Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija prosim za pomoč v excellu

prosim za pomoč v excellu

Pozdravljeni!
V excelu si postavljam račun za svojo firmo. Celo sem ugotovila nekaj fint, da bo potekalo avtomatsko (datum, sklic, rok plačila, to se bo izračunavalo avtomatsko)
Ker seveda z malin nisem zadovoljna,pametna pa tudi nisem tako zelo, bi prosila za vašo pomoč pri izdelavi naslednjih idej:
– na list 1 bom delala račun. Ta osnutek se bo spreminjal, ko bom delala nove račune (razmišljam edino, le je to pametno, da jih kar povozim?)
– rada bi, da bi se mi določeni elementi iz lista1 zapisali na list2 v vrstico, tako da bom imela nadzor nad izdanimi računi, roki plačila. Kao to doseči, da se avtomatsko prepiše, še bolj pa me zanima, kako doseči, ko bom osnutek spremenila zaradi novega računa, da se podatko na listu2 ohranijo.
– kot tretje bi pa imela recimo list3, kjer bi mi odštevalo zalogo.

Mi mogoče kdo zna pomagati? Hmmm?

LpD

Pomoje ne, ker potem izgubiš zgodovino. Razen če boš imela vse na papirju in ti to zadostuje.

Načeloma bi šlo to z makroji, samo neko pametno pravilo bi bilo treba postaviti, kdaj bi se stvar zapisala na list2 in kam točno (verjetno bi se dodajali v nek stolpec).

To je pa že malo preveč za Excel, saj ne rečem, da ni možno, ampak…
Predstavljaj si, da želiš starega jugeca naterat do 200 km/h. Pa da bo stvar kolkortolko zanesljiva in varna?? Sej verjetno se da, ampak koliko denarja in časa bi šlo v to?? Verjetno bi za ta denar dobila spodoben avto, ki je že v osnovi zmožen naerat do 200 km/h.
In podobno je tudi pri temu nesrečnemu excelu, kateremu ni bilo namenjeno, da bo igral vlogo baze podatkov. Sama tega problema z odštevanjem zaloge verjetno ne boš nikoli rešila. Kdor to zna, ti verjetno za bohlonej ne bo delal(ker v Excelu to ni malo dela). Za ta denar pa bi verjetno dobila že kaj kar ne samo da zalogo odšteva, ampak naredi še kaj drugega.

A ni ena finta, da določiš nekako pravilo, da ti iz enega fajla z lista 1 vleče podatke v nek drugi list. Za odštevanje zaloge bi bilo samo tako, da ko jaz v eno okence zapišem št. 5, se na listu 3 od skupne vsote odšteje teh 5 komadov.

Al je čist vseen če to kar na roke delam?

LpD

P.S. Mojster za makre, sta se z M. že dogovorila za plačilo? Če češ, mi napiši svoj mail, pa kako rečeva.

Jaz bi vseen raje access predlagal

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Mah sej fint je cel kup 🙂
Ampak…če imaš skoz isti fajl, pa se enkrat zmotiš ko vnašaš v okence ti bo stvar odštelo, pa poraviš, pa bo spet odštelo in tko kmalu ne boš več vedla kaj je odšteto in kaj ni?
Če imaš več fajlov je treba vedno pobirat iz vsakega fajla in preračunavat.
A bojo isti podatki vedno v istih celicah?? Najbrž ne. Kaj ko bo en fajl zginu? Spet bo štala 🙂

Bo verjetno bolje če res delaš na roke.

P.S. Z M. se še nisva dogovorila, mah sej če se pol leta nisva, tud če še mal počaka :))
Moj mail imaš pa v profilu.

P.P.S A ti si pa bivša M.?

Prou, bom pa kar nekaj za na roke naredila 🙂 Tudi tko bo moglo gret za encajt.

Ps:M ima trenutno malce kadrovskih težav.
PPS. Ja, jst sem pa bivša M v vseh pogledih, zato ti bom pisala z novega naslova.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close