Prosim za nasvet pri nakupu fotoaparata
Pozdravljeni,
Zelim nabaviti fotoaparat, ki bo najboljsi med malimi. Mali fotoaparat pomeni zame to, da zanj ne rabim posebne torbice, ampak ga lahko nosim kar v svoji torbici in kadarkoli zraven. Velik pa je takoj, ko dobi moznost dodajanja objektivov.
Cena ni pomembna.
Gledala sem Canon S80, pa Canon G6 7.1 Mpix (pri tem mi ni prav jasno, kaj pomeni resolucija video posnetkov 640×480 – 10 posn./sec.; to se mi zdi zelo malo, glede na to, da ima Canon S80 Resolucijo video posnetkov 1024×768)
Torej, kaj predlagate (ni nujno, da je kateri od teh dveh, lahko je se kaj boljsega, samo, da ni prevelik… tudi firma je le po nakljucju pac Canon, lahko je tudi Nikon ali Sony)
Najlepsa hvala za vas nasvet in lep dan,
Lojzka
No, G6 boš težko nosila “kar v torbici in kadarkoli zraven” glede na to, kaj vse ženske prenašate po širnem svetu v vaših torbicah. Vsebine vaših torbic sicer ne poznam do obisti, vidim pa, da marsikatera poka po šivih, tako kot moji žepi. Tvoja stara mama je bila veliko bolj praktična: nosila je cekar, o kakšnem G6 pa takrat ni bilo ne duha ne sluha, tako da je v cekar lahko spravila še kaj.
Obilo uspeha!
V tvojem primeru bi se odločil za Sony DSC-T5 ali DSC-T9. Oba sta majhnih dimenzij (zavzameta malo prostora v torbici – nekako toliko kot ogledalce s senčili za oči), sta zelo hitra, delata zelo lepe in všečne fotografije tudi v 16:9 formatu. Prvi je nekoliko cenejši in lažji (manj trga ročaje torbice), drugi pa ima stabilizator slike (zelo pomembno, predvsem za tiste s tresočimi rokami in za fotografiranje v temnejših zaprtih prostorih).
Sam uporabljam Sony DSC-V1, ki je nekoliko starejši in večji model. Sem opa z njim zelo zadovoljen, tako da sem zanj sedaj dokupil še zunanjo bliskavico, širokokotni lens magnifier z nastavkom, …
Sony je pojem za ostro in živahno fotografijo.
Srečno.