Prosim pomagajte-vprašanje
Pozdravljeni
Delam v trgovini s tekstilom za polni delovni čas.Podaljsujejo mi na 3mesece.Ker primerjajo(zamenjal kolektiv) kar naenkrat prodajo kakšna je bila leta nazaj v primerjavi z letošnjo(ne gledajo pa tega da place so male vse pa gre gor)ne delamo na dan 8ur,temvec po 6ur,tako se nam nabirajo vsak dan po2minus uri,en dan na teden pa smo tudi doma se pravi minus 8ur.nabira se nam konstantno tako da imamo ze okoli -60ur,placa je pa skozi ista…ker pravijo da bomo te ure ze spravili noter,a delamo pa se vedno v minus.zanima me kaksne so moje pravice v primeru ce poiscem sluzbo drugje in imam 30dni odpovednega roka?ena je sla vstran in je morala cel mesec delati cele dneve se sobote in nedelje da je spravila vse minus ure noter za katere ni bila sama kriva da si jih nabira,ko pa je rekla da se odpove placi pa so rekli da to ne gre tako.lahko zahtevam da se odpovem placi,samo da ne rabim delati cele dneve v primeru ce grem vstran?nardim svojih 8ur in to je to?ali pa grem na bolnisko?ker ure se nabirajo in nabirajo spraviti noter pa jih je tezko.predstavljajte si da imate 100ur minusa?Kaj naj nardim?KO smo vprasali kaj bo s temi minus urami pa so dejali naj se ne sekiramo da sej se bo promet dvignil in bomo spet delali po 8ur(problem pa je da ce bomo delali tudi po 8ur se minus ure ne bomo nic spremenile).
Forum je zaprt za komentiranje.