Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prošnja za BABI in ostale

prošnja za BABI in ostale

Pozdravljena BABI in vsi ostali

sem mlado dekle, ki se učim kuhanja, zato sem zašla tudi na ta forum. Moram priznati da potrebujem prav temeljne recepte in prosim, da se mi ne smejite če vprašam ali v ta biskvit ne gre tudi pecilni prašek?

Rada bi spekla to pecivo predno pridejo starši iz službe.

Za odgovor vam bo hvaležna Sandra

Čist zavisi od recepta, ga ne dodajamo vedno, pomembno pa je, da maso dobro premiksaš, da naraste……..če bi ga pa vseno rada malo dodala pazi ker je cela vrečka, če se ne motim za veliko količino (500g-1kg)………

KROKI – mislila sem na biskvit z breskvami oz. sadjem 4 jajca 4 žlice sladkorja…..

sandrica…jaz deam po receptu in pride cisto fajn…moras pa jajca in sladkor fajn zmiksati da nastane tako penasto in bolj svetlo.
Ce te se kaj zanima, pa kar vprasaj 🙂
P.S. Sem jaz tudi se bolj med tistimi, ki se se ucimo 😉

Sandrica, jaz bi ga malenskost vseeno doala, in sicer eno noževo konico – to količino zmešaš skupja z moko in nato preseješ v jajčno maso.
LP

sedaj grem veselo na delo, kasneje vam sporočim, če mi bo uspelo

najlepša hvala vsem za odgovore

Sandrica

Hej, Sandrica!

Si ze dobila odgovore. Originalni recept je brez pecilnega in jaz ga delam vedno tako, ker pecilni zacutim na zobeh. Zato se drzim tega recepta.
Lepo naraste. Ce si pa dodala scepec pecilnega, nic hudega.
Zelo pomembno pa je, da je jajcno sladkorna masa res gosta in narasla.
Pekac nej ne bo prevelik, da ni prenizko in da se ne prevec izsusi.
Tisti original iz pecice je prevelik za te kolicine.

Jaz v to mesanico kar po svoje dodam tudi malo cimeta. testo postane temnejse in ima se prijeten priokus. Veliko uspeha Babi

Hvala vsem za pomoč.

Babi tvoj nasvet je prišel prepozno, res je bil pekač prevelik in je pecivo, ki je sicer zelo okusno, prenizko. Kot da se ni dvignilo, pa saj bi mi moralo to šiniti v glavo že ko sem ga stresla, da ga je v pekaču premalo, pa sem mislila, da bo naraslo.

Nič hudega, je za pojest, drugič bo bolje, pekač bo krajši in ožji.

Vesela sem, da lahko za nasvet dobim direktna navodila.

Še enkrat hvla.

Hej!
Zal mi je!
Ves, zjutraj pogledam in na hitro kaj napisem, potem me pa do enih ni k racunalniku.Cas izrabim za plavanje in potem kosilo.
Nekaj nasvetov sem se napisla pod post Vanilijev biskvit, ce te zanima.

Drugic bo bolje, verjemi:) Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close