prosim pomoč – delovno razmerje
prosila bi, če mi kdo pomaga; sem zaposlena v javnem sektorju, že peto leto za določen čas, od vsega začetka na istem delovnem mestu, isto delo (v pogodbi-opis dela).
v zdr pa v 53.členu piše, da “delodajalec ne sme skleniti ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas z istim delavcem in za isto delo, katerih neprekinjen čas trajanja bi bil daljši kot dve leti”.
v 54.členu pa piše “če je pog.o zap. za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo, se šteje da je delavec sklenil pogodbo za nedoločen čas”
Mislim, da se lahko obrneš. Samo kaj boš s tem dosegla? Dokler maš mir in delaš je po mojem vse v redu. Kaj se boš z delodajalcem tožarila potem ne boš daleč prišla. Jaz sem bila 16 let za določen čas pa sem bila lepo tiho in delala, vsako leto pogodba za eno leto. No sedaj pa sem pred dvema letoma dobila za nedoločen čas . Mislim, če bi šla na inšpekcijo bi bila danes brez dela, a zdaj sem zadovoljna.
lojalnost delodajalcu??
KAj pa lojalnost delodajalca??? Edini razlog za to, da ti ne da pogodbe za nedoločen čas je v tem, da te lahko brcne na cesto takoj, ko mu malo zagusti. Nečemu takemu bi bilo potrebno izkazovati lojalnosti?
16 let za določen čas?? sorry, jaz moram poskrbet za svojo eksistenco in svojo streho na glavo. katera banka bi mi pa dala stanovanjski kredit v tem primeru?
Forum je zaprt za komentiranje.