PROSIM ZA NASVET-TURCIJA
JALČKA verjetno si že petkrat nazaj :). kako si potovala? kje si prespala?
mi smo šli dvakrat z avtom. enkrat je bil cilj 1650km oddaljeni Dikili na egejski obali, drugič pa Finike na skrajnem jugu, 2300km daleč. nazadnje sem vozila jaz v enem šusu 1300km z vmesnimi postanki. na turški meji sva se z možem zamenjala, naprej je vozil on. žal smo spali v avtu, tako, predremali za dve, tri ure. ni bilo najbolj pametno :-/
Letos smo imeli namen v Silifke, vendar kot zgleda nam bo nekaj prekrižalo načrte 😉
vedno izbiramo destinacije, ki niso “zapacane” z množičnim evropskim turizmom. ko enkrat probaš takšno Turčijo te vedno vleče samo tja. hranimo se v glavnem zunaj, pijemo vodo iz vodovoda itd. turki so muslimani, kar pomeni – čistoča zapovedana.
aha, šli smo pa z otroci, nazadnje je bil najmlajši star dobri dve leti, dekleti pa 7 in 9 let.
Ma daj. Ne sekiraj se in uživaj. In ne pozabi ust zapret od presenečenja.
Hrana je tako raznolika in toliko je je, da v tebnu dni ne zmoreš vsega vsaj za grižljaj poskusiti. Res pa je da polente, tenstanega krompirja in prekmurske gibanice ne boš dobila.
Zaradi klime te bo pa kvečjemu zeblo – zato kaka tanka jopica mora romat v prtljago oz. že v ročno prtljago ker že letališča in letalo sta ful sibirska in se lahko zlahka prehladiš. Za otroke tudi kakšne nogavičke v torbico daj, ker na letalu res rado zebe.
Bil dvakrat v Pegasos world…fantastično,še bi šel,vendar ga letos Relax nima v ponudbi,Gulet pa je že razprodal ta termin.Saj mogoče se pa res odločim in se vidimo,razočarani pa vsekakor ne bomo v to bodite prepričani, ponudba…. vsega preveč…hrane …pijače…stalno se nekaj dogaja…….sprašujem samo zato ker še nisem bil v poletnem klubu in me zanima kako to zgleda.
Forum je zaprt za komentiranje.