Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style proso-koristi lasem?

proso-koristi lasem?

ker mi je že mnogo ljudi svetovalo naj zaradi izpadanja in posledično redkih las poskusim jesti proso, me zanima ali je res koristno za lase in kako si ga naj pripravim(ena frizerka je rekla naj proso čez noč pustim v vodi in ga zjutraj pojem). A je vseeno v kakšni obliki je(prosena kaša,…)?

Seveda, prehrana je zelo pomembna. Proso pa lahko ješ v kaši.

Lahko ga jes z jogurtom, mlekom, ,…po zelji. Rezultat pa sigurno n ebo viden takoj!
Ce pa ti proso ne tekne, si lahko pomagas z raznoraznimi vitaminskimi pripomocki iz lekarne!
lp alenka

S kakšnimi vitaminskimi pripomočki iz lekarne??? So kakšni ki nadomestijo proso?Koliko kaj stane?

Pozdravljeni!

Sedaj že mesec in pol jem vsako jutro eno žlico prosene kaše pa še nisem nič opazil. Zdaj več ne vem če še jo je smiselno jest ali pa bi je moral več pojest?

Jz že dlje časa jem proso in uspeh je viden.Lasje hitreje rastejo in so lepši na pogled.In sicer:
Eno žlico prosene kaše namočim v treh žlicah mlačne vode -zvečer in pustim čez noč,da se proso napije vode.Zjutri,ali včasih tud kasneje to pojem tako,da proseni kaši dodam malo medu..Zlo dober in predvsem učinkovito…
Je pa treba jesti proso vsaj tri mesec redno-vsak dan..
LP!

Marko21,kot sem že v prejšnem komentarju napisala,moreš jesti proso vsaj 3 mesece,da bo vidna sprememba na laseh.Ne obupaj tako hitro.

Jaz proso&med jem že od lanskega septembra in šele pred meseci se je dalo opazit,kako proso pomaga lasem.Men zelo hiter rastejo in so bolj kvalitetni..
LP!

hvala Tanita!

Po mojem bi jo moral sigurno jesti dalj casa. Koristi pa celemu telesu, ne le lasem, zato je zelo smiselno, da ostane del tvoje vsakodnevne prehrane.

Hej.
mene pa zanima če proso RES pomaga lasem jih nardi močnejše in bol goste?
k to mi je svetvala prjatlca pa sm ga jedla 3žlisi usako ju3 1 mesc sam nism nč dala u vodo al pa kj sam zgolj navadn proso. a bi ga mogla mogoč jemat kj več časa ? pa količinsko kok na dan ?

Hallo,

Mene pa zanima glede tega prosa sledeče : – ali se potem ko ga čez noč namočiš zjutraj poje kar tako surovo ali ga je potrebno skuhati.

Hvala za odgovor!

LP, Aneja

NEOLUŠČENO proso (surovo) zmelješ v kavnem mlinčku ali , ga žlico ali dve, zvečer namočiš, da je pokrito in ga po želji dodaš jedem.

Kje pa lahko kupiš neoluščeno proso? Jaz kupujem proseno kašo od zlatega polja. A je to neoluščeno ali ne? Na škatlici nič ne piše.

Tisti, ki imate pa probleme z lasmi, predvsem izpadanje, pa je potrebno kombinirat različne stvari, ni dovolj samo proso, ki je sicer izredno pomembno kot prehranski dodatek. Če ni vzrok v hormonskih težavah ali kakršnem koli zdravstvenem stanju, potem je zelo dobro, da lase umivate z jajčnim rumenjakom ( brez beljaka )-navlažite lase z vodo, daste gor zmiksan rumenjak ali dva, ovijete glavo in pustite pol ure. Lahko mešanici dodate žličko olivnega olja, če je vaš las suh. Nato izperete brez šampona z mlačno vodo in na koncu polijete s prevretkom koprivinih korenin ali cele koprive. Delajte to vsaj ene mesec, ker lasje potrebujejo za obnovo dalj časa. Ne gre od danes na jutri. Dobi pa se tudi koprivina tinktura od Ašiča in lahko še to kombinirate. In vsaj za nekaj časa ne dajajte na lase balzama ali oblog iz trgovin, ki za moje pojme lasem dolgoročno škoduje.

proso sigurno pomaga ,ampak NEOLUŠČEN,jaz ga dam dve žlički v jogurt zjutraj.

Potrebuješ = – neoluščeno proso ( dobiš ga v trgovinah z zdravo prehrano- bio prehrano)
– mlinček
– veliko vztrajnosti 🙂

Vsako jutro ali čez dan poješ 2 žlici oluščenega prosa. Kombiniraš ga lahko s kakšnim jogurtom, s kakšnim sadjem.

Čas: Jem ga že 3 mesece in rezultati so vsekakor vidni.

Rezultati : – lasje se bolj svetijo
– bolj zdravi
– hitreje rastejo

Pozdravljeni,

mene pa zanima ali je vseeno, ali zmelješ proso ali proseno kašo surovo in daš žličko v jogurt, da pomaga lasem? Ali je to eno in isto? Hvala.

Lp. Y.

Tudi jaz sem se kot najstnica ukvarjala z najrazličnejšimi vprašanji…zakaj nimam trdih nohotov, zakaj se mi po plasteh luščijo kaj se dogaja z mojimi lasmi…

Sedaj, ko z mojim partnerjem malo gledava na prehrano, ter vse obroke pripravljam jaz pa sem ugotovila sledeče. Vsaj to velja za naju:
– preveč kave na dan spere vse potrebne minerale iz telesa – pijeva samo še ječmenovo kavo
– včasih nisem jedla nič žit, kruha… sedaj jem čez noč namočeno ajdo, proso, občasno otrobe…
– vsa žita in kaše kupujem v mlinu – relativno sveže
– vse je potrebno namakati – ter namočeno splakniti pod vodo, da odplaknemo škodljive snovi v povrhnjici
– izogibam se sladkorju – deluje isto kot kava – poleg tega uničuje zobe
– doma naredim odlične sladice, ki temeljijo na suhem sadju…malo skutice…orehkov in meda – auuu

Upam, da sem komu kaj pomagala
nekaj receptkov imam tudi na blogu: http://zdrava-kuhinja.blogspot.com/

Sama sem jedla neoluščeno proso, kupljen pri branjevki na tržnici, brez da bi ga zmlela. Vsako jutro žlico prosa, poplaknjeno z vodo. Ker mi ni všeč v razni hrani, zato je bilo hitro opravljeno delo.

Zdravo,
Kolikor sem pregledal forum je veliko ljudi potrdilo da noluščeno proso pomaga za bolše,lepše lase. Zanima me če tudi pomaga pri gostoti las,v primeru da ne,so kaksne metode ki pomagajo za zgostitev las?In ce je razlika ce jes namoceno oz nenamoceno neolusceno proso.
Ze vnaprej se zahvaljujem za odgovore.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close