prošnja za delo-komentar
Bi kdo pokomentiral mojo prošnjo za delo da jo popravim če je potrebno (tudi pravopisno).
Zadeva: Prošnja za delo
Spoštovani,
naj se predstavim, junija 2004 sem diplomiral na fakulteti za strojništvo in si pridobil naziv diplomirani inženir strojništva.
Po končanem študiju, sem se v Ljubljani zaposlil kot servisni inženir na področju klimatizacijske tehnike.
Kasneje sem se zaposlil bližje domu, v manjši firmi v Črnomlju, kjer sem tudi trenutno zaposlen kot vodja proizvodnje-tehnolog. Službo bi rad zamenjal zaradi neprimernih delovnih pogojev, delovnega časa, idr.
Ker ste zelo uspešno podjetje, bi me delo pri vas zanimalo.
Dodatne informacije o meni si lahko preberete v priloženem življenjepisu.
ja, je kar treba komentarjev:
“Službo bi rad zamenjal zaradi neprimernih delovnih pogojev, delovnega časa, idr.” —- SAMO TEGA NE PIŠI 🙂
Napiše se nekaj v smislu “iščem nove izzive”, ne pa tega, da ti je na trenutnem delovnem mestu slabo! Zapomni si: NIKOLI NIČ SLABEGA O STAREM DELODAJALCU/DELOVNEM MESTU. kako si lahko prepričan, da tvoj morebitni novi in stari delodajalec nista enkrat nekje nekdaj “krav skupaj pasla” – novice o iskalcih služb pridejo naokrog vse prehitro in če se izve, da si kritičen do sedanjega delovnega mesta, na nove službe kar pozabi (“Ali bo tudi do naše firme tako kritičen?” “Kaj pa, če le sam ne zna delati in krivdo vali na delodajalca?” ipd. – skratka, POZABI na kritiko stare službe. V današnjih časih je menjava delovnih mest nekaj normalnega, še celo spodbuja se na vsakih x (recimo 5) let, da človek ne zakrni – nikakor se ti ni treba za to opravičevati v smislu “se ne počutim več dobro v tej službi. Neprimerne pogoje pusti, ker to, kaj so neprimerni pogoji, je odvisno od videnja delodajalca – kako pa veš, da novi morda tudi nima neprimernih, morda v kakšnem drugačnem smislu kot sedanji, pa boš to odkril šele, ko boš, če boš, tam?)
Skratka – ne o pogojih podjetja, kjer delaš, ampak o tvojih prednostih in izkušnjah – zakaj naj bi te novo podjetje sploh želelo? Sori, ampak iz tvoje prošnje jaz ne razberem niti enega samega razloga, zakaj bi te zaposlila, samo jamranje, da tam, kjer si zdaj, ni v redu.
“Ker ste zelo uspešno podjetje, bi me delo pri vas zanimalo.” – NE, NE IN NIKAKOR NE! Se pravi, zanima te samo delo v uspešnih podjetjih??? Veš, kako to izpade v očeh delodajalca? (“Če morda kdaj ne bomo več tako uspešni – jo bo podurhal?”)
Napiše se nekaj v smislu “Področje dela vašega podjetja bi mi nudilo nove izzive, ki jih iščem” ali pa “Delo vašega podjetja poznam in mislim, da bi lahko s svojih znanjem in izkušnjami prispeval k vašim uspehom”.
Skratka, dodelaj v tem smislu in se javi potem.
Tudi začetek se meni zdi precej osnovnošolski “naj se predstavim”. A se ne bi dalo kako bolj uradno začeti, saj iščeš službo in se ne vpisuješ v gasilski krožek.
Npr. “Sem diplomant fakultete te in te, kjer sem z diplomo leta xx pridobil naziv tainta. Od leta xx do leta xy sem delal v podjetjutemintem tointo. Pri tem sem (dodaj, kakšne izkušnje si pridobil, česa si se naučil, če si opravil pripravništvo, strokovni izpit, posebna znanja…). Nato sem se leta xz zaposlil v podjetjutemintem, kjer sem še vedno zaposlen kot tointo. Delo obsega (povej, kaj delaš, kako bi to lahko zanimalo novega delodajalca, kakšna nova znanj in izkušnje imaš…). Ker gre za manjše podjetje, je moje delo zelo raznoliko… (če poznaš delovanje celega podjetja, povej,…). (Če imaš zanimive hobije, jih tu lahko omeniš, jaz bi jih le, če so kakorkoli v povezavi s tvojo stroko oziroma delom naslovnega podjetja).
Zanimalo bi me delo takointako v vašem podjetju, zato ker bi pomenilo zame strokovno napredovanje in nov izziv. Že od nekdaj sem se zanimal za… /že diplomo sem pisal iz /v svojem poklicu bi se rad ukvarjal z…, zato menim, da bi bil primeren delavec za v vaše podjetje, ki …”
Nekaj takega, strinjam se seveda z vsem, kar je rekla lina-malina. Pa pazi na slovnično pravilnost in pravilno uporabo izrazov. Npr. beseda “firma” ni enako podjetje, ampak je firma ime podjetja, tako da nisi zaposlen v firmi, ampak družbi ali podjetju.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.