Prosim pomoč priprava polžev
Hojla Tatjana!¨
Moja mama jih je delala z zeliščnim maslom. Maslo je spenila, nato dodala razne začimbe, med drugim tudi kapre. Potem je v polžjo hišico dala malo masla, nato polža in napolnila hišico do konca z maslom. Polnjene polžje hišice je dala v nizko široko posodo. Ko je začelo maslo v hišicah vreti, so bili polži pripravljeni.
Kako pa se čistijo.ti ne bi znala povedati. Moja mama jih je kupila v trgovini že očiščene v slanici in posebej hišice.
Mogoče sem ti kaj pomagala.
Dober tek
Miha-ela
Spoštovane dame!
Danes se mi je zazdela pa skrajno neokusno, ko razglabljate o “milem joku” polžev.
Prihajam iz kmetije in prav dobro vem, kako milo jočejo naši biki, ko jih peljejo v zakol, pa tega ne komentiram.
Ja, pa še jem jih, bike mislim, če bi pa znala pripraviti še kaj drugega in ne bi imela tako ozkega kmečkega pogleda na pripravo hrane, bi pa tudi poskusila.
Prosim, naj se iz tega komentarja ne razvije dolga razprava, kot se je že nekoč, navadno sploh ne sodelujem tukajle, ampak samo vestno kopiram spoštovano ga. Mimi in krasno Babi ter druge gospe, ki so pripravljene povedati še kaj več kot le osnovni recept za pripravo jedi.
Sicer pa se že vnaprej opravičujem; ne glede na to, da je zunaj krasno vreme sem verjetno vstala z levo nogo.
Torek, ko pridete iz službe – takoj po čemaž ali pa vsaj po šmarnice.
Mira-1
Forum je zaprt za komentiranje.