Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prosim za info glede nadomestila na zavodu

Prosim za info glede nadomestila na zavodu

Če ima kdo podobne izkušnje, bi prosila za odgovor.
Na zavodu sem bila prijavljena leta 2008, upravičena do 3-mesečnega nadomestila. Izkoristila sem le 1 mesec, potem pa se zaposlila.
Ker v sedanji službi bolj slabo kaže, me zanima če se ta dva neizkoriščena meseca prištejeta k novim 3 mesecem, ki mi pripadajo po več kot enem letu zaposlitve?
Hvala vsem.

Nihče ne ve??

Kolikor je bilo meni rečeno, se neizkoriščeni meseci prištejejo, v kolikor si bila zaposlena vsaj eno leto od zadnjega prejemanja nadomestila.
Bi pa ti svetovala, da se pozanimaš še na zavodu, saj imajo dežurnega svetovalca.

Po mojem mnenju je vprašanje, kakšno odpoved pogodbe bi dobila sedaj (npr. če greš sporazumno ti nadomestilo ne pripada, kaj pa se zgodi s starim pa ne vem).

Lp

Da napišem kako je s tem, da bo še komu prav prišlo.
Če je od zadnjega prejemanja nadomestila preteklo več kot 2 leti, potem se zamrznjeni meseci obračunajo po zdajšnji plači. Če je preteklo manj kot 2 leti, pa po odločbi, ki je bila izdana glede na plačo takrat. Velja 70% plače za 3 nove mesece, zamrznjena pravica pa se obračuna 60°%, ne glede na to, da je bila dana v mirovanje kot 70%-na.
In še zelo pomembno: da bi pridobili pravico izkoristiti preostale neizkoriščene mesece na zavodu, se je treba prijavit v 8-ih dneh po prenehanju zaposlitve, ne 30-ih.

Da sem prišla do vseh teh informacij, sem govorila s precej svetovalci, ki jim ni nič nerodno reči da nečesa ne vedo oz. da se v detajle ne poglabljajo (!?!)
Nikoli si nisem privoščila stranki reči ne vem, v najslabšem primeru sem rekla da preverim in sporočim. Seveda pa ne delam v javnem sektorju. Višek ignorance.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close