Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prosim za pomoč – pitulice

prosim za pomoč – pitulice

Pozdravljene!

Na tem forumu še nisem sodelovala razen zadnjič sem vas poprosila za ideje za pogostitev rojstnega dne. In mi ena dobra duša omeni pitulice. Jaz pa pojma nimam kaj je to. Sem šla iskat z iskalnikom in ugotovila da je to nekaj grozno popularnega, še sedaj pa ne vem kako to izgleda, kako se naredi (skozi govorite o testu, jaz pa niti ne vem kakšno testo?!?!)… skratka nič ne vem.
Bi pa rada izvedela.

Bi bil kdo tako dober in bi mi natančno to opisal. Z iskalnikom namreč ne najdem tistega osnovnega recepta, samo veliko pogovorov okoli oblik….

Potem bi seveda jaz to prej poskusila doma narediti preden presenetim goste.

Najlepša hvala in lep sončen dan.

Pika

Ne bit jezna, ampak če pogledaš malo nižje, imaš odprto novo temo pitulice. Ne vem, kako da z iskalnikom nisi našla ničesar, za začetek si s spodnjo temo lahko veliko pomagaš.

Kupiš že zvaljano testo za štrudl oz. pravilno rečeno vlečeno testo, ta ima 6 listov, ki jih previdno razgrneš, 3 za eno klobaso 3 za drugo, pripraviš sestavine in jih namažeš na 3 in potem na druge 3 plasti, zviješ kot kačo in narežeš malo bolj debele kose cca. 3 cm debele (vsaj jaz) in položiš na pekač(sirala gleda gor, položiš na bok), premažeš in daš peč………ne moreš zgrešit……..

No, to je pa osnovni recept. Zelo natančen opis, mislim, da ti bo vse jasno!

http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=29126&t=28937

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close