Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim nasvet pri nakupu smuci

Prosim nasvet pri nakupu smuci

Zivjo, tukaj gor je prav gotovo kdo, ki se spozna na smucarijo. Torej:

Kupila bi smuci za darilo. Najraje Elan, vsestranske….malo sem brskala pa vidim da so ene za slalom, ene bolj za veleslalom. Jaz bi pa take za vse. Potrebujem za dobrega rekreativnega smucarja.

Mi lahko svetujete kaj gledat, kateri tip smuci?

Hvala v naprej.

To se ne da brez poznavanja človeka in njegovih smučarskih navad oz želja. NI samo to kako dober smučar je, ampak tudi ali rad vozi hitro ali počasi, dolge zavoje ali kratke, trdo ali mehko podlago, itd.

Vse se sicer da, sploh s smučmi, ki so nekje vmes – npr dolge njemu nekje do oči in s stranskim lokom (R) okrog 17 metrov in širino pod čevljem kakšnih 70-75mm – a to ni nujno všeč vsem.

Raje podari bon za nakup smuči oz opreme.

Odgovor na objavo uporabnika
Dobro jutro, 02.12.2021 ob 05:22

Zivjo, tukaj gor je prav gotovo kdo, ki se spozna na smucarijo. Torej:

Kupila bi smuci za darilo. Najraje Elan, vsestranske….malo sem brskala pa vidim da so ene za slalom, ene bolj za veleslalom. Jaz bi pa take za vse. Potrebujem za dobrega rekreativnega smucarja.

Mi lahko svetujete kaj gledat, kateri tip smuci?

Hvala v naprej.

Se strinjam, bon bo primernejši, ker boš težko zadela “prave” smuči.

Mene pa zanima ali se višina smuči meri na “boso” nogo ali na človeka v pancerjih? To je namreč kar nekaj cm razlike.

Avtorica, močno ti odsvetujem tak nakup. Upam, da veš, da smuči niso samo 200€. Razen, če kupuješ rabljene.

In glede na to, da nimaš pojma o smučeh (oprosti, ni mišljeno žaljivo, ampak je pač samo dejstvo), niti pod razno ne boš kupila prav.

Tudi, ko kupuješ sam zase pa, če si kar soliden rekreativec, je težko najti. Pa ne zato, ker ne bi bilo smuči, ampak ker je toliko različne ponudbe :). In ogromno različnih tipov smuči.

Recimo imaš nek model smuči, ki naj bi bile nekaj med slalom in veleslalom, enim bodo ok manj trde, enim zelo trde. Zelo trde bodo čisto mimo za nekega povprečnega smučarja. Ravno tako mu bodo mimo premehke smuči.

Potem dolžina. Enim pašejo zelo kratke smuči, eni imajo prave sulice. Če pogledaš smučarje: eni imajo smuči do brade, eni pa daljše od sebe. Odvisno od znanja in tipa smučanja.

Tako, da ne kupuj, nimaš veliko šans, da zadaneš. Saj nočeš vreči v nič nekaj sto evrov? Da ne rečem cele plače.

Vsekakor bolje bon za smuči oz. športno trgovino. Kupovat pa ne. Sploh, ker je videt, da se ne spoznaš. Pa ne mislim nič slabega. Jaz sama zase imam probleme kupit :). Pa sem že sprobala nekaj smuči tako, da mi je vsaj dolžina in radij približno jasen kakšen mi ustreza.

tudi vprašanje, 03.12.2021 ob 08:56

Mene pa zanima ali se višina smuči meri na “boso” nogo ali na človeka v pancerjih? To je namreč kar nekaj cm razlike.

Dolžina smuči je pač dolžina smuči, pač kolikor so dolge. Vprašanje pa je kolikšna dolžina nekomu ustreza.

močno odsvetujem, 03.12.2021 ob 09:18

Avtorica, močno ti odsvetujem tak nakup. Upam, da veš, da smuči niso samo 200€. Razen, če kupuješ rabljene.

In glede na to, da nimaš pojma o smučeh (oprosti, ni mišljeno žaljivo, ampak je pač samo dejstvo), niti pod razno ne boš kupila prav.

Tudi, ko kupuješ sam zase pa, če si kar soliden rekreativec, je težko najti. Pa ne zato, ker ne bi bilo smuči, ampak ker je toliko različne ponudbe :). In ogromno različnih tipov smuči.

Recimo imaš nek model smuči, ki naj bi bile nekaj med slalom in veleslalom, enim bodo ok manj trde, enim zelo trde. Zelo trde bodo čisto mimo za nekega povprečnega smučarja. Ravno tako mu bodo mimo premehke smuči.

Potem dolžina. Enim pašejo zelo kratke smuči, eni imajo prave sulice. Če pogledaš smučarje: eni imajo smuči do brade, eni pa daljše od sebe. Odvisno od znanja in tipa smučanja.

Tako, da ne kupuj, nimaš veliko šans, da zadaneš. Saj nočeš vreči v nič nekaj sto evrov? Da ne rečem cele plače.

Vsekakor bolje bon za smuči oz. športno trgovino. Kupovat pa ne. Sploh, ker je videt, da se ne spoznaš. Pa ne mislim nič slabega. Jaz sama zase imam probleme kupit :). Pa sem že sprobala nekaj smuči tako, da mi je vsaj dolžina in radij približno jasen kakšen mi ustreza.

Ja kako pol to zgleda, a si jih v trgovini sposodiš pa greš malo smučat? Vse ostalo je pač nakupovanje na blef, kako boš v štacuni testirala trdoto?

Ni ravno na blef – trdoto se da stestirati kjerkoli, tudi doma v dnevni sobi. Sicer pa ti o tem povedo tudi oznake smuči / materialov in teža smučke.

Itak pa če ne veš precej točno kaj želiš, si je pametneje prej takšne smuči izposoditi (ja, lahko tudi v trgovini, številne to omogočajo) in preizkusiti.

Če govoriš o primerjavi z lastno višino – ponavadi na čevlje, kar je nekje vmes. Bolj pri pancerjih.

rok-1, 03.12.2021 ob 09:52

Če govoriš o primerjavi z lastno višino – ponavadi na čevlje, kar je nekje vmes. Bolj pri pancerjih.

Odgovor na vprašanje o merjenju višine (dolžine) smuči.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close