Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Prometne oznake

Prometne oznake

Po kakšni logiki rišejo puščice v križiščih?

Primer: prideš do križišča, sta dva prometna pasova. Eden za zaviti levo, drugi za naravnost in desno.
Ali ne bi bilo bolj logično, da je pas za levo in naravnost skupaj, desni pa sam? Za levo in naravnost čakaš na oba prosta pasova na glavni cesti, za desno rabiš prost le desni pas…

Je tako označeno samo pri nas ali je to splošna praksa? In zakaj tako???

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

meni se ne zdi logično da sta levo in naravnost skupaj. npr. je prvi v vrsti za na levo, in čaka in čaka in čaka, za njim pa vsi, ki bi šli radi naravnost.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

Pa saj tisti za naravnost ravno tako čaka na oba prosta pasova!

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

kolikor vem za naravnost in desno ne rabiš nič čakat. samo za levo. ne štekam te…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

Mislim križišča brez semaforjev. Verjetno nama to ne gre skupaj… 🙂

to je pa čisto odvisno od prometnih tokov. imaš križišča, kjer sta pasova za levo in naravnost skupaj,potem so križišča, kjer sta pasova za desno in naravnost skupaj. je pač neka ocena, kaj je bolj smotrno glede na dano situacijo

Tisti, ki zavija levo, mora čakati tiste, ki vozijo naravnost iz nasprotne smeri, kar drugim ni treba.

Odvisno od tega, kakšen je režim semaforja. Obstajajo tudi semaforji, ki imajo posebej zeleno puščico za zavijanje v desno. 🙂

Živjo,

Jaz pa pravim, da je tole opredeljevanje, kateri pas je za kam zavijat oz. peljat, totalno brez veze. A zakaj? Enostavno: Sama se skozi tako križišče pogosto peljem. Desni pas za zavijanje desno in naravnost, levi pas pa za zavijanje levo. Sama grem skozi to križišče naravnost in poglej ga zlomka, kako moram paziti, da mi nekdo z levega pasu, ki zavija desno (ker je krajša vrsta), ne razbije avta!!!! In ko potrobim in občasno tudi pokažem kakšno neprimerno gesto, se jezijo name, da kam peljem!!?!?!?!?!
Sem tudi že urgirala pri policiji, saj je kar precej nevaren poseg, tole prečkanje, ker se ne premikamo ravno s 3 km/h. Odgovorili so, da poznajo problematiko, samo da ne mora non-stop nekdo tam stražit. No ja…če odmislimo, da je tam šola, pa vrtec tudi blizu…imajo pa res prav.

Lep dan

New Report

Close