Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev prosim za nasvet

prosim za nasvet

Pozdravljeni! Sem redno zaposlena kot prodajalka,ravnokar s porodniške.Ko sem prišla nazaj delat,mi je dal poslovodja razpored mojega dopusta čez celo leto in sicer do junija imam vsak mesec po en teden,potem pa do konec oktobra nič več,pravi ,da ne more nič več zamaknit.Lepo prosim za kakšen nasvet,ker res nevem kaj naj naredim.

pozdravljena mogoče bi bilo dobro še enkrat prebrati delovno pogodbo saj ti v njej piše s koliko dopusta ti lahko razpolaga tvoj delodajalec sicer pa se že vsi delodajalci izživljajo nad delavci najraje bi bili da sploh ne bi imeli dopusta

62. člen

(pravice, obveznosti in odgovornosti uporabnika in delavca)

(1) Delavec mora opravljati delo po navodilih uporabnika.
(2) Uporabnik in delavec morata v času opravljanja dela delavca pri uporabniku upoštevati določbe tega zakona, kolektivnih pogodb, ki zavezujejo uporabnika, oziroma splošnih aktov uporabnika, glede tistih pravic in obveznosti, ki so neposredno vezane na opravljanje dela.
(3) Če uporabnik krši obveznosti po prejšnjem odstavku, ima delavec pravico odkloniti opravljanje dela.
(4) Če delavec krši obveznosti po prvem odstavku tega člena, so te kršitve možen razlog za ugotavljanje disciplinske odgovornosti oziroma za odpoved pogodbe o zaposlitvi pri delodajalcu.
(5) Letni dopust izrablja delavec v skladu z dogovorom med delodajalcem in uporabnikom.

165. člen

(način izrabe letnega dopusta)

(1) Letni dopust se izrablja upoštevaje potrebe delovnega procesa ter možnosti za počitek in rekreacijo delavca ter upoštevaje njegove družinske obveznosti.
(2) Delavec ima pravico izrabiti en dan letnega dopusta na tisti dan, ki ga sam določi, o čemer mora obvestiti delodajalca najkasneje tri dni pred izrabo. Delodajalec mu tega ne more odreči, če to resneje ne ogroža delovnega procesa.

Žal – ima pravico določiti čas koriščenja. Preveri še v vaši panožni kolektivni pogodbi, zgoraj navedeno je iz Zakona o delovnih razmerjih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close