Prosim pomoč-vloga/prošnja sodišču
Lepo bi prosila za pomoč, če kdo ve ali lahko sodišče kaj odloči v taki zadevi.
Z bivšim možem sva šla narazen 2 leti nazaj. Za poroka sem mu šla pri najemu kredita. Vse je lepo odplačeval, potem pa je po ločitvi nehal. Breme je padlo name. Ko je do poplačila manjkalo samo še okrog 800e (mesečno sem plačevala 100e) sem izgubila službo. Denarja nisem imela od kod vzet in upnik mi je zarubil avtomobil, v bistvu je ostal v moji lasti (gre za starejši avto, letnik 2000). Ker nisem imela niti za registracijo, kaj šele za vzdrževanja avtomobila sem ga odjavila.Avto stoji v garaži cca 3 mesece, vžge še vedno.
Letos se mi je ponudila možnost, da dobim službo vendar zanjo nujno potrebujem svoj prevoz (trgovski potnik). Ko sem želela avto registrirat ga nisem mogla, ker potrebujem dovoljenje upnika. Le-tega mi ne želi izdati, dokler ne poplačam dolga…ostalo ga je še cca 490€, ker sem vmes v zadnjem letu kakor sem lahko odplačevala dolg.
Ali lahko prosim sodišče za delni umik izvršbe iz avta, da ga lahko registriram?
Je kakšna možnost, glede na dejstvo, da je dolg skoraj v celoti odplačan?
Ps: bivši mož ne želi odplačevat dolga, niti nima nobenega premoženja na sebe napisanega.
Hvala za odgovor.
Jebela jajca. Pod nujno si poišči odvetnika! Pod nujno sporoči, da nisi več v skupni skupnosti in da ne odgovarjaš več za situacijo in bodi vsaj ločena. Če ne se lahko obrišeš pod nosom, če nimata razrešenega statusa.
Dejstvo pa je, če kreditodajalec ne plačuje obrokov, da nikogar ne zanima, kakšen je status in se obesijo na poroka. Zato se obrni tudi na banko, kjer boš spreminjala pogodbo, če se jo sploh da. Ampak bodi vsaj ločena. In imej razvidno, da se v korist premoženjskega stanja kaj odvija.
V najslabšem primeru, je odvetnik potreben že zato, ker lahko ti podaš tožbo proti partnerju za teh 800 € in jih zahtevaš nazaj, ker očitno ima tudi službo, premoženje, ki mu ga lahko zaplenijo. Seznani ga s tožbo za teh 800 €, plus obresti. Predno ga boš pa seznanila, se pozanimaj o celotni situaciji, da boš sodišču v tožbi lahko navedla, da ga tožiš lahko za teh 800 €, ker je npr. še vedno zaposlen in je tebi zaradi ločitve prepustil dolg. Ki ga nisi dolžna plačati kot porok. Nabavi si odvetnika! Sama sem le laično povedala, vendar, ker tebi ni od muh teh 800 €, se tudi sama ne bi pustila za tako “mali” denar.
On je tisti, ki je nosilec kredita. Izjasni pa se, ali si pri kreditu kaj prispevala in če si, ga lahko tožiš le za polovico. Če sta skupaj vzela kredit in je samo on plačeval, zna biti tudi problem, ker ti ne boš imela dokazil, da si polovico tudi sama vplačala. Ne glede na vse, ne razumem, zakaj se banka pogovarja s teboj, namesto s tvojim decom? Nudi se ti služba, pa zaradi njega ne moreš iti službovati, kakšen razlog sploh še rabiš, da narediš cel halo? Potem pa še reci, da je bil tako prijazen in si ga celo nazaj vzela in poplačala njegov dolg. Na podlagi česa je sploh prenehal odplačevati dolg po ločitvi, da se je kdo nate vsedel? Je ostal takrat brez službe, brez dohodkov? Ker ne gredo stvari kar tako zlahka na poroka, razen po opominih. In je zelo jasno, če ne plača on, plača porok.
Če ima kreditodajalec prosta sredstva, banko res ne bo zanimalo, kdo bo odplačal, zato si nujno nabavi odvetnika, da bodo njega terjali, namesto, da boš na koncu še njega vzela nazaj, ker bodo stvari zglihane. Res me zanima, kako si dopustila, da so te bremenili in kako sta se dogovorila glede kredita. Ker je pomembno, če je šel kredit za skupno last ali kar tako, za potrebe samo enega. Če je slednje, ne bi ostala dolžna in bi šla v tožbo. Če je šlo za skupno last, dokazuj, da si plačala toliko in toliko. Če je zaposlen, nikjer tega nisi navajala, da ni, v tožbi to utemeljuj.
Zato premislite, kadar hodite komu za poroka, sploh sosedom ali kaj je že bilo brati tudi tu na tem forumu. Porok je toliko časa insolventen, dokler je porok nekomu. In sam ne bo mogel mrdniti, čeprav ima prosta sredstva na svoji plači,
Ne vem, kako v teh primerih stojijo tožbe, vprašaj na podforumu Pravni nasveti. Predno dobiš odgovor in boš kaj rešila, si vseeno poskušaj dobiti službo ter se vozi s prevoznimi sredstvi. Tudi to lahko v tožbi navedeš.
Vedeti je pa potrebno, kaj je spor ločitve, da je prenehal plačevati tudi “skupni” kredit. Kar je bistvo. Ker je na sodišču potrebno konkretizirati konkretno!
Eno je, če ne želi odplačevati dolga, drugo pa je, če ga ne more. Zato mora biti to jasno specificirano. Ker je v službi, predvidevam, da ne želi sam nositi bremena, ker si ga tudi ti financirala, saj sta bila dva, sedaj je pa breme samo na njemu, ker sta se ločila.
Zahtevaj od njega, da začne plačevati spet dolg ali pa, da boš šla v tožbo.
Ali pa pač odplačaj ti preostali dolg in še naprej ostani brez službe na njegov račun in ga vzemi nazaj, da bo dolg poplačan, tvoja služba pa tudi rešena.
Kako se ne upate boriti niti zase? Mi ni jasno. Ker gre za pomembne in življenjske okoliščine. Jaz se tudi namesto vas ne bom. Ker tudi meni ni nič podarjeno. Daj meni teh 800 €, bom tako naredila, da jih bo dal nazaj 1000. Bom šla pa prej priglasit kakšno dejavnost, da ne bom na sivem. Ne vem, ali si ti večji štor, ker čakaš ali on, ker ve, da boš odplačala njegov dolg. In ostajaš štor zaradi njega, pa ceo službo imaš na roki. Jaz se namesto tebe ne bom borila.
No, kakšna bo tvoja odločitev – dec ali služba?
Joj, joj, joj. Že spet ena polna sama sebe. Vidiš bistveno je, da boš morala začeti temo brati od začetka do konca in seveda tudi razumeti bistvo vprašanja, da bi lahko podala odgovor, ki bo bistven glede na vsebino vprašanja. Cca 50 vrstic nakladanja, s katerim si avtorica vprašanja nima kaj pomagati. Pa še bistvo vsebine si čisto zgrešila.
Za obupano pa odgovora tudi jaz nimam, bi pa verjetno poskusila z upnikom skleniti nov dogovor o poplačilu ostanka dolga, glede na to, da boš imela redni priliv plače.
Predvidevam, da sodišče brez upnikovega soglasja ne sme ukrepati. Kaj pa opcija, da ti kdo od sorodnikov ali prijateljev na par obrokov posodi 500 €, da prideš do avta?
Torej, če nič ne veš, zakaj tudi meni odgovarjaš, če nič ne veš – kar bo tudi tebi morda, mogoče, veliko teksta, nekoč prišlo prav
Predvidevam,da boš vprašanje naslovila na mon sorodnike.
Za vas smo itak vsi polni sebe, ali kako drugačni, če ne gre po vaših željah uporabnikov mon. Kako drugače bi bilo sploh razumeti in dopuščam seveda, da imate prav.
Zato je nesmiselno sploh povedati in se greš le kimanje, kot tebi. Imaš prav. Zaleže, ko nimaš niti pojma, kako je na sodišču in sem zato polna sama sebe – nisem debela, sem pa z oblinami, kar spet ne bo ok, če je še mozak zraven.
Povej razumljivo, po kakšni logiki si naj bi ona sposojala 500 €? A obstja res samo nizkofrontalna energija brez visokoletečih fekvenc, ki kot slednje ni bilo zaslediti?
Saj ni čudno, da ste v riti, v kakršni ste. Fiktivno ali pa drugače.
p,s, na koga drugega se spravi, ki ti bo kos v tvojem smislu. Pa prosim, če daš jasno navodilo avtorici, da ne izpadeš smešna, predno se na koga obesiš, predno postaneš obešena.
Porok ima čisto isto vlogo in dolžnost pri najemu kredita kot kreditojemalec. Če ne plačuje mož boš morala to zadevo plačati ti. K sreči ne gre za velik znesek. Najdi ta denar in plačaj, vse druge opcije pa pozabi.Pozanimaj se, koliko je še dodatnih stroškov, saj so le ti nastali ob zasegu avtomobila. Kakšen dogovor pa sta imela z b. možem ob ločitvi glede tega kredita? Največ, kar lahko narediš je to, da ti sama po sodni poti preganjaš moža, po predhodnem tvojem poplačilu kredita. Veseli se nove službe.
Moje ime je Zola La Rosa, na spletu sem videl komentar o tem, kako je dr. Adeleke Oba vrnila moža, ki je odšel več mesecev. Stopila sem v stik z dr. Adelekeom Obajo, povedal mi je, kaj naj naredim in naredila sem po njegovih navodilih. Sprva me je bilo strah, toda glede na to, kar je rekel “Vaš mož se bo vrnil v 48 urah” To je bilo to, vse se je kar naenkrat spremenilo. Zdaj sem spet srečna. Lahko se obrnete na Adeleke Oba po pošti.
aoba5019@gmail com
Besedilo WhatsApp
+27740386124
Forum je zaprt za komentiranje.