Prometne oznake
Po kakšni logiki rišejo puščice v križiščih?
Primer: prideš do križišča, sta dva prometna pasova. Eden za zaviti levo, drugi za naravnost in desno.
Ali ne bi bilo bolj logično, da je pas za levo in naravnost skupaj, desni pa sam? Za levo in naravnost čakaš na oba prosta pasova na glavni cesti, za desno rabiš prost le desni pas…
Je tako označeno samo pri nas ali je to splošna praksa? In zakaj tako???
Živjo,
Jaz pa pravim, da je tole opredeljevanje, kateri pas je za kam zavijat oz. peljat, totalno brez veze. A zakaj? Enostavno: Sama se skozi tako križišče pogosto peljem. Desni pas za zavijanje desno in naravnost, levi pas pa za zavijanje levo. Sama grem skozi to križišče naravnost in poglej ga zlomka, kako moram paziti, da mi nekdo z levega pasu, ki zavija desno (ker je krajša vrsta), ne razbije avta!!!! In ko potrobim in občasno tudi pokažem kakšno neprimerno gesto, se jezijo name, da kam peljem!!?!?!?!?!
Sem tudi že urgirala pri policiji, saj je kar precej nevaren poseg, tole prečkanje, ker se ne premikamo ravno s 3 km/h. Odgovorili so, da poznajo problematiko, samo da ne mora non-stop nekdo tam stražit. No ja…če odmislimo, da je tam šola, pa vrtec tudi blizu…imajo pa res prav.
Lep dan