Najdi forum

prošnja

Zdravo

zanima me v kolikšnem času je direktor dolžan odgovoriti na prošnjo za priznanje izobrazbe? Prošnjo sem mu namreč oddal že pred več kot 4 meseci, ves čas pa mi govori le, da se morava usesti in pogovoriti – časa si pa nikoli ne vzame. Sicer sem v rednem delovnem razmerju za nedoločen čas. Bojim se, da če ga pričnem nanj pritiskati mi izobrazbe sploh ne bo priznal.
Imate kakšen nasvet?

LpMici

Ni jasno, zakaj bi ti moral direktor priznati izobrazbo? Ali to misliš v smislu, da te prerazporedi na drugo ustrezno delovno mesto? Ali ti je delodajalec plačal izobraževanje? Moraš povedati malo več, kaj točno si predstavljaš pod tem, da ti direktor prizna izobrazbo?

Seveda je stvar pri direktorju ali mi bo priznal izobrazbo ali ne. Na študij sem se vpisala na predlog bivšega direktorja, ki mi je obljubil priznanje izobrazbe, ki pa sem jo plačala sama. Tega bivši direktor tudi ni storil. V bistvu me zanima le to: v kolikšnem času naj bi direktor dal odgovor na prošnjo? ali naj na vse skupaj pozabim…

Se pravi želiš drugo, boljše delovno mesto za višjo plačo.

Delodajalec te ni dolžan zaposliti na drugo delovno mesto oz. ti zvišati plačo.

Ampak, najbolje, da mu težiš dokler ti ne bo plače dvignil oz. dokler ti ne bo jasno povedal, da iz te moke ne bo kruha.

Kar pa se tiče roka za odgovor, je pa tako, da kultura in dobri odnosi zahtevajo, da ti direktor odgovori in to v nekem razumnem roku, 4 mesece je zagotovo predolga doba. Ampak, tudi če nič ne odgovori, mu po pravni plati nič ne moreš. To pravzaprav pomeni, da je odklonil tvojo zahtevo po višji plači oz. po priznanju izobrazbe, kot ti temu rečeš.

rogi69 hvala za odgovor!

a to pomeni, da le mano se dela pametnega, ko mi vsakič, ko me vidi reče, da se imava za pogovoriti?

lpMici

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close