Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija ? program za obdelavo dig. foto.

? program za obdelavo dig. foto.

Kateri je”najboljsi” program za obdelavo dig. fotografij…
Oz katerega uporabljate….
Hvala

Nedvomno Adobe Photoshop CS2.

Najboljše letalo je pa Airbus A380….

Ampak ima veliko napako. Ne zna ga pilotorati vsak…..

Photoshop CS = A380. S PlugIni ima praktično neomejeno število kreativnih možnosti. Če si vešč tega dela, potem ga le uporabljaj. Če pa ne…. vseeno raje uporabi kaj enostavnejšega. Kjer z mnogo manj muke prideš do uporabnih rezultatov. Nekaj mi namreč govori, da v tem poslu nisi ravno stručko… sicer ne bi postavljal takih vprašanj :)))

Jaz sem vedno uporabljal Corel PhotoPaint, je bil pri roki in sem se pač naučil tistega, kar sem rabil, tako da ne znam primerjat. Mi lahko kdo pove kaj več o primerjavi z drugimi?
Hvala 🙂

Corel Photopaint je dokaj zmogljiv program, s katerim lahko opraviš vse, kar potrebuješ – pogosto celo enostavneje kot s Photoshopom. Posamezni programi se med seboj razlikujejo predvsem v dodatnih možnostih, raznih filtrih in ‘bližnjicah’, ki so lahko v pomoč povprečnemu uporabniku, ki ne obvlada npr. Photoshopa. Res je tudi, da je na internetu ogromno raznih dodatkov za Photoshop, ki lahko pomagajo, da posamezne operacije opravimo hitreje in z manj koraki.
Škoda je le, da nimamo nekega ‘skupnega’ programa, ki bi vseboval vse uporabne funkcije za rač. obdelavo fotografij. Vsaka programska hiša jih pač razvija in dopolnjuje po svoje – konkurenca je zdrava!

New Report

Close