Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prosena kaša brez hrane živalskega izvora

prosena kaša brez hrane živalskega izvora

Ima katera kak fajn recept za pripravo prosene kaše brez živalskih izdelkov(mleka, jajc, mesa…). Kot zelenjavna rižota je edina ideja, ki jo premorem.

Kaj pa kot nadev za ohrovtove zvitke, gobe? S čim naj nadomestim jajca?

Kaj pa kot zdrob, kako naj nadomestim jajca za prosene cmoke?

Iskalnik sem uporabila, vendar so samo splošni recepti, ki jih jaz ne morem uporabiti zaradi omejitve na rastlinsko hrano:-(((

Proseno kašo skuhaš, daš v pekač polovico kaše, preko dušena jabolka (sladkana in s cimetom) in po vrhu še eno plast kaše. Zapečeš in to je to.

Jabolka lahko nadomestiš z lanenim semenom – ko je kaša skoraj kuhana, dodaš laneno seme – 1 žlica = 1 jajce in pustiš, da prevreje. Prav tako lahko vežeš z riževimi ali ovsenimi kosmiči, za sladke cmoke lahko drobno naribaš jabolko.

Včasih si kuham proseno kašo za zajtrk. Namočena kaša, voda in suhe slive ali fige. Kuham cca 10 min. Meni je zelo dobro.

Lp; Ela S

hvala za nasvete. A menite, da bi lahko tudi pirin zdrob zgostila s kosmiči do te mere, da bi maso oblikovala v cmoke in jih pokuhala v juhi kot cmoke iz grisa in jajca?
Ima morda katera kak uporaben link do kakšnih receptov veganske prehrane? Nikjker namreč nič ne najdem, pa bi nujno potrebovala čim več idej za kuho, ker smo tako nanaglo padli v zaradi zdravja predpisano dieto, da se ne znajdemo, saj smo doslej jedli prav vse.

Jaz pa jo skuham kot juho z dodano cvetačo. Na koncu dodam še nasekljan petešilj in mogoče še malo maščobe (margerine ali olivnega olja).
To je prav dobro, pa še zdravo – priporočljivo pri pomanjkanju železa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close