Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prosim pomoč DaNaJa

Prosim pomoč DaNaJa

Pozdravljeni!
Prosim za pomoč. Leta 1980 sva s sestro dobili vsaka 1/4 parcele, obenem je sestra dobila še del zgradbe v kateri je živela in jo je hotela obnoviti. Takarat je bilo v darilni pogodbi napisano, da je dobila ona večji delež, jaz manj in, da so mi starši dolžni po svojih močeh pomagati pri nadzidavi, ki sem jo nameravala narediti. Ke je bil delež parcele za sestro premajhen, saj si je omislila graditev cele hiše. Z delilno pogodbo smo potem naredili tako, da je sestra postala lastnik polovice parcele v izmeri cca 4ar in lastnik zgradbe v kateri je živela ( v pogodbi so navedli, da je bila zgradba stara, kar ni res, zgradbo je podrla in naredila novo hišo, kjer je tudi popolni lastnik), jaz pa sem po delilni pogodbi dobila pol parcele v izmeri cca 5 ar in pol nepremičnine. Ker je prišlo sedaj do dedovanja, je sodišče izločilo darila in sodišče meni, da jih ni moč oceniti. Kaj menite, kaj so darila? Darila iz darilne pogodbe ali se smatrajo delilne pogodbe. Tukaj mi nič več ni jasno. Moj advokat je kar tiho. sodišče je darila izločilo, ker so mnenja, da sem jaz dobila več, čeprav je sestra v zadnjem letu življenja očeta dobila od njega še 10.000 EUR in so prav tako izločili.
Prosim za obrazložite, ker sem že ničkolikokrat pisala.
Prosim, naj mi nekdo pomaga. imam advokata ampak od njega nič, še do njega težko pridem.
Hvaaala.

Te prav razumem – ti imaš veliko, sestra ima veliko, dediščine je še vedno nekaj za razdelit, ti pa imaš občutek, da se ti dogaja krivica?

deli se tudi moja nadzidava, ki sem jo naredila s svojimi sredstvi. Žal je nisem vpisala v ZK, ker je bilo leta 2004 možno narediti etažno lastnino, pa tega nisem storila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close