prosena in ajdova kaša
Prosena kaša – kot sladka jed; skuhana na mleku, dopolnjena s suhhim sadjem in zapečena v pečici.
Ajdova kaša – kot glavna jed; pripravljena z gobicami in zapečena v pečici ali z dodatkom zelenjave ….
Plus obeh jedi je pa še ta, da sta tudi mrzli (ohlajeni) odlični.
Na ta način sta omenjeni jedi všeč meni. Odvisno od okusov in idej se pa da pripraviti marsikaj.
ravno prejle sem jedla ajdovo kaso…mnjam…
obe stvari lahko jes kot slani ali sladki
slani: z zelenjavo, gobicami, vse popeceno na olivnem, cesen, cebula, petrsilj, stresez zelenjavo (ali nic, samo ajdo), popeces,na koncu dodas sojino pasto miso ali sojino omako, lahko kislo smetano, parmezan…uuu, receptov, kolikor hoces!
Sladko: sploh proso: namleku, z rozinami in ostalim suhim sadjem (marelice, fige, …), orehi, cimet, kokos, rum, itd…v pecico, cez jabolcna cezana in kisla smetana…
dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.