Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Proja-malo drugacna polenta

Proja-malo drugacna polenta

Hej!

Ker je bilo na Kaj za kosilo govora o polenti s se cim,vam bo mogoce tudi to vsec. Vcasih naredim namesto pogace.Je dobro in nekoliko drugacno.

3 jajcka
150 dag srbskega slanega sira(lahko vipavski beli sir ali feta…)
3 skodelice (od 2 dl) mleka- torej 6 dl
3 skodelice bele psenicne moke
3 skodelice koruzne moke (ne zdrob)
2 skodelici olja
pol zavitka (ali manj) pecilnega praska
malo soli(sir je slan)
malo popra

Jajcka penasto umesam(lahko v multipraktiku),prelijem v skledo in v njih z vilicami razdrobim sir.Ko je to lepo premesano,dodam se ostale sestavine-brez mesanja.Ko je vse v skledi,s kuhavnico lepo razmesam,da dobim enakomerno maso.

Maso vlijem v namascen pekac.
Po vrhu lahko damo nekaj kosmov masla.Tik pred koncem pecenja lahko se malo naribanega parmezana ali kaksnega drugega trdega sira.(To zadnje je ze variacija.)
Pecem pri 175 stopinjah 40 minut.

Original recept je brez masla in brez sira.

Malo ohlajeno razrezem na rezine in ponudim kot nekaksno pogaco,ali namesto kruha.Zraven gre vse po fantaziji.

Vcasih se variacije: Vlijem samo pol mase,nalozim kaksno na panceti poprazeno zelenjavo(jurcki,por,brokoli,olive…),sunko,narezano klobaso–
pac glede na jedce in njihove preference.Potem pa se ostalo polovico.

Tudi ta recept mi je dala Saska in pri njej sem prvic to jedla.Ko vidim njen rokopis,me vedno stisne.

Lp Babi

Mmmmmm, babi, bere se fantastično! Bom poskusila in poročala, mogoče že ta vikend. Veš, babi, pri nas taki prigrizki (ala pitulice – velikokrat jih delam in preizkušam nove okuse) velikokrat prav pridejo, ker imamo vinograd pa večkrat obiskovalce in “pokuševalce” vin pa se kaj takega zelo prileže zraven.
Lep pozdrav iz sončne Štajerske!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close