, ker bom s tem dejanjem končno pripadala neki skupini? Ne vem, če bi to pri meni šlo, težko si sebe predstavljam, da bi nekoga sprejela izključno zaradi tega ker ima narisan nek simbol…sprejmem ga lahko, a nikakor ne zaradi simbola.[/quote]
Ni ti treba vedno vsega gledati skozi svoj svet. Dobro je poznati tudi druge, ki so drugačni od tvojega, mojega itn. 🙂
Če povzamem – tebe motivira to, da moraš (ne)koga prenašati? Se temu pojavu res lahko reče prenašanje? 🙂 Koga pa, če ni skrivnost ? :)[/quote]
Ma neeeee, to si ti zdaj nekaj zakamuflirala in obrnila proti meni:). Napisala sem, da ima vsak nekaj ali nekoga, ki ugodno vpliva na njegovo psiho. Ničesar pa nisem govorila o sebi, kaj pri meni deluje:).[/quote]
Vidiš, kaj se zgodi, kadar človek izhaja iz tvojih stavkov (ne iz sebe)?
Res verjameš v to, da ima vsak nekaj, kar ugodno vpliva na njegovo psiho? Kaj pa, če se ta stvar/človek, ki ugodno vpliva na nas izgubi, prekine stike? Sledi propad?
Čemu bi se obrnila proti tebi, čvekam, po možnosti čim bolj kvalitetno:)
Hipotetično: grem se porisat zato, ker bom s tem dejanjem končno pripadala neki skupini? Ne vem, če bi to pri meni šlo, težko si sebe predstavljam, da bi nekoga sprejela izključno zaradi tega ker ima narisan nek simbol…sprejmem ga lahko, a nikakor ne zaradi simbola.[/quote]
Ni ti treba vedno vsega gledati skozi svoj svet. Dobro je poznati tudi druge, ki so drugačni od tvojega, mojega itn. :)[/quote]
Se povsem strinjam….žal je to izjemno težka naloga 🙂
Ma neeeee, to si ti zdaj nekaj zakamuflirala in obrnila proti meni:). Napisala sem, da ima vsak nekaj ali nekoga, ki ugodno vpliva na njegovo psiho. Ničesar pa nisem govorila o sebi, kaj pri meni deluje:).[/quote]
Res verjameš v to, da ima vsak nekaj, kar ugodno vpliva na njegovo psiho? Kaj pa, če se ta stvar/človek, ki ugodno vpliva na nas izgubi, prekine stike? Sledi propad?
Čemu bi se obrnila proti tebi, čvekam, po možnosti čim bolj kvalitetno:)[/quote]
Ne samo, da verjamem, ampak je to dejansko res. Saj ne gre le za eno stvar ali eno osebo, ampak celo množico prijetnosti. A ti zase ne veš, kaj ti paše in kaj ne? Boš rekla, da delaš v smeri, da ti ne bi pasalo? In situacije se menjajo, v nekem obdobju je bilo nekaj ok, v drugem bo kaj drugega. Nimaš nobenega užitka?
Čemu bi se obrnila proti tebi, čvekam, po možnosti čim bolj kvalitetno:)[/quote]
Ne samo, da verjamem, ampak je to dejansko res. Saj ne gre le za eno stvar ali eno osebo, ampak celo množico prijetnosti. A ti zase ne veš, kaj ti paše in kaj ne? Boš rekla, da delaš v smeri, da ti ne bi pasalo? In situacije se menjajo, v nekem obdobju je bilo nekaj ok, v drugem bo kaj drugega. Nimaš nobenega užitka?[/quote]
Fiši, nisem govorila nič o sebi, le tebe sprašujem. Seveda da so stvari, ljudje in dogodki, ki mi naredijo življenje bolj prijetno, varno. Včasih je tega več, včasih manj, nimam pa še izkušnje, da tega ne bi bilo…pravijo, da kadar človek doseže svoje dno (ko ni prijetnosti, ni ničesar več), da se ravno takrat lahko najbolj poglobimo vase in odrinemo le še navzgor 🙂
Ne samo, da verjamem, ampak je to dejansko res. Saj ne gre le za eno stvar ali eno osebo, ampak celo množico prijetnosti. A ti zase ne veš, kaj ti paše in kaj ne? Boš rekla, da delaš v smeri, da ti ne bi pasalo? In situacije se menjajo, v nekem obdobju je bilo nekaj ok, v drugem bo kaj drugega. Nimaš nobenega užitka?[/quote]
Fiši, nisem govorila nič o sebi, le tebe sprašujem. Seveda da so stvari, ljudje in dogodki, ki mi naredijo življenje bolj prijetno, varno. Včasih je tega več, včasih manj, nimam pa še izkušnje, da tega ne bi bilo…pravijo, da kadar človek doseže svoje dno (ko ni prijetnosti, ni ničesar več), da se ravno takrat lahko najbolj poglobimo vase in odrinemo le še navzgor :)[/quote]
Ko dosežeš dno, lahko začneš gledati z bolj odprtmi očmi, ceniš stvari, ki jih prej morda nisi in niso več zanemarljive. To si tako predstavljam. Ne razumem pa, zakaj bi se moral odreči vsemu dobremu, prijetnemu, tistemu, kar ti zvabi nasmeh na usta, zato da boš začel rasti? Če prideš v tak moment, ko ti je že vse ravno, boš na tem ostal, ker ne boš videl več smisla v ničemer. Ne vidim smisla v tem, da vse pohodiš, potem pa začneš graditi od začetka in to ne več na temeljih, ki bi ti prinašala zadovoljstvo?
Fiši, nisem govorila nič o sebi, le tebe sprašujem. Seveda da so stvari, ljudje in dogodki, ki mi naredijo življenje bolj prijetno, varno. Včasih je tega več, včasih manj, nimam pa še izkušnje, da tega ne bi bilo…pravijo, da kadar človek doseže svoje dno (ko ni prijetnosti, ni ničesar več), da se ravno takrat lahko najbolj poglobimo vase in odrinemo le še navzgor :)[/quote]
Ko dosežeš dno, lahko začneš gledati z bolj odprtmi očmi, ceniš stvari, ki jih prej morda nisi in niso več zanemarljive. To si tako predstavljam. Ne razumem pa, zakaj bi se moral odreči vsemu dobremu, prijetnemu, tistemu, kar ti zvabi nasmeh na usta, zato da boš začel rasti? Če prideš v tak moment, ko ti je že vse ravno, boš na tem ostal, ker ne boš videl več smisla v ničemer. Ne vidim smisla v tem, da vse pohodiš, potem pa začneš graditi od začetka in to ne več na temeljih, ki bi ti prinašala zadovoljstvo?[/quote]
Saj ni nujno, da vse sam pohodiš, se sam odrečeš, lahko (se) ti drugi odrečejo (drugi pohodijo), nič ni trajno (razen nas samih dokler smo) 🙂
Če že moraš graditi znova, na novih temeljih, verjetno ne gradiš na tistih, kjer se ne občuti zadovoljstva.
Ko dosežeš dno, lahko začneš gledati z bolj odprtmi očmi, ceniš stvari, ki jih prej morda nisi in niso več zanemarljive. To si tako predstavljam. Ne razumem pa, zakaj bi se moral odreči vsemu dobremu, prijetnemu, tistemu, kar ti zvabi nasmeh na usta, zato da boš začel rasti? Če prideš v tak moment, ko ti je že vse ravno, boš na tem ostal, ker ne boš videl več smisla v ničemer. Ne vidim smisla v tem, da vse pohodiš, potem pa začneš graditi od začetka in to ne več na temeljih, ki bi ti prinašala zadovoljstvo?[/quote]
Saj ni nujno, da vse sam pohodiš, se sam odrečeš, lahko (se) ti drugi odrečejo (drugi pohodijo), nič ni trajno (razen nas samih dokler smo) 🙂
Če že moraš graditi znova, na novih temeljih, verjetno ne gradiš na tistih, kjer se ne občuti zadovoljstva.[/quote]
So po tvoje lahko drugi krivi, da si na dnu? Moje mnenje je, da je krivda vedno v nas samih. Če ne gre ravno za komet, ki ti je padel na glavo in je to naravni pojav:)). No, si pa toliko kriv, da si se znašel na napačnem mestu ob napačnem času:).
Forum je zaprt za komentiranje.