PROSIM POMAJATE
Ob nedeljah moji vedno hočejo govejo župo, mesa pa nobeden noče jesti, vsi hičejo pečenko.
Potem pa ponavadi naredim polnjene testenine z mletim in začinjenim kuhanim mesom.
Problem je, ker dam te žlinkrofčke zmrznit in mi potem ko jih kuham vedno popokajo tam kjer je meso, tako da vsa fila ven zbeži.
Če kuham sveže so pa super.
Testo naredim iz
500 moke
3 jajca
1 žlico olja
1 dcl vode
Ali katera pozna kako finto, da bi testo ne pokalo-se odpiralo.
Hvala za odgovore in lepo se mejte tud če je dež
mogoče bi BABI vedla, sam zadne cajte je ni več tako pogosto tukaj.Jaz res ne vem, mogoče bi probala z več jajc in manj vode, pa boš vidla kako bo…delaj poizkuse.ali pa namesto vode mleko, ali pa nič olja ,razne variante.Se mi pa čudno zdi k je toliko obiskovalk tuki gor, da nobene nič ne napiše, sigurno tu kakšna kaj zamrzuje.No ja, ene sam sprašujejo, pomagajo pa nič.
Kupljeni ravioli in tortelini so mi bljak, ena sama kemija, saj drugače ne bi držali 3 mesece v trgovini.
Da bi bili kupljeni boljši, se pa ne strinjam. Verjamem, da so domači žlikrofi dobri. Pred časom sem kupila zamrznjene v Mercatorju od enega proizvajalca iz Idrije, pa se nam niso zdeli nič posebnega, pa še cena je pošteno zasoljena.
Forum je zaprt za komentiranje.