Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prosim za mnenja glede tega računalnika

prosim za mnenja glede tega računalnika

Prenosnik HP 255 G7 Athlon Silver 3050U/8GB/SSD 256GB/15,6 HD (202Z0EA)

prosila bi za mnenje glede compa – ali je ok, za domačo rabo?

in še: predvsem me zanima mnenje glede procesorja, če se kdo spozna res bolje na to in na znamke procesorjev. A je ta ok – ali je bolje kupiti intel i serijo ali celo novejši amd Ryzen…

a kdo pozna kakšne so razlike med  AMD Athlon in AMD Ryzen procesorji…

in ali je bolje dati več denarja in kupiti novejše serije compov, ki imajo že novejše AMD Ryzen procesorje?

pa še kateri je pa po vaše boljši Ryzen ali Intel core?

Hvala za mnenja

a res nihče ne ve nič o tem? in nima nobenega mnenja glede računalnika?

Ja to je bl žalost oz. za res osnovno rabo. to je mišljeno za internet in delo v dokumentih. Grafična kartica je intergrirana, se pravi na matični plošči in je čisto osnovna. Razlika med procesorji, ki jo omenjaš je ravno v grafični kartici in hitrosti v prid Ryzen. Pomembno je tudi koliko jeder ima procesor. naprimer Silver ima dve jedri in 2 niti, gold 2 jedra in 2 niti so podobni kot, Ryzen 3 ki ima 4 jedra in 4 niti. ryzen 5 ima 4 jedra in 8 niti ali pa 6 jeder in 12 niti, Ryzen 7 ima 8 jeder in 16 niti. Niti so pomembne predvsem pri podvajanju opravil 3d olikovanje itd. Jedra pa za za igre animacije.

Intel procesorji so še vedno manjši korak pred amd v hitrosti. Dobra izbira je i5 procesor s 6 jedri in 6 niti. Če te še kaj zanima vprašaj.

Za res normalno uporabo glej, da ima procesor vsaj 4 jedra.

super razlaga hvala iz srca.

Torej  Ryzen 3 je minimalno… sama se po tem napisanem najbolj nagibam k ryzen 5  8/256 gb, če bi kje staknila kakšen dober deal v akciji, bom spremljala.  :)) tako,da vem na kaj se osredotočiti

te še lahko za znamke vprašam –  v nekem osnovnem cenovnem rangu – ne med dražjimi kaj je bolje HP ali Lenovo… Dell so zagotovo boljši kolikor mi je znano od teh dveh – samo so tud dražji… tak da za ta bolj osnovni rang za doma kaj bi bilo bolje HP ali Lenovo – kolikor sem gledala stilsko so zdaj HP bol spedenani v kovinskem ohišju,da ni tolk plastično vse… kaj pa drugače glede teh znamk so kakšne bistvene razlike?

Ne kupuj HP, so vedno neki problemi z njimi, ali pregrevanje, ali slab ventilator, ali napihovanje baterije. Vsekakor pa ne kupuj HP v naših trgovinah, kjer običajno drago preprodajajo škart serije za vzhodnjake.

Lenovo niso slabi saj trenutno na svetu prodajo največje št. prenosnikov. To je Kitajska firma. Če pogledaš sestavo potem je Acer boljši pri dražjih modelih, pri osnovnih malo peša. Asus naj bi imel dokaj enakomeren pristop pri kvaliteti in sestavi čez cenovne razrede. To je odvisno tudi od modela in seveda njegove cene. Hp je včasih imel težave s zasloni in pregrevanjem, je pa meni vseeno delal celih 12 let. Della bi se jaz izogibal, saj v osnovnem cenovnem razredu. Niso nek presežek.

Asus in Lenovo, Toshiba bolj za pisarniško uporabo.

Acer, Hp, Dell imajo veliko modelov tudi za gaming (sploh Acer rata boljši s ceno).

Jaz bi izbiral med Lenovo, Asus, Hp in Acer.

hvala obema 🙂 bom upoštevala nasvete… zdej bo lažje spremljat prave ponudbe, ker prav na podlagi info vem, kaj točno iskati.

Hvala še enkrat za pomoč in vse informacije

Ne moreš prenosnikov razvrščati zgolj po znamki.

Lenovo (bivši IBM!) ima visoko kvalitetno serijo ThinkPad in nizko cenovno IdeaPad.
Razlikujejo se tako materiali ohišja (magnezij, aluminij na eni ter plastika na drugi), kot seveda kvaliteta vgrajenih komponent (ekran, tipkovnica, hitrost spomina, verzija trdega diska, katera grafična kartica – ima lahko ito ime a je nekaj 10 različnih po moči…) ter možnost nadgrajevanja.

Za vsak KONKRETEN prenosnik je potrebno preveriti kako je narejen, katere komponente so notri: kateri SSD, katera različica grafične (so niskowatne in visokovatne)..

Vir za preverjanje:
Laptopmedia.com
Notebookscheck.com

De omnibus disputandum..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close