Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Prosim pomoč….moj računalnik je zloben;)

Prosim pomoč….moj računalnik je zloben;)

Pozdravljeni vsi! 😉

Sem lastnica neverjetno nevzgojenega in nasploh problematičnega računalnika, na katerega se povrh (sram me je priznati) bolj slabo spoznam (no, take laične stvari kot so forumi, irc, mejli in downlodanje muzike in podobno mi kar grejo, kaj več pa žal ne;))
Kakorkoli – kar gremo na težave: in sicer, vse je bilo idealno do davnega leta 2002, ko je mojega kolega napadel hudobni črv Klez, toda lek zanj sem hitro našla in ga z ustreznim programom tudi ugnobila. Toda! Črv je šel, ostalo pa je nekaj (z njim ne vem če povezanih) težav, naj jih naštejem: 1) datum in čas sta se praktično ustavila, niti v času, ko je računalnik vklopljen se nista (in se še vedno ne) spreminjala, kakor bi se spodobilo – včasih sem ju popravila ročno potem pa so se občasno minute še malo spreminjale in počasi obstale; 2) naslednja zelo neprijetna in moteča težava pa je zvok, ki od tedaj ne deluje ravno……kadar vklopim zvočnik se za hip pokaže lučka, nekaj zašumi, nakar lučka in zvok potihneta. Vem, da bi mogla že tedaj ob teh dveh motnjah ukrepati, toda sem si rekla, bom jutri, v bistvu me vse skupaj niti ne moti tako zelo, itd. Potem je preteklo kar nekaj dni, tednov in mesecev, še vedno nisem storila ničesar in spremenilo se je samo to, da se je pojavila nova nevšečnost in sicer mi je ravno v tistem času kolega pošiljal veliko fotografij (naj omenim, da sem si še enkrat prej namestila Incredimail), in ko sem čakala, da dospe njegova pošta z obsežno priponko slik, se mi je zgodilo naslednje – ko je bilo v moj nabiralnik naloženih približno 30, 40% vsebine tega maila, je moj računalnik popolnoma zamrznil – dobro, mislila sem si, kaj se zdaj delaš nor, ga resetiram in gremo znova. In se zgodi ponovno isto drugič, tretjič, n-tič. To je težava št. 3. In že smo pri, 4., mislim da zadnji: že par dni se mi dogaja, da ko dam tiskat vsebino neke Wordove datoteke zablokira tiskalnik, v zadnjih dveh poizkusih pa je to storil tudi moj predragi računalnik in izpisal, da je prišlo do izjemno težke napake in zamrznil :(.
In to je to. Kaj pravite, lahko kaj storim sama, ali naj stopim do serviserja in ga bodo oni pozdravili? Kaj naj jim sploh rečem, naj natančno opišem težave, kakor sem jim vam? Vsak nasvet je dobrodošel ;))

Lep dan!
Jasnina

Ps. Ja, ja, saj vem kaj si mislite; babe pa računalniki, to pač ne gre skupaj :))

Ti kaj pripelji to zlobno kišto, mi vse pozdravimo. Pridemo tudi na dom.

Jep, prav veselje je prebrati bolj izčrpno vprašanje, ampak če želiš, da ti bo klemenxx pomagal moraš
Obvezno
– navesti kateri operacijski sistem uporabljaš
izbirno:
– navesti kaj zeen kompjuter imaš
– naslednjič priti v Kamna na pir

Kljub vsemu pa moje strokovno oko takole spiritualno na daleč ugiba pri točki 2: tole že ni programska napaka, pač pa so zvočniki fuč. Ali pa celo samo napajalnik. Poskusi torej s kakšnim ekvivalentnim napajalnikom.

Sedaj pa še par glupih komentarjev:
1.) Čimveč delaj z računalnikom, saj se boš, kakor meri čas, kasneje postarala. Drugače pa preveri, če nisi nekoč v blaženi sreči inštalirala kakšnega tistih Timeadjusterjev, ki ti vsakič, ko se povežeš prek interneta želijo naštimati ultratočen čas. Lahko, da je šla storitev k vragu, tebi pa še vdno štela čas v tri krasne. (DN št 2: kako ti teče čas v če odklopiš povezavo)

3)Pojdi pogledat naravnost na poštno stran (če si prek volje na http://www.volja.net – pošta, če si na siolu pač na http://www.siol.net – spletna pošta, mislim da ti je sedaj že jasno)

4.) čIRAčara hokus pokus džimbarabim – in evo, tiskalnik ti dela. Sicer vem niti kateri tiskalnik ni hotel stiskati dokumenta iz kdovekatere verzije worda v vragsigavedi katerem okolju ampak moja čarovniška moč je neoejena.

Wega

LEP, pameten.
(in skromen)

Hehe babe pa računalniki morda res ne, grejo pa tolko bolje skupaj babe pa računalničarji :))

Glede na število težav, problemov in izjemno težkih napak, je po mojem mnenju edina pametna rešitev format c: in setup.exe.
Za rokav pocukaj kakšnega strokovnjaka, dobro pa bi bilo, da ga še pobaraš za kratka navodila o vzdrževanju, da ne bo čez nekaj tednov stanje podobno današnjemu.

jasnina vse gre skupaj tudi jaz sem imela težave z črvi,konji virozami 🙂 nesla na servis plačala 8.000 dela k šus sicer je pa antivirus Panda stane 7.000 in imaš eno leto gmah

lp ajam

Majč, spet ti. Čisto za vse niso krivi trojanci! Naslednji bo vprašal – “Moja krava pa zadnje čase daje manj mleka in ima čudne otožne oči” in se bo oglasila maja z svojim “na servis jo pel, plači 8 jurčkov pa ti bo delala”
Daj se javi čez en mesec, ko ti bo spet vse nagajalo, ne pa delalo ko šus….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close