Najdi forum

PROSIM-PREBERITE

V imenu vseh živali, domačih in divjih vas lepo prosim, NE MEČITE PETARD-NE POKAJTE Z RAKETAMI….te uboge živalce se po vsakem poku še dolgo tresejo in trpijo-pomislite na te uboge živalce in namesto petrad, kupite hrano za zunanje ptice, nahranite golobe, vrabčke, siničke…..ki vam bodo spomladi zopet veselo pele in žvrgolele, ali pa kupite hrano za pse in mačke in odnesite v najbližje zavetišče za te uboge živali.
POKAŽIMO, DA SMO HUMANA BITJA, KI NE MISLIJO SAMO NASE !!

Sicer lepo in prav, da se nekdo potegne tudi za nemočna bitja, ne vem pa čisto, komu naj bi bila taka sporočila sploh namenjena. Tistim, ki petard že tko in tko ne mečemo, ali pa ob 00.00 spustimo 2 rakete v luft najbrž ne.

Tisti objestneži, ki pa že 2 tedna prej in še kakega pol (če kaj ostane) brezbrižno trosijo municijo, pa se ob takem sporočilu le nasmehnejo in bojo verjetno naslednjič zanalašč zraven vrgli še 2 petardi, da se bo ubogo bitje treslo 7 namesto 5 minut.

In ne vem, zakaj so vedno uboge le živali, tudi vsi ljudje ne marajo te kanonjade. Kolko je starejših ljudi in kolko malih otrok in dojenčkov, ki se ob vsakem poku prestrašijo (in tudi rabijo 5 minut da pridejo k sebi). A na njih pa nihče ne pomisli? So vredni manj kot tresoče živali?

Tko da dajte tudi malo na človeška bitja gledat, seveda tudi na živali, pa to počnite skozi celo leto in ne samo okoli novega leta.

Ker pa je že ravno taka tema, pa še srečne praznike vsem skupaj, pa upam, da boste v naslednjem letu imeli čim manj problemov, tako računalniških, kot tudi osebnih…

HMMM, se popolnoma strinjam s teboj- seveda otroci, starejši ljudje itd..jaz sem kar napisal brez kaj mislit na ljudi…hvala ker si me dopolnil

Seveda da se strinjam!!!
Itak res ne vem zakaj jih mečejo, dovoljeno jih je samo od 26. decembra do 2. januarja. Policija ima visoke kazni in vse mogoče. Obljubili so, da se bojo potrudili, ampak ni efekta.

Sicer pa, res ne vem kaj je toliko užitka v tem vsem pokanju, saj je samo pok.

Kaj češ, ljudje so včasih brez pameti.

Potrudimo se in jih uporabimo čim manj, da starejši in živali ne bodo trpeli.

Srečno 2006
Sim

Tema ravno ni računalniška vendar se stoprocentno pridružujem, gibanju za mir in tišino med prazniki in skozi celo leto. Sam nikoli nisem metal petard niti jih ne dovolim otrokom, tisti, ki imajo pa nekaj tisočakov viška naj jih pa raje podarijo prvemu revežu, ki ga srečajo. Tako nas bo veliko srečnih, daritelj bo naredil dobro delo, obdarovanec si bo lahko privoščil topel obrok in naša ušesa bodo hvaležna za tišino, ki je danes tako težko kje najdeš.
Miren Božič in srečo v srca vsem ljudem.

Strinjam se z Jožetom pa tudi s hmmmom ampak je treba vedet da človek si lahko pomada ampak žival si pa nemore kaj dosti pa še to je treba vedet da žival sliši nevemkolikokrat več kot človek in je zato toliko večja bolečina in posledice saj nekatere živalce celo znorijo.
srečno 2006 pa lep večer.

lp:Twin

Uporabo Petard bi jst sploh prepovedala!

enako… prepovedala bi uporabo petard.

Policija pa tako ali tako vedno spi spanje prav (n)ičnega. :))

Živali trpe najbolj zato ker pok,ropot,hrup……slišijo 25x močneje kot človek.Sedaj pa se zamislite.

Pred kratkim sem gledala neko oddajo.Bila je zanimiva in zatopila sem se vanjo.Ko je zunaj eksplodiralo neko pirotehnično sredstvo,me je skoraj kap.

Po 26.12. je ,po Zakonu prepovedano metanje petard v strnjenem naselju,krajih kjer so bolnišnice ipd….z eno besedo…če bi se tega zares držali potem petard nebi bilo.Saj jih nikjer ne smejo metati razen nekje kjer v radiusu nekaj km ni nobene hiše.

Moj predlog: v primeru poškodbe s petardami plačaš celotno zdravljenje tako zase kot za morebitnega oškodovanca.

No ja pa sem se razpisala :))

Kako si bo pa pomagalo moje 8 mesecev staro dete?
Kako si bojo pomagali stari ljudje, ki jih pok preseneti, ko grejo po cesti?
Pa tudi vsi ostali, ki ne maramo, da nam nevede poči direkt pod nogami ali nad glavo, si ne mormo nič pomagat.

In to, da žival sliši toliko in tolikokrat bolje od človeka in da je zato bolečina pri glasnem zvoku zaradi tega toliko in tolikokrat večja je čisti urban legend kvazi živaljeljubcev, saj žival res sliši veliko bolje, ampak šibke glasove, ki jih ljudje niti ne slišimo več, glasne pa sliši precej podobno kot mi. Konec koncev bi se moralo potem psu strenat že ko sliši svoj lajež 🙂

Zakaj jih izdelujejo, mi para živce.
Dobro vejo, kaj se lahko zgodi zaradi njih.
Dobro vejo, kako trpijo živali.
Dobro vejo, kako trpijo starejši ljudje.
Presneti prodajalci, ki petarde dajejo otrokom.
Presneti izdelovalci, ki jim je samo za denar.
PRESNETI VSI, KI NISO PROTI NJIM!!!
Ufff… čisto sem rdeč postal. Ampak tega pa ne prenesem. Da so na svetu zaradi slabega namena. Tako kot pivo, in alkohol. Kot mamila, in orožje in še kup slabih stvari. Na žalost se pa ne da nič ukrenit proti njim.

Sim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close