prosim pomoč- peka kruha
Ker je že toliko debate o kruhomatu, sem ga le kupila. potem pa spečenm kruh, seveda po receptu in ven dobim skoraj skuhanega, smrdel je po kvasu in bil nekam čuden, kot da je na pol surov. Potem pa mi je bilo dva dni slabo po tem kruhu. Kaj delam narobe? mi lahko kdo da recept za navaden bel kruh brez jajc in mleka?
zdaj sem že čisto obupana, da sem vrgla stran 20 jurjev…
pa še iskalnik ne dela, da bi pogledala stare mejle…
hvala vsem
slucajno sem te dni prisla v kontakt s tem kruhomatom. ce mene vprasas,se vedno je najboljsi klasicen-v pecici pecen- kruh !! prevec kvasa- to je lahko razlog.
vceraj sem malo eksperimentirala- priblizno tako: cca 60 -65dag bele moke (tip 500), 3 dcl mlacnega mleka, 0,5 dcl mineralne vode, 3 cajune zlicke soli, 1 zlicko sladkorja, par kocskov masla ali 2 zlici ol. olja, 1 + 1/4 suhega kvasa. ne vem,kateri aparat imaS…. v tem (bela moka…) primeru daj na program beli kruh… meni je kar uspel-pravzaprav je bil dober, a, kot sem rekla,klasika…. lp petra
Se strinjam s tabo petra – klasika je najboljša, a kaj ko včasih ni časa za klasiko ;-)). Kruhomat sam dela, jaz pa mam druge stvari na programu tačas, meni se zdi kompenzacija kar v redu (mislim kompenziranje časa z malo slabšim okusom recimo). Sploh pa kruha zadnje čase bolj malo jem (in pečem), he he he. Čeprav bi …..
Svetlanka, v zacetku sem imela enake tezave. Se dobro, da sem na tem forumu prebrala veliko dobrih in slabih izkusenj kruhopekov, ker bi drugace moja pekarna koncala v kotu. V zacetku peci z belo moko, ker je najmanj zahtevna peka. Na dno posode dam 3,6 dl tekocine (mleko,voda), 2 zlicki soli, 2 zlici mascobe (olje, stopljeno maslo), 55 dkg moke, 1 tretjino svezega kvasa (iz kocke 4,2 grama).
Pecem na “hitri program”.
Kruh je okusen, ima lepo skorjico, lepo se nareze, je brez konzervansov, disi se do sosedov… Probaj!
Lp
dome
p.s. ta recept sem prepisala ne vem pa, kdo je avtor, je pa iz tega foruma
…sončece…hej..
Enega dne boš prišla k meni….pa bova kruh naredili…boš videla, kako malo časa ti vzame..
Problem je le čas hajanja, vse drugo je igračkanje….meni so zadnjič tako dobre štručke ratale, pa bombice….malo več sem jih spekla, pa v mikrovalovko z njimi…
Lep dan ti zelim…poizvedi, kdaj gremo k babi na obisk:))
Speedy, saj veš, vsak izgovor je dober kar se mene tiče sem bolj lena gospodinja (ko se mi da lahko naredim vsesorte, če pa se mi ravno ne da bo pa lih tako v redu “pogrej in pojej” varianta ;-)) . Bomo 1x pekle kruh, velja ;-)).
Glede obiska Babi pa moramo njo vprašat kdaj bo imela čas, predvidevam da bo imela kakšne “obveznosti” v toplicah, predlagam da se pokontaktiramo po emailu, Babi, kaj praviš? Speedy se pravi da si ti sigurna, Deko moramo še malo pobezati pa če je še kakšna “dolejnka” na formu pa ne vem….
Skratka jaz se po malem že veselim tega dneva ;-)).
LP
Damjana
Forum je zaprt za komentiranje.