projektno delo določen čas
v službi, kjer sem za določenčas, se je pokazala potreba da mi podaljšajo trajanje tega določenega časa.Predlagali somi da bi to sotorili tako, da bi prekinili to pogodbo, zatem bi bila 1 dan nezaposlena, potem ap bi me projktno zaposlili do novega leta, ko bi z menoj sklenili novo pogodbo za določen čas, ki bi trajal dlje od te pve.
Zanima me predvsem:
-na kaj moram biti pozorna ob sklepanju pogodbe o projektnem delu, ali zagotavlja vse prispevke in isto plačo, kot ta obstoječa pogodba, ter kako je ta pogodba označena v zakonodaji
-kaj pomeni zame -pravno- biti en dan nezaposlena ( ali to pomeni administrativno urejanje dokumentacije praktično cel tisti dan( ZZZS, Cemter za zaposlovanje,…)
– kolikokrat lahko po obstoječi zakonodaji delavcu podaljšajo delovno razmerje za določen čas
– morda je še kaj, česar nisme vprašala pa bi me opozorili
hvala, lp
Traparija je prekiniti za en dan, ker vsaka prekinitev, krajša od 3 mesecev šteje, kot da ni prekinitve (glede omejitve sklepanja pogodb o zaposlitvi za določen čas). Poglej si 53. člen Zakona o delovnih razmerjih, pa ti bo več jasno. Neumno je, da ti naredijo prekinitev zaposlitve (saj vmes ne greš nič urejati, pač imaš en dan brez zavarovanja), ker imaš s tem kasneje lahko manj pravic v zvezi z odpravninami, jubilejno nagrado, na zavodu za zaposlovanje…
Projektno delo je pa pač eden od razlogov za sklepanje za določen čas, enako kot nadomeščanje ali začasno povečan obseg dela, tako da je to pač običajno pogodba za določen čas.
Spoštovani!
O delu za določen čas in delovnem razmerju so dosegljive tudi obširne informacije na povezavi:
http://www.mddsz.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/veljavni_predpisi/zakon_o_delovnih_razmerjih/
Lep pozdrav!
Jana
Forum je zaprt za komentiranje.