prosim pomoč
Imam fanta s katerim bova septembra imela 5 let.V prejšnji službi sem se zbližala s sodelavcem,ampak vrjemite fanta nisem hotela prevarat,ampak ta sodelavec me je na nek poseben način nenormalno privlačil.Zdaj ko ne delam več,še imava vedno stike in bi ful rad da bi bla z njim.Je zelo dobra oseba,take še nisem spoznala.Vsako sekundo mislim na njega,rada bi bila z njim,ampak tukaj je pa en problem-kako naj fantu obrazložim situacijo,s tem da fant živi pri meni in ne bi ga rada prizadela?Ne znam iz tega ven,saj se to vleče že 1 leto in 5 mesecev,ampak ta bivši sodelavec še vedno vstraja pri meni!!!!!!!!!!!!!!!!Prosim da mi katera pomaga,ali pa naj se oglasi katera ki je bila v takšni situaciji!
lp
Poročena zgleda še nista, tudi otrok še nimata, tako da če več ne gre, več ne gre. Po moje je bolje da se razideta zdaj, kasneje bo le še težje. Vsedita se skupaj in se pomenita in če je to ednini izhod se razidita.
Glede bivšega sodelavca. Morda je le “izgovor” ker vsaj podzavesto veš, da s sedanjim fantom nimata več skupne prihodnosti. Je pa nekaj kar ne moreš/ne smeš imeti ali imaš na skrivaj bistveno bolj mično, kot zveza ki traja 5 let. Vsak odnos se z leti spremeni. Tudi morebitna resna zveza s tem bivšim sodelavcem bi se spremenila, če bi živela skupaj.
Kaj pa je najboljše zate pa veš sama! Tvoje življenje tvoja odgovornost.
Suzana, misli na sebe. Tudi jaz sem bila v življenju že v situacijah, ko sem se samo zaradi usmiljanja do drigih odločila za druge, na sebe sem pa pozabila. Sicer, kar se ljubezni tiče, se mi še ni zgodilo, da ne bi vedela na katerem stolu bi sedela, se mi je pa to dogajalo na drugih področjih, ravno tako pomembnih za življenje (npr. služba). Zato ti še enkrat pravim, premisli, kaj – koga si ti RESNIČNO ŽELIŠ in še to:
… LE POSKUŠAJ GLAS SRCA, SAJ LE TA TE NIKOLI NE IZDA…
Razjezi me fant,to pa zato ker si malo časa vzame za mene,ko pride iz službe domov ne zna it nikamor,jaz pa bi se rada malo gibala,pa še takrat ko ga prepričam gre s takšno muko,pa drugega ne zna ko pa da do 23 ure čepi na računalniku,jaz pa nimam rada takšnega življenja.Sem se že pogovorila glede tega z njim,da mi to ne paše,pa je za kakšen teden malo boljši,potem pa zopet stara zgodba.Ne vem ali sem jaz postala prezahtevna ali kaj?Moje srce pa misli samo na sodelavca,ampak meni niti malo ni jasno kako naj sploh fantu obrazložim!
Nič ovinkarjenja, razloži mu tako kot stvari stojijo, če misliš da te srce vleče k sodelavcu. Če te že sedaj motijo stvari kaj bo šele takrat ko si bosta ustvarila družino. Sedaj pa, ko misliš na sodelavca boš pri fantu tko al tko iskala samo napake in ga primerjala s sodelavcem. Vidva se kar lepo usedta in mu povej da tako ne gre več naprej in da je bolje da se razideta.
Sama najbolje veš s kom bi bila najraje….le priznati si moraš.
Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da se na dveh stolih ne da sedet….nisi poštena do sedanjega fanta…če si prepričana, da nista za skupaj pejta narazen,……potem…… pa si vzemi čas in pol začni novo zvezo…ne skači iz veze v vezo.
Ponavadi nas privlači tisto kar nam je novo, tako drugačno….sčasoma pa nas začne mogoče glih to motiti….. Ne igraj se s čusti tvojega fanta….da ne boš na koncu spoznala, kako je pravi in dober in oh in sploh.
Če pa se odločiš ostati pri fantu….prekini vse stike s “sodelavcem”.
suzana, v dilemi si, kajne? Premišljujem kako bi reagirala, če bi bila ti poročena. Zagotovo bi moža in zakon resneje jemala, kot pa “partnerja”, ki mu na lahek način lahko daš slovo. Meni se zdijo vse take zveze oz. popularno rečeno “izvenzakonske skupnosti” zelo žalostne in ponižujoče, tako za moške kot za ženske.
S tvoje strani bi bilo najbolj pošteno, da “partnerju” poveš kaj se dogaja in
sledi klicu srca. Vendar tokrat raje pomisli na zakon, kot pa na ponovno neresno zvezo, ki jo boš čez leto in pol spet na lahek način morebiti pretrgala…S takim ravnanjem si hudo otežuješ življenje.
Pa lepo pozdravljena!
Pri meni je bilo isto, 3 mesece pred poroko, jaz pa sem se zapletla s sodelavcem. Začelo se je pogovori – takimi kot jih doma nisem imela nikoli, smehom, … v glavnem vedela sem da bi bila idealen par, če…
Ja, seveda, če bi bila fraj. Bili so žuri in izleti, pa sva se še malo bolj družila, potem poljubi, ko pa je skoraj prišlo do sexa pa sem zmrznila in zbežala domov.
Danes sem srečno poročena. Odločila sem se za (takrat še) zaročenca, s sodelavcem pa sva ostala tako-tako..
Kmalu po poroki sem zamenjala službo, on pa je bil premeščen. Včasih se še pokličeva, pa kakšen neumen e-mail, to je pa tudi vse.
Jaz sem se odločila prav. In čeprav mi takrat veliko stvari na zdajšnjem možu niso bile všeć, so naju leta spremenila in ga ljubim še bolj kot prej.
Draga Suzana, sama boš najboljš vedela.
Ali te vest nič ne peče,ker ga serješ z drugim?Kje je zvestoba,ki si jo mu obljubila za poroko?Zakaj si se vezala,če ti dišijo še drugi moški?Nimaš srca,da na blag način varaš soproga-partnerja.Neizživeta si,sama sebi si metala pesek v oči,da je tvoj partner najboljši,potem pa služba,ljubimec,poljubi…Nezvestoba in bistvo tega:zakaj se sploh še poročate,oziroma vežete?
Forum je zaprt za komentiranje.