Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prosena kaša od včeraj

Prosena kaša od včeraj

Včeraj zvečer sem naši punčki za večerjo skuhala proseno kašo na mleku s suhim sadjem. In ker sem kot običajno skuhala preveč (moj augenmas ne deluje :)), seveda ni pojedla vsega in mi je kar nekaj ostalo. Ker pa mi je bilo škoda ostanek vreči v smeti sem počakala, da se je ohladilo in dala v hladilnik.
Zdaj pa me zanima ali lahko danes iz tega naredim recimo sladico – da vmešam še kašen jajček in spečem kot sladico v pečici.
Hvala!

Zakaj pa to ne bi bilo OK?

DaDir, mene pa zanima, kako si tole skuhala? Se mi sliši okusno, bi probala tudi sama.

Če daš noter rumenjak, beljakov sneg, na koščke razrezano jabolko, pol žlice rjavega sladkorja (ali tudi ne, ker je suho sadje že sladko) in malo cimeta in spečeš v pečici, dobiš odličen narastek.

Jaz jo vedno skuham malo več, naslednji dan pogrejem:)

Seveda lahko! Skuhana žitarica, pa naj bo to pira, proso ali kaj tretjega, lahko v hladilnku brez problema ostane vsaj 2-3 dni! (po makrobiotični teoriji celo en teden, a jaz je teden dni vseeno ne bi pustila, dva do tri dni pa brez najmanjšega problema! – pogosto jo celo skuham en večer prej za drugo jutro, če se nam zjutraj mudi!)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close