Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice PROSIM ZA NASVET-TURCIJA

PROSIM ZA NASVET-TURCIJA

mi smo šli z Guletom, pa smo jih k sreči dobili, sem pa slišala ja, da jih nekateri niso. potem so jim v opravičilo dali zastonj masaže in popuste pri izletih..mislim, če plačaš, potem tudi pričakuješ, da dobiš tisto kar si plačal..

Sob pa menda zato ni bilo ker so jih nekaj Rusi uničili.

NE SELGE BEACH…………..RUSSIA BEACH …tako kot je navedel…. bivši Selgar …se z njim strinjam v vseh pogledih..hotel zanemarjen,wc -ji grozni ,čistoča katastrofalna,hrana enolična ,če nisi RUS te skoraj ne povohajo,animacija namenjena izključno rusom,počutil sem se kot sredi ruskega taborišča….katastrofa…animatorji dva dni štrajkali ,veselo se jim je pridružila tudi predstavnica Relaxa,,,,kao da če oni ne delajo tudi ona ne sme ,,,ja pa kdo jo je najel in jo plačuje….ma sa je brezveze kritizirati in to naj bi bil RELAXOV POLETNI KLUB in kako so ga samo ponujali …..glede na to da smo dopust rezervirali že januarja in to za 14 dni si predstavljajte naše razočaranje ko smo prišli po polnoči v hotel ..cca 130 gostov,delal je en receptor ,prišli z prvim avtobusom ,čakali v vrsti..sobe pa so se začele najprej deliti priviligiranim gostom s katerimi je prišla predstavnica Relaxa in predvidevam da so dobili vsi super sobe in to so tisti ki ta hotel hvalijo.Ob 02.10 dobili sobo,,katastrofa,,pritožil sem se na recepciji..zatrdili so da boljših sob ni in pika,nakar pride ena nobel gospa in ji predstavnica reče da je vse urejeno da ima super sobo,no in ko sem to slišal sem se ujezil in kar naenkrat se je ob 03.50 našla soba kakršno ponujajo v katalogu,,,seveda me je to prišlo dodatnih 30 eur podkupnine ,ampak 14 dni je kar dosti…tretjič bili v Turčiji ,dvakrat fantastično,tako da vem kaj pišem in lep čas več ne bomo šli ,sploh pa ne z RELAXOM dokler bodo v marketingu tržili tak hotel in zavajali goste… …pa kaj nas imajo za neumne……

fish, popolnoma se strinjam s tabo, vse je podrejeno Rusom, drugi pa kot da nas ni.. je bilo pa tudi nam čudno, zakaj kar naenkrat ni animatojev? kaj se je dogajalo? pa tudi sladoleda niso več prodajali, pa tistega napihljivega gradu niso več napihovali (saj ne da smo ga koristili, ampak čudno je bilo vse skupaj, da naenkrat noben več ne dela)..sobe so res v obupnem stanju in če tole tržijo pod 5 zvezdic.. ne vem no..

Vazno da je lilas uzivala ob polni mizi. Meni so bile pa najboljse hrenovke, lilas, s cim si bila pa ti najbolj zadovoljna in pa seveda tvoji soncki? Malo nam opisi, ker sigurno sem kaksno specialiteto zgresil.

donatello….jaz malo razumem turško in ko so se začele dogajati čudne stvari sem se malo pozanimal ,animatorji so se nekaj izmišljevali,eden po imenu UMUT (irokeza frizura) pa je le priznal da jim menda niso še nič plačali in ne mislijo zastonj delati,tudi zvečer so potem nagovarjali goste naj gredo v Turško diskoteko TRUVA ,ki je bila cca …20 min stran od hotela,kar je skregano z vsako logiko ….no in potem sem vprašal še gdč.Romano ,ki pa mi je naložila nekaj o nekih inšpektorjih, ki da so ugotovili da vsi delajo na črno in niso prijavljeni ,pa so jim prepovedali delati….in ona se je tega veselo držala…in potem se vprašam komu sem zaupal svoje počitnice….čeprav vem da si je to le izmislila ker se ji ni ljubilo delati….če bi to bilo res bi jih najbrž vse odpustili, tako pa so čez dva dni delali naprej.Joj kaj vse bi še lahko napisal…….pa nisem noben tečnež ..ampak če nekaj plačam to tudi zahtevam.

zdravo fish!Januarja sva se pogovarjala o hotelu selge beach resort katerega sem tudi jaz imel rezerviranega za 29.6!Zaradi višje sile sem moral aprila počitnice odpovedati in po komentarjih ,ki sem jih zdej prebral mi je res povsem odleglo da sem ostal doma.Vidim ,da bi bil še eden izmed hudo razočaranih v tem hotelu!Lp

Veš kaj.Če jaz povem, da sem bila zadovoljna je to moje mnenje. Sem bila tudi že v Egiptu in je bilo vse podrejeno Nemcem. Ali je to bolje? Nisem pa dobila boljše sobe zaradi vez, dobila sem normalno sobo v tretjem nadstropju. Ne vem, kaj bi vi od dopusta. Dejstvo je, da slovenski hotel ne obstaja, vedno bomo nekje v manjšini.

Ne ponižujte ljudi, ki povejo svoje mnenje. Ne pričakujemo vsi enako od dopusta. Eni se gremo odpočit in pika.

Bili smo 2x v Turčiji. O lepotah ne bom ker jih je preveč.

Hočem pripomniti samo k izjavi da je vse podrejeno samo Rusom. To ni res. Turki imajo Rusov poln k….

Smo hodili na izlete z lokalnimi agencijami in so nam takoj po začetni zamenjavi z Rusi (jezik zelo podoben) določene izlete odsvetovali – not for you.

Pozdravljeni, Fish in vsi ostali radovedneži!

Tudi našega dopusta je žal konec in ko berem tele vaše dogodivščine v Selge Beach, mi je kar hudo, ko se bom tako ZELO hvalila, kako je bilo nam super.

Pa začnimo na začetku z letom v Turčijo s Sun Expresom – stevardese prijazne, let točen, prihod v Turčijo ob 17.05. Obrok na letalu: sendvič s sirom – zelo okusen, košček peciva, cca. 1 dcl. vode in v otroških menijih še mini Haribo medvedki. Ostala pijača za doplačilo, cene po pričakovanju. Na letu nazaj z Adrio ob 22.20 in pristankom okoli polnoči na Brniku smo dobili vsi enak meni z mini sendvičem in koščkom peciva ter postreženo brezplačno brezalkoholno pijačo.

Do Sirene Belek golf & welness hotela v bližini Beleka smo potrebovali cca. pol ure. Bili sva 2 družini, pogostili so nas z osvežujočo pijačo, nam dali 2 ključa za sobo (ponavadi smo morali drugega prositi, pa ga nismo vedno dobili) in nas s prtljago vred odpeljali do stavbe z našo sobo.

Imeli smo družinsko sobo, ob vstopu je bila najprej otroška soba z dvema posteljama, TV-jem in predalnikom s 4 velikimi predali. Ob celem hodniku so bile 4 omare s predelom za obešanje in predelom s policami, katere so ostale na pol prazne, ker nismo imeli s seboj toliko oblačil. V eni od njih je bil sef. Kopalnica je bila ogromna s tuš kabino in kadjo, WC-jem in dvema umivalnikoma, z dovolj odlagalnih površin za vse naše drobnarije. Na voljo je bilo trdo milo, šampon, balzam, tuš gel in body losion, vatirane palčke, vatne blazinice ter kopalni plašči. Spalnica je bila ogromna cca.5×5 m dve precej široki postelji, ob vsaki nočna omarica, ter mizi za TV, drobnarije in mini bar. Mini bar so polnili vsak dan (brez doplačila) in notri je bilo 2xpivo, 2xcola, 4x sok 2 dcl, 2x gazirana mineralna voda in 2x navadna voda.

Ker smo bili v sobi že ob 18.30, smo hitro skočili v kopalke in na plažo, na kateri je bilo senčnikov in ležalnikov vedno dovolj. En del je bolj nagužvan z ležalniki pod eno streho, drugi del pa ima slamnate senčnike s po 2 ležalnikoma- ta del smo si izbrali, bolj na robu naše plaže in imeli smo blažen mir, bar blizu in tudi do sobe ni bilo predaleč. V bistvu smo bili nekje na sredi naselja in vse nam je bilo blizu. Plaža je bila peščena, delno prodnata, vendar se je voda hitro poglobila. Popoldne je bilo morje dostikrat valovito in posledično čisto ob obali kalno, vendar je bila vsa “umazanija” naravna – travice, mivka,..

Na plaži so ponujali vodne športe (ne hotel), ki so bili kar zasoljeni: ringo za 3 osebe: 20,00 €/osebo, banana 7,00 €/osebo, parasailing 45,00 €/1 osebo in 60,00 € za tandem, surfanje 25,00 €/h.

Hrana – odlična. Pestra in zelo okusna. Zajtrk: salame, sveži in zorjeni siri, sirni namazi, marmelade, med, maslo, margarina, kosmiči, musliji, jački kuhani, pečeni, omlete, miške, palačinke, tosti, kuhane jedi, solate, olive in sadja vseh vrst – končno sem se v Turčiji najedla njihovih banan!!, poleg lubenic, melon, grozdja, nektarin, breskev, ringlojev, marelic, kivija, pomaranč, jabolk, hrušk – in to pri vseh obrokih, tudi čisto na koncu je bila izbira še vedno popolna. Za kosila in večerje je bilo dosti dušene zelenjeve z različnim mesom, pečeno, kuhano na žaru,…- vedno je bilo na voljo skoraj vse vrste mesa, razen seveda svinjine. Pa pizze (v Turčiji doslej še nisem jedla tako dobre), pizza bread, testenine take in drugačne, pomfri, pečen krompir…. in še in še!!! Da ne omenjam sladic, ki jih Turki še kako dobro pripravljajo – vsi tisti z medom prepojeni biskviti, piškoti,…in sladoled. Plus snack bar s plekavicami, hot dogi, krompir v koži z maslom, sirom in nadevi po želji. Obvezni popoldanski kolački in kavica.

V restavraciji je bilo vedno polno, vendar so natakarji tekali in pospravljali mize sproti, tako da je bilo ponavadi res treba malo počakati, a ko se je miza našla, je bila takoj pospravljena, prt zamenjan, pogrinjki in 1,5 l vode ter kozarci na njej. Ostalo pijačo, razen sokov iz avtomatov so stregli.

Glede strukture gostov so res prevladovali Rusi, vendar še zdaleč niso bili moteči (mogoče zato, ker so nekaj pa že morali imeti pod palcem, da so si privoščili tak hotel) – smo bili že v pretežno “nemških” hotelih, pa so se ravno tako nekateri rinili, nažirali, puščali ogromne količine hrane… Bilo je tudi precej Turkov, kar me je v bistvu malo presenetilo. Potem pa si slišal tu in tam kakega Slovenčka, Nemca, Angleža, Italijana, Poljaka – skratka kar pisana druščina. Veliko je bilo družin z otroci od 0-16 let. Jaz nisem videla nobene mrtvo pijanega Rusa, nadležnega ali kaj podobnega.

Brisače za na plažo so nas čakale v sobi, menjali so jih vsako popoldne – sveže smo dobili takoj. V sobi so bili tudi copati, gobica za čiščenje čevljev, šivalni pribor. V ceni smo imeli 1x hammam, vendar ga nismo koristili.

Na dan odhoda smo imeli odhod iz hotela ob 19.uri, sobo pa smo morali izprazniti do 12. ure. Kovčke smo spravili v posebno sobo za prtljago, denar in dokumente pa dali v sef na recepciji. Kopalne brisače smo seveda obdržali do odhoda in se pred odhodom stuširali v welness centru.

Skratka, nobenih komplikacij, vse je bilo na voljo. Vreme je bilo prijetno – vroče in ne preveč vlažno, voda v morju topla – včasih bolj, včasih manj. Ker se nam ne ljubi pri taki vročini laziti naokrog, in gremo na dopust na morje – se pravi kopanje in ležanje na plaži, druženje z najdražjimi, družabne igre, itd, nismo razen za vodne športe zapravili niti evra.

Edina pomanjkljivost je bila ta, da so v katalogu zapisali, da je surfanje na voljo v ceni aranžmaja, vendar s tem ni bilo nič. Vse ostalo je bilo po opisu in celo nad pričakovanji.

Imeli smo čudovit, komforten dopust za “normalno” ceno. In sigurno nismo bili zadnjič v Turčiji!!!

Alenka

Alenka13, lahko prosim, če ni skrivnost koliko ste plačali za vse skupaj (odrasle osebe)… Hvala

Hvala vsem, ki ste napisali svoja mnenja in me prepričali, da Turčija ni mesto za naš dopust.

…..:))))) država….da ne bo pomote 🙂

Aja-…..mi smo bili enkrat v Bodrumu….mogoče se motim, ampak bi bilo verjetno bolje pogledati še v ta konec, ker mesto je naravnost čudovito.

Barbra 72!

Za 11 dni Sirene Belek golf & wellness smo plačali za 2 odrasla + 2 otroka – 11 in 10 let vključno z zavarovanjem 3.627,00 €, vključno s First minute popusti preko Guleta. Aranžma smo vplačali pri Sončku konec januarja. Smo že prišli do zaključka, da za malo denarja dobiš pač malo muzike, včasih še za veliko denarja ne dobiš kaj dosti.

Lani smo za približno enak denar bili 14 dni v Nena club hotelu, ki pa letos ni več Guletov klub, zato je cena bistveno višja (preko 4.000,00 €). Predlani pa smo bili tudi za 11 dni za okoli 3.300,00 € v Pegaos Club (ki zdaj ni več vključen v Pegasos Planet), kjer je bilo vse super, edino hrana je bila precej enolična, manj pestra. Takrat sem imela občute, da je v Pegasos Resortu mnogo bolje (vsaj po zunanjih snack barih je tako kazalo), a sem letos brala precej slabe kritike za ta hotel, ki je letos Gulet Club.

Je pa Turčija zakon za nas – peščene plaže, toplo morje in sončno vreme.

LP,

Alenka

Jaz pa upam, da bo še kdo povedal mnenje o hotelu, va katerem ste dopustovali. Tako bo drugo leto lažje izbrat.

Jaz pa še kar upam, da se bo javil kdo, ki je letošnji dopust preživel v Turčiji in nam povedal svoje izkušnje.

Jaz pa še kar upam, da se bo javil kdo, ki je letošnji dopust preživel v Turčiji in nam povedal svoje izkušnje.

..lepo vas prosim, pa kje ste slišali to generalno zapovest ne piti vode iz vodovoda….gotovo od kakega vodiča in hotelskega osebja, ki prodaja svojo vodo na bus al hotelu…turčija je 98% islamska država sunitxke smeri, pa še z ATATURKOVO reformo, kar pomeni zelo zmerne in svobodne muslimane, precej bolj kot nore fanatične vaške vernice v moji cerkvi doma. kar pa se čistoče tiče je Turčija zakon, ne bojte se kar jejte, pijte, seveda normalno ne preveč…za slovence je problem all inclusiv ponudba ker se nažirajo kot nori, če je moramo pojest, pol pojejo stvari ki nikakor ne gredo skupaj v ogromnih količinah, seveda želodec se odzove temu primerno…ne gre drugače….sicer pa kar v Turčijo, lepa država, varna, čista, urejena, povsod tudi zunaj rednih turističnih rut…

Jaz pa sem dobila obvestilo, da mi Neckermann podarja potovanje v Turčijo. Plačam prevoz v eno smer in še neke malenkosti. Zdaj ma pa zanima ali je to še kdo dobil ? Priznam, da nisem prebrala vseh prispevkov v tej temi, saj jih je preveč.

Živi in pusti živeti

Opravičilo. Zdaj sem zasledila post nižje parv na to temo.

Živi in pusti živeti

pozdravljeni,

vidim da se zanimate za selge beach resort v turčiji. z eno besedo MEGA! mi smo bili pred dvema letoma in je bilo čudovito! mislim da je predvsem primerno za mlade, tudi družine, ker animacija poteka čez cel dan, hrane je toliko da je ne moreš vse poskusit v enem tednu, sobe so ok-dokaj čiste, klimo lahko vključiš ko si v sobi..je pa zelo velik hotel, mi smo imeli št sobe okoli 2400, je pa vse povezano z dvigali. ležalnike si moraš “rezervirat” pred zajtrkom, lahko dobiš tudi vsak dan svežo brisačo (tudi za na bazen).
na plaži ki je povezana z kompleksom je sicer nekaj velikega kamenja v vodi+valovi, tak da je potrebno biti previden (o.p. najboljša plaža v turčiji je kleopatrina plaža v alanyi!!).

se splača pogledat, je pa res da okoli samega hotela ni nobenega dogajanja, vse kar se dogaja je v kompleksu (beach party, igre na bazenu, dicso, gledališče…).

Upam da vam je kaj pomagalo, če vas kaj zanima pa vprašajte!!

Malce zamujaš z nasvetom,pred dvema letoma je že mogoče bilo fajn,lani pa več ne ,hotel je uničen,vse to kar si napisal(a) dobiš v vseh hotelih po turčiji .V Guletovem katalogu sem zasledil da bo obnovljen pozimi 2011/12 tako da nismo bili zastonj razočarani.No nekateri so bili pač zadovoljni. LP FISH

Ne hodite v Sidero-Alanya-razočaranje na vsej črti… lansko leto smo bili 3. v Turčiji-želen hotel (Eftalia) je bil žal poln in smo se žal odločili za Sidero…zaradi slabe izbire (hrana ni bila dobra-slaščice zanič, prevladovali so gostje Rusi, Armenci in ostali vzhodnjaki, čistoča sanitarij porazna, premalo vode v plastenkah ( dnevno 2x po 0,5 l !) za 4 osebe. V sod s pivom so dolivali vodo s cevi, s katero so običajno zalivali trato in čistili po tleh…. letos ostanem brez Turčije, ker se je možu zamerila

Letos gremo v Turčijo – Side, v hotel Sea world resort 5*.

Je kdo že bil tam?

Kako pa je z izleti v Turčiji?

LP

Kdor hvali Selge beach bi moral pokukat še kam drugam. 2010 smo bili v Joy Pegasos Worldu in bili izredno zadovoljni, lani (2011) pa kot sem že napisal Selge beach. Pričakuješ, glede na 5* v obeh hotelih, tudi približno enako kvaliteto storitev. Pa je realnost popolnoma drugačna. Selge beach se tud v sanjah ne more primerjat z Pegasosom. Normalno, Pegasos je menda nemški, Selge pa sigurno (poizvedba v hotelu) turški – govorimo o lastništvu. Selge beach si po mojimizkušnji zasluži NAJVEČ (pa še tu sem velikodušen) 2-3*!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close