Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Program za risanje – for free

Program za risanje – for free

Pozdravljeni!

Nisem prav velik strokovnjak v računalništvu, nekako povprečen uporabnik z nekimi osnovnimi znanji.

Potrebujem program za risanje, Slikar in Word sta mi nekoliko premalo. Ne poznam imen za te programe niti ne vem točno, kje naj jih iščem. Prosim za kakšen nasvet ali usmeritev, kako bi dobil kakšen takšen program.

Hvala za pomoč in lep dan vsem,

F.D.

Opiši malo podrobneje, kaj pravzaprav pričakuješ od programa in za kaj ga boš uporabljal. Saj veš risanje je v tem primeru širok pojem. Brezplačen je npr. Google SketchUp 8.

Potrebujem ga npr. za izdelavo letaka, vizitke, za oblikovanje slikice na embalaži…

Lp, F.D.

Za takšne reči bi recimo lahko uporabil CorelDraw, ki pa je plačljiva aplikacija. Lahko snameš preskusno verzijo in poskusiš, kaj vse zmore. Nekaj je tudi brezplačnih programov, a so manj profi in večini manj znani. Brezplačne grafične programe si lahko tudi sam najdeš s pomočjo Googla (vpiši freeware… nato pa pobrskaj v kategoriji Graphics).

http://inkscape.org/
Brezplačen, v slovenščini in uporaben vektorski program za risanje.

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Ejga, ti si pa res pameten, da se kar kadi 🙂 Cool in zelo uporaben programček, free pa v slovenščini.
Kmal ne bomo več potrebovali M$ in podobnih jajčk, ki nas samo obremenjujejo z vsako novo verzijo, ki jo butnejo na trg. Torej niti Corlna nam ni več treba, saj je začetno rabo tale čist ok.

Mimogrede:
na vrhu tega foruma je stalno vidna rubrika: “Pripeto Malce linkov do brezplačnih programov “

in v njem se prav kmalu najde tudi zapis:

° Z vektorsko grafiko pa se bo namesto Adobe ilustratorja recimo pri grafičnem oblikovanju zelo dobro spoprijel Inkscape, ki ga snamete s strani:

Ta zapis se tam nahaja že dobrih 5 let… tako da – ne mi rečt, da se v teh modernih časih ne splača prav nič prebrat? Bolj kot tako že skoraj ne more bit nastavljeno 😉

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Priznam, da tja gor že dooolgo nisem pogledal, a to sploh še kdo ažurira. Odkar Klemena nimamo, je bolj tako tako 🙂

3-D painter ali blender ce imate dovolj dober PC hodim na računalniško in mi to veliko uporabljamo in je top 🙂

3-D painter ali blender ce imate dovolj dober PC hodim na računalniško in mi to veliko uporabljamo in je top 🙂

vprašanje je 7 let staro 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close