Prosim pomoč – načrt poti: Murter
Moja starša sta dobila za darilo 7-dnevno letovanje na otoku Murterju, v kraju TISNO in hotelu Borovnik.
Problem je v tem, da sta že v tistih letih, kjer vse kar je novo ‘boli in skeli’ oz. nastane panika, če je treba kam drugam, kot kamor avto že sam pelje. Do sedaj sta hodila v zgornji del Istre in je ta potza njiju čista nočna mora (za ostale tudi, ki smo njune panike deležni ..:-)) ). Nobeden od družine jima ne more pomagati, ker ni še nihče letoval na tistem koncu …
Zato vas prosim za pomoč in sicer detaljni načrt poti od Maribora do Tisna. Verjetno poznate Route plane, ki so v pomoč pri potovanju po Evropi in kjer je detaljno razdelana pot glede na oznake cest in kraje.
Prosim torej za plan poti od:
1. kraja do kraja (Maribor – Tisno) – smer, kraji
2. kje so kaka postajališča (saj veste WC in kava) oz. kje je kakšne prostorček ob cesti za pauzo in da pojesta sendvič
3. ali je bolje voziti po avtocesti ali stari cesti – kakšna je cestnina, kje zaviti na avtocesto, kje prideš iz nje
4. so med potjo še kakšne cestninske postaje
5. ali dvižni most na otok dela po urah ali prosto
6. koliko je približno kilometrov in ur vožnje
Najlepša hvala za pomoč! To jima bo v veliko pomoč.
Simona
Kaj z navadno NOVO avtokarto Hrvaške ne bi šlo? Ni mi jasno kdo ti naj bi opisal vsako križišče posebej na poti, pa še postajališče,…. Glavno naj gresta po AC (ne glede na cestnino, bo bolj komot, kot stara cesta). Pomankljivost je malo bencinskih, zato na pot s polnim tankom, postajališč ob AC je pa polno, samo nimaš možnosti (razen redkih izjem) niki kave spiti, kaj šele kaj pojesti, zato s seboj termovko pa sendviče :-))).
Če nista stara 80 let in zaplankana, bosta brez problema potovala. Plan potovanja pa ti naredijo tudi na AMZS (vsaj v LJ), se mi pa zdi, da včasih tista njihova mašina vrže ven kakšno čisto banalno in ne najboljšo varianto potovanja.
http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm
http://route1.tiscover.com/route/names1.asp?lang=en
Lahko si pa pomagaš na teh naslovih tako, da jima sama narediš plan potovanja in jima pol sprintaš.
Jst sm bila tam letos. Če boš še rabila pomoč mi piši na cammy555@hotmail.com.
Tudi jaz sem letos letovala v mestu Tisno v hotelu Borovnik. Hotel je zelo lep, urejen, čist, osebje zelo prijazno,…
Mi smo šli iz Maribora proti Ptuju, na mejni prehod Gruškovje, nato pa na to novo avtocesto. Postajališča ob AC so urejena, vseposod table za naslednjo bencinsko črpalko. Cestnine za AC so 129 kun.
Čez dvižni most se da prit čez cel dan razen med 09.00 in 09.30 ter v popoldanskem času med 17.00 in 17.00!
Do Tisna je cca. 450 km, vožnje okoli 4-5 ur.
Forum je zaprt za komentiranje.