Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija program za urejanje fotografij

program za urejanje fotografij

Pozdravljeni,

zanima me, kateri program priporočate za urejanje slik (v slovenščini) in če ga lahko dobim na internetu.

Najbrž kar Picasa http://picasa.google.si/
če si manj zahtevna uporabnica

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Pikasa uporabljam, pa me zanima, po kakšnem ključu zbere slike?
Je še kak boljši v slo jeziku? Hvala za odgovore.

Mogoče Photofiltre, brezplačen in zelo dober program za urejanje slik..

http://photofiltre.free.fr/download_en.htm

Instaliral program:
http://photofiltre.free.fr/utils/pf-setup-en.exe

Prenesi podporo za slo. jezik http://photofiltre.free.fr/utils/TranslationSI.zip

Kako instaliramo podporo za slo. jezik:

Navodila za pravilno delovanje prevedenega Photofiltra:

1. zaključite z delom v programu in ga zaprite, če ste ga slučajno uporabljali
2. namestite zadnjo angleško verzijo programa Photofiltre (imeti morate verzijo vsaj 6.1.1)
2. prenesite in razpakirajte datoteke TranslationSI.ZIP v mapo, v kateri se nahaja program (po navadi c:\Program Files\Photofiltre)
3. izbrišite datoteko TranslationEN.PLG ali katero drugo *.PLG, če se slučajno nahaja v tej mapi (ostati MORA le TranslationSI.PLG)
4. ponovno zaženite program Photofiltre

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

program ok

a nisi dobila nič zraven fotoaparata? jaz imam od olympusa, pa pri canonih tudi dobijo. jaz kombiniram to s picaso.

picasa izbere slike tako kot so v mapah v računalniku, potegne jih pa iz celega računalnika ne samo iz my photos, zato se najde tudi kakšna slikca za katero ne veš da je gor :-))

Pozdravljeni, zanima me ali kdo uporablja program imikimi in kako deluje ali ga lohko imas na compu

hej:D

mene pa zanima, kje si lahko zastonj naložim photoshop;D

če mi kdo kakšno stran pošlje?

pa če je res teko delat s photoshopom če vsi tak pravjo?:D

prosim:D
hvala:P<3

Jeaaaa, ja, če vsi tak pravjo, bo pa že držalo. Photoshop je simple ko pimple. Po žargonu sodeč si še v rosnih letih, najprej podrobneje naštudiraj strička Googla, da boš znal za šolo poiskat, kar rabite – naslednja faza je uporaba urejevalnika besedil… vmes pa ne bi škodilo, če kdaj še v slovnico malo pokukaš. Potem se pa spet oglasi, prav?

Živjo,

Mene pa zanima kateri program na internetu za urejevanje slik je najboljši in zastonj.

V strička Googla vpiši freeware in boš našla veliko brezplačnih programov za obdelavo fotk. Morda ti zadošča že Picasa, ki je tudi v slovenščini – in prav tako brezplačna. Skratka, teh programov je na spletu malo morje, eden boljši od drugega. Najboljši pa je seveda Photoshop, ki pa ni brezplačen, se pa najde tudi njegova portable verzija, ki deluje brez nameščanja.

jaz rabim en ful cipel slovenski program za urejanje ale obdelavo slik

Mogoče se sliši malo mimo, ampak, jaz najraje uporabljam Slikarja iz Oken. Nisem profi, ampak za osnovne obdelave slik čisto v redu.

ma kako se zastonj naloži photoshop?

Zakaj zastonj Photoshop in katera verzija, če ga je treba kupiti? Malo se hecam.

Zastonj in v »omejeni« obliki nam ga ponuja »Nežgana opeka« : )

Da se dobiti skoraj »zastonj« na veliko mestih. Če se malo pozabavamo in poiščemo po spletu, hitro najdemo »prave« strani. Treba se je le dokopati do magičnih besed (kot so npr. svoboden, dolpotegniti, ključi … in podobno). Če enostavna angleščina ni prehuda ovira, se hitro znajdemo.

Sicer je več programov za obdelavo slik, ki so dejansko in za vedno »zastonj« (free).

In le nebeške višave nas potem lahko omejujejo v kreativnosti. : )

od nerota je v redu..enostavno, veliko funkcij…pa še v slo je 🙂

halo!

danes mi je dolgi čas, pa me zanima, če imate kakšne programe, ki se jih da dol potegnit na enostaven način in zastojn. Imam že picaso 3, vindows live movie maker, photoFiltre Studio X in phototofiltre ali kak se pač napiše 😛 ali še veste za kakšne druge programe, ki bi bili boljši?
prosim za odgovor..prosimhvala 😀

lp

Kakšna pa bi bila definicija za “boljši”? Vsak program je le orodje in tudi še tako dobro orodje ni nič vredno, če ga uporabnik ne zna uporabljati. Za enega uporabnika je najboljši aparat z 1 gumbom, saj se pri dveh že zmede. Za drugega je najboljši aparat ( ali pa program) z 1000 gumbi, saj za vsakega posebej ve, kaj mu omogoča.

Lahko poizkusiš še z Gimp-om

js mam linux in ne windousssoooou tkod a me usi programu jebejo u glavo

js bi kkšno zastonj splatno stran za urejanje pix

huaaaaaaaaaaalllla <3*

men noče photofilter in photoscape nobene slike odpret :/

“Mene pa zanima če je se kakšen program za urejanje slik(npr.: da ma kakšne trepalnice,al kaj podobno),drugače pa imam tudi več programov:Windows Live Photo Gallery,
PhotoFiltre,PhotoScape,Pisaca 3, GIMP 2, PhotoFiltre Studio x in PhotoUtil v 1.2

tnx za odgovore !!! ” <3[center][/center]

Zoner Photo je fajn.

Kaj pa Picnic? Klik[/url]
Meni je uredu, dosti učinkov glede na to da ti ga nerabi nič pobirat 🙂

Ja, cikic, luškan zadevšna tale Piknik, za marsikoga več kot dovolj. Nasploh je za osnovno urejanje fotk na spletu malo morje programov in programčkov, tudi brezplačnih – tako da si vsak lahko poišče sebi primernega.
Pri tistih, ki pošiljajo fotke po mailu s Picaso, pa žal opažam, da ne znajo prilagoditi velikosti poslanih fotografij in jih tako povsem osiromašijo na nekaj kB. Takšna je namreč privzeta velikost fotk, ki so namenjene pošiljanju s Picaso – večina pa si želi večje datoteke s kakovostnejšo sliko. Jih pač pošlješ v več mailih, pa gre.

Živjo!
Jaz pa bi rabila pomoč pri urejanju fotografij.
Rada bi, da bi bila slika črno-bela in, da bi bil samo nek določen predmet obarvan..
Mi lahko kdo svetuje s katerim program bi se dalo to narediti.
Uporabljam: Picaso, Photoscape, Photofiltre, Gimp in Picnik, vendar pri nobenemu nisem odkrila te možnosti.

V naprej,
hvala.
😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close