PROŠNJA MEDVEDKA PUJA
Hmmm kako naj začnem. Pri začetku bi rekel “moj” Pavček. In ta moj post se navezuje nanj. Večina vas že pozna moj neskončni virus Pavčkomanije. Že kar nekaj časa iščem kak starejši izvod njegovih knjig … že kar nekaj let v našem antikvariatu zamam sprašujem po njem. Pavčka enostavno v antikvariatu ni. Že marsikatero knjigo, sem si kupila tam in zelo, zelo sprejemljivo za žep mamice (beri to mamico, da si pri vseh svojih željah na zadnjem mestu, ker je vse povezano s financami, ki odtečejo na vse strani, sploh, ko imaš otroke).
Skratka kaj bi jaz želela s tem postom povedati. Mogoče katera izmed vas ima ali ve za koga, ki bi lahko kakšno njegovo starejšo knjigo pogrešal … vem, da je skoraj nemogoče, ampak poskusiti ni greh, in vedela bom, da sem storila skoraj prav vse, da si te svoje nekako “srčne” želje uresničim. Seveda jih bom z veseljem plačala.
Gospa, ki dela v antikvariatu našega mesta se že kar smeje, ko vstopam … in mi že naprej reče: “spet vi? Ste pa vztrajni … ne nimamo nič od Pavčka … ampak, jaz se ne dam … tako sem iskala eno knjigo, kar nekaj let in še to leto sem jo v antikvariatu našla in to za 700,00 sit, kot nova je bila in vem, da je nekomu dolgo, dolgo ležala na polici … no zdaj pa je moja …
S tega stališča pišem tudi ta post. Upanje vedno ostane …
Vse njegove novejše knjgice imamo … meni tiste starejše izdaje dišijo …
Naj mi nihče ne zameri tega pisanja, če bi mi videl kdo v srce, bi me razumel.
Lepo in radi se imejte in veliko se smejte.
Punce moje zlate trenutno imam to na seznamu … pa ni vse … ha, ha … pa če eno najdem mi bo igralo srce …
PESMI ZA OTROKE:
Trije bratje in zlata ptica (Mladinska knjiga 1956)
Maček na dopustu (Mladinska knjiga 1957)
Juri Muri v Afriki (Mladinska knjiga 1958, 1965 – ta star izvod me zanima)
Sončece v žepu (Mladinska knjiga 1960)
Polž pred nebotičnikom (Mladinska knjiga 1960)
Velesenzacija (Mladinska knjiga 1961)
Vrtiljak (Mladinska knjiga 1967 – ta je eno leto starejša od mene, zadnji ponatis te knjigice je bil leta 1985)
Strašni lovec bum – bum (Mladinska knjiga 1969)
Kaj je najlepše (Mladinska knjiga 1970)
Besede za sladkosnede (1991)
Majhen Dober dan (1992)
Prave (in neprave) pesmi (1986)
POEZIJA:
Sanje živijo dalje (Državna založba Slovenije 1958)
Ujeti ocean (Lipa 1964)
Zapisi (Državna založba Slovenije 1972)
Pijanost kot up varljiva, kot milost živa (1989)
Iskanje sveta (1973)
Pa verjamem, da je še kaj …
Medvedek Pu