prosim za nasvet
Saj bi z iskalnikom poiskala, pa sploh ne vem kaj naj vpišem, še vprašat znam komaj…
Torej, umrl mi je oče. Avto je že prej vseskozi vozila moja sestra in ko je prišla na občino (ali upravno enoto?) urejat mrliški list, so ji dali še papir, kaj mora predložiti na sodišču za smrtovnico. Med drugim tudi prometno dovoljenje, saj je avto napisan na očeta. Poslala jo je (uradnica) k privatniku, kjer imajo tehnične preglede in zavarovanja, naj ji dajo nek papir (Dovoljenje?), s katerim bo lahko vozila avto do zaključka zapuščinske obravnave. No, tam so jo debelo gledali in niso imeli pojma kaj hoče (dopuščam, da si ni dobro zapomnila ali prav povedala, kaj hoče, vsi smo še pretreseni). Poslali so jo nazaj na občino (UE?) ali k notarju.
Mislim, meni se ne sanja, kaj naredit, ali ima kdo kaj pojma? Res hvala za pomoč.
aika
Najprej iskreno sožalje! Avto morate, ker je bil pisan na pokojnega očeta, prijaviti, poleg ostalega, v zapuščino. Samo prijaviti, ne daš prometne ali kaj drugega. Mirno se voziš, ti ali sestra, in če registracija poteče prej kot pa se konča dedna razprava, greš mirno registrirati avtomobil naprej na očetovo ime (z vsemi bonusi). Ko pa dobiš sklep o dedovanju, bo-do v njem naveden-i dedič-i za ta avtomobil in to je potem osnovni dokument s katerim urejaš prepis avtomobila.
LP