Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim, preberite

Prosim, preberite

https://www.pravapeticija.com/peticija_proti_predlogu_o_spremembi_zakona_o_osebni_asistenci?u=2486451&s=62086402&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR2qRPrVAU1d-o7ugfdvXaX7b2MRpAhEASZyvJvSTpmc4nuMYCT_RNQsir8

Rade volje podpišem. Želim Vam, da bi se želeno obrnilo v Vaše dobro.

ne bom tiho

Hvala 🙂

Ne razumem. Ne želiš osebne asistence druge osebe, ki te razbremeni, ker bo ta oseba….vstopila v vaše stanovanje?

Ti ne razumeš, da gre za eno v vrsti tisočerih svinjarij, ker je za žlahte in prijatelje pa ja treba poskrbet za zazihran dohodek.

Ti ne razumeš, da gre za eno v vrsti tisočerih svinjarij, ker je za žlahte in prijatelje pa ja treba poskrbet za zazihran dohodek.
[/quote]

Mi prosim razložiš?

[/quote]
In kaj ti sploh hočeš povedati???
Si totalno nerazumljiv in žal pismeno pol funkcionalen. Glede na to da pa že od včeraj noriš v vsaki temi pa si najbrž že tudi inteligentno preutrujen za normalen zapis.

In kaj ti sploh hočeš povedati???
Si totalno nerazumljiv in žal pismeno pol funkcionalen. Glede na to da pa že od včeraj noriš v vsaki temi pa si najbrž že tudi inteligentno preutrujen za normalen zapis.
[/quote]
Tule ste pačl sami ekstra tumasti in bi vam bilo potrebno risat, pa ne bi zadoščalo. Pač ne bodo smeli več starši skrbet, ampak se bodo plačevale koncesije prijateljem, žlahtam in zanncem, ki bodo nekajkrat dražje od tega, kot je bilo do sedaj, ko se je denar namenjal staršem ali sorodnikom. In ja, nedopustno je in protiustavno, da se odvzema skrb za invalide staršem. Kot ad prvič slišite za tovrstne svinjarije in jih ni nikjer drugje?

Tule ste pačl sami ekstra tumasti in bi vam bilo potrebno risat, pa ne bi zadoščalo. Pač ne bodo smeli več starši skrbet, ampak se bodo plačevale koncesije prijateljem, žlahtam in zanncem, ki bodo nekajkrat dražje od tega, kot je bilo do sedaj, ko se je denar namenjal staršem ali sorodnikom. In ja, nedopustno je in protiustavno, da se odvzema skrb za invalide staršem. Kot ad prvič slišite za tovrstne svinjarije in jih ni nikjer drugje?
[/quote]
Zakaj se potem z nami tako obremenjuješ? Od tako inteligentne cvetke, kot si ti, bi človek pričakoval, da se bo družil z intelektualci.

ABSOLUTNO SEM PROTI!

Razlogi:
1. Možnost zaposlitve starša deluje kot stimulacija proti splavu prizadetih otrok. Dejstvo da bodo tujci hodili po hiši bo prispevalo tudi k temu, da se bo kakšnega reveža manj spravilo na svet.
2. Asistenco se bo bolj smotrno uporabljalo, ker le-ta ne bo več taka prijetna ugodnost kot je bila in so jo mnogi izkoriščali. Prepričan sem, da bo zaradi take spremembe asistentov bistveno manj, kar pomeni nižji strošek za državo.

Nisem vedel da se je ta zakon spreminjal, mi je pa že leta šel na živce ko sem gledal v kako veliki meri se ga izkorišča.

Sem vpleten v politiko kot svetovalec in bom obljubim da se bom boril proti takim predlogom 🙂

Vsaka aktualna vlada ima svoj loncek svinjarije kako se oteziti zivljenje ze tako prizadetim drzavljanom,zato tudi taka ihtavost s spremembo tega zakona….kdor hoce biti osebni asisent svojim bliznjim naj bo kdor ne zeli naj najame agencijo..obe moznosti morata biti dostopne…saj vsaka vlada vpije kako smo druzba odprtih rok

Vse dobro!

Jaz pa to spremembo podpiram, saj so starši lahko svojim otrokom DRUŽINSKI POMOČNIKI, torej ohranijo svojo zasebnost in tudi starši najbolj poznajo svojega otroka.

Res pa je, in to je NUJNO, da se plačilo in vse drugo za družinskega pomočnika izenači z osebnim asistenom (npr. plača, regres za malico, dopust, da oseba, ki potrebuje tovrstno pomoč sama prispeva le polovico dodatka za pomoč in postrežbo, skratka glede plačil mora biti izenačen družinski pomočnik z osebnim asistenom.

Dodajam še, da družinski pomočnik sedaj prejema neko miloščino (nadomestilo) in to je vse. Torej ni čudno, da se starši odločajo za Osebne asistente.

To je treba urediti. Upamo, da bo sedanja vlada to temeljito proučila in uredila.

Tako kot je rejništvo postalo nekaterim posel.. je tudi asistenca družinskim članom postal “posel”.

Verjetno smiselnejše bi bilo, da invalid sam lahko o tem odloča (čeprav bi potem bilo stanje identično, ker bi ga družinski člani čustveno in drugače manipulirali, da oni ostanejo “asistenti”).

Menim, da je boljša PROFESIONALNA oskrba. Družinski člani še vedno lahko pripomorejo v vsem še naprej.. predvsem s človeškim odnosom do invalidnega člana družina, ki bo sedaj veliko lažji, saj so razbremenjeni zdravstvenega dela oskrbe.

Če je družina svetinja, potem je to najboljša stvar, ki se je zgodila.. končno imaš čas in prostor, da se z invalidnim človekom ukvarjaš kot enakovrednim.. trdo in neprijetno delo pa opravijo drugi.

De omnibus disputandum..

Jaz pa to spremembo podpiram, saj so starši lahko svojim otrokom DRUŽINSKI POMOČNIKI, torej ohranijo svojo zasebnost in tudi starši najbolj poznajo svojega otroka.

Res pa je, in to je NUJNO, da se plačilo in vse drugo za družinskega pomočnika izenači z osebnim asistenom (npr. plača, regres za malico, dopust, da oseba, ki potrebuje tovrstno pomoč sama prispeva le polovico dodatka za pomoč in postrežbo, skratka glede plačil mora biti izenačen družinski pomočnik z osebnim asistenom.
[/quote]
Otroci odrastejo.. postanejo najstniki.. in ne potrebujejo biti na vseh ravneh maksimalno odvisni od svojih staršev.

Takšno stanje prav kliče po manipulaciji in nezdravih odnosih.. odraščajoč človek se MORA osamosvojiti. PIKA.

De omnibus disputandum..

Me zanim,kako se počutijo bolniki z covid-19, ko berejo vaše nasprotovanje tej za 1x ne ukrotljivi bolezni ( korona ). Naj bolj zanimivo pa je, da je večina nasprotnikov kateri so komaj končali osnovno solo, kaj  šele, da bi imeli kaj pojma kaj sploh pomeni covid-19.

Ravno zaradi takih nevednežov bomo morali ostali še v nasledjih letih trpeti zaradi okrepov kateri so nujni in potrebni.

Mah, to da bo tuja oseba vstopala v hišo in motila družino, je pač izgovor. Poanta je v tem, da nasprotujejo temu, da se staršem odvzame pravica do osebne asistence, ki je plačljiva, ker bi pač starš rad dobil tisti denar od države. Kar je smiselno, zakaj ne bi starš opravljal dela osebnega asistenta svojemu otroku? Ampak po drugi strani, če recimo vzameš otroka iz šole in ga šolaš na domu, ti država prav nič ne plača šolanje lastnega otroka. In teh primerov je veliko. Razumljivo je, da bi starši radi obdržali to ugodnost zase, če recimo nočejo hoditi v službo in bi bili raje osebni asistenti in bili tako doma, plačilo bi pa obdržali. Po moje bi moralo biti to omogočeno staršem prizadetih otrok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close