PROSIM ZA POMOČ
Tema sicer spada pod fotografijo, vendar opažam, da tam zelo redko kdo odgovarja in da stran ni obiskana tako kot ta računalniška, zato sem sporočilo skopirala še sem. upam, da mi bo kdo znal pomagati.
Živijo. kupila sem canon A520 in ne vem, kako začet fotografirat. zanima me, zakaj je šest baterij, če pa gresta v fotoaparat samo dve in zakaj piše, da bateriji, ki gresta v fotoaparat, nista za polnjenje. zakaj je sploh treba polnit te 4 baterije? in tisti dve za v fotoaparat torej ne?
In ali naj najprej vstavim dve bateriji v fotoaparat in nato kartico ali kako? z navodili, ki so zraven, si ne znam kaj prida pomagati.
Imaš dva bat. vložka in štiri akumulatorčke, daj akumulatorčke polnit
z bat. vložki pa lahko slikaš ali pa te bat. vložke porabiš kje drugje.
Na akum. je napisan tok na bat. vložkih pa ne, če jih drugače ne ločiš.
Polnilec si pa tako dobila zraven.
Kartico vloži kdaj hočeš, aparat naj bo ugasnjen. Verjetno že pa tako
fotografiraš.
LP
Lej: tisti dve, ki nista za polnit se bosta lmalu skurili. Da ti ne bo potrebno vsakič znova kupovati novih baterij uporabljaj akomulatorske, ki so na pogled enake, na njih pa piše Ni-Mh in se jih polni s posebnim polnilcem. Če ti je to tako zelo odveč pa jih pošlji meni domov:))
Navodila si pa le preberi: so kar dobro spisana.
Pa še kako jih boš rabila, baterijska vložka sta hitro prazna a si mislila, da to na vekomaj traja, ko se bat. vložka sprazneta vstaviš dva napolnjena
akumulatorčka v aparat druga dva (napolnjena seveda) pa v torbico od fotoaparata in veselo na pot.
Za akumulatorje pa le preberi navodila, da boš vedela za čas polnjenja
verjetno traja od 6 do 7 ur.
Če imaš akum. Ni-MH kakor je Wega napisal mora biti aku. pred polnjenjem
popolnoma prazen to dosežeš tako, da ko te začne fotoaparat opozarjati,
da je aku. prazen ga pustiš uključenega dokler aparat sam ne ugasne.
S tem dosežeš, da pri aku. ne pride do “spominskega učinka” skratka
aku. zmeraj sprazni do kraja, preden ga daš polniti in ga polni do kraja
ne pa samo malo.
Sedaj, ko so novi so prazni.
LP
hvala obema. zdaj razumem.
sem šla prej malo sprobavat, sam sploh ne štekam, zakaj mi ne shrani posnetkov. naredila sem jih kakšnih 15, pol sm jih pa hotela prečekirat in ko sem pritisnila tisto tipko, ki piše v katalogu, mi je napisalo No image (pokazalo pa naj bi se število posnetkov in kakšni so …). Lp
Glej, giga0, morda bo najbolje da ti kdo od sodelavcev/sošolcev, ki zna fotografirati malce pokaže vse skupaj.
A520 nima gumba ki ga pritisneš za prikaz fotografij ampak ga premakneš navzdol – iz načina slikanje (zgornji položaj) v način pregled fotografij – spodnji položaj (položaja sta označena plavo in rdeče.
še nekaj: ko fotografiraš se najprej osredotoči na objekt ki ga fotografiraš. počasi pritiskaj gumb navzdol dokler ne začutiš rahlega upora: takrat aparat šele ostri sliko, ni pa še narejeno. Ko se pojavijo zeleni kvadratki pritisneš gumb do konca. Takrat se za hip ekranček zatemni, nato se za nekaj sekund pokaže fotografija in nato je pripravljen na novo sliko. seveda moraš imeti zgornji okrogli gumb na zeleno – auto.
Glej, giga0, morda bo najbolje da ti kdo od sodelavcev/sošolcev, ki zna fotografirati malce pokaže vse skupaj.
A520 nima gumba ki ga pritisneš za prikaz fotografij ampak ga premakneš navzdol – iz načina slikanje (zgornji položaj) v način pregled fotografij – spodnji položaj (položaja sta označena plavo in rdeče.
še nekaj: ko fotografiraš se najprej osredotoči na objekt ki ga fotografiraš. počasi pritiskaj gumb navzdol dokler ne začutiš rahlega upora: takrat aparat šele ostri sliko, ni pa še narejeno. Ko se pojavijo zeleni kvadratki pritisneš gumb do konca. Takrat se za hip ekranček zatemni, nato se za nekaj sekund pokaže fotografija in nato je pripravljen na novo sliko. seveda moraš imeti zgornji okrogli gumb na zeleno – auto.
Forum je zaprt za komentiranje.