Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Prosim, računalniški mojstri, pomoč!

Prosim, računalniški mojstri, pomoč!

Ob vklopu računalnika je hči očitno nekaj skuhala. Kdo ve kaj je pritisnila, v glasvnem, ko ga zaženem napiše: “Windows ne more naložiti lokalno shranjenega profila…” Potem se pokaže okence, kjer napiše: “Windows ne najde lokalnega profila, zato vas prijavlja z začasnim profilom. Ko se odjavite, se spremembe, ki jih naredite v tem profilu, izgubijo.”

Najbolj me skrbi, ker je namizje računalnika praktično prazno, ostal je samo Google Chrome in Google Earth ter bližnjice do spletne banke, ki ne delajo. Tudi mape moji dokumenti so prazne oz. se jih ne da odpreti. Skratka računalnik izgleda, kot da je čisto prazen.

A kdo mogoče ve, če se je slučajno res vse izbrisalo ali datoteke samo nsio dostopne? Kar slabo mi naredi, če pomislim, da je vse, kar je bilo gor izgubljeno :(((

Računalnik bomo sicer jutri peljali v “popravilo”, ampak jaz danes tudi spati ne bom mogla, ker smo imeli gor res en kup pomembnih stvari.

Dajte me, prosim, potolažiti, da še ni vse izgubljeno.

V zasilnem profilu samo ni dostopamdo vsega na racunalniku

Če je hči zbrisala profil potem se moraš na računalnik prijavit kot administrator. Je pa brez skrbi vse še na disku (dokumenti, slike itn) samo vidiš jih ne :))) Več ne znam povedat ma glih toliko, da te potolažim, da s profilom ne zbrišeš stvari iz trdega diska.

Nihče ni nič pobrisal, prišlo je do napake v sistemu. Nisi napisala, kateri operacijski sistem imaš naložen. Najprej zmoli k višjim silam, da je bil vklopljen System Recovery.

Sledi tem navodilom (napisana so za Windows 7, a prejšnje verzije imajo podobno):
http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/features/system-restore

Poskusiš lahko tudi z obnovitvijo uporabniškega računa
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q305506

V vsakem primeru pa so podatki še na računalniku, nič bat…

Točno to se je meni zgodilo (ko sem imel še windows 7 – zdaj sem na linuxu).
Skratka, ko sem nekajkrat zapored ponovno zagnal računalnik, je bilo vse spet po starem.

v prihodnje predlagam, da si kupite kakšen zunanji disk za shranjevanje in gor skopirate čisto vse, kar je pomembnega oz. česar ne želite kdaj v hipu izgubiti.. dokumente, slike, glasbo…

čisto vse elektronske stvari pri katerih bi vam “slabo ratalo” če do njih ne bi več imeli dostopa, je pametno v vsakem trenutku imeti v vsaj dveh kopijah, saj gredo veliko lažje rakom žvižgat kot fizični dokumenti in spomini…

Tudi na mojem računalniku napiše ob zagonu, tako kot pri predhodnici, in sicer “Windows ne najde lokalnega profila, zato vas prijavlja z začasnim profilom. Ko se odjavite, se spremembe, ki jih naredite v tem profilu, izgubijo.” Tudi v safe mode isto. Nobene vrstice mi ne ponudi, da bi lahko prišla v start in restore. Je pa pred dvema dnevoma elektrike zmanjkovalo,in je bil računalnik prižgan, tako da ga je nekajkrat ugasnilo in prižgalo((: Vendar je naslednji dan normalno delal.
Kaj bi bilo narobe? A se da še kaj rešit na disku? Če prestavim disk v drug računalnik, bi delalo? Mi znate kaj svetovati?

LP, hvala.

Hoj,

Google -> windows cannot find profile

Pa se bere oz. išče rešitve. Diska pa ne bi dajal v drug računalnik, ker so na tem trdem disku naloženi gonilniki za ta računalnik v katerem imate ta trdi disk. Če bi ga dali v drugega, bi naredili še večje zmešnjavo (na kratko).

PS: Za primere izpadov elektrike oz. nasplošno je dobro imeti kakšno UPS napravo oz. brezprekinitveno napajanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close